Musiikkipalvelut, -tapahtumat- ja aineistot

Pääkirjaston 2. kerroksessa musiikki- ja nuortenosastolla on monipuolinen kokoelma musiikkiäänitteitä ja -tallenteita sekä nuotteja, musiikkikirjoja ja –lehtiä. Pääkirjaston lastenäänitteet löytyvät lastenosastolta. Myös muissa toimipisteissä on musiikkiaineistoja.

Pääkirjastolla kokoontuu klassisen musiikin ystäville Taidemusiikkiklubi, jota vetää Sirkka-Liisa Huuhtanen.

Avoin lava puolestaan on sinulle, joka haluat esiintyä, oli esityksesi sitten musiikkia, näytelmää tai runoutta.

Kokoelma

CD-levyt, LP-levyt

Suurin osa äänitteistä on CD-levyjä, mutta myös LP-levyjä on vielä saatavana.

Nuotit ja partituurit

Kirjastosta löytyy nuotteja ja partituureja sekä laulamiseen että eri soittimille ja kokoonpanoille sovitettuina.

DVD-levyt ja Blu-ray-levyt

Kirjastoon hankitaan musiikkidokumentteja, konserttitaltiointeja sekä karaokelevyjä ja soitonopetusvideoita.

Musiikkikirjat ja -lehdet

Kirjastosta voi lainata muusikoiden ja säveltäjien elämäkertoja sekä musiikin teoriaa, tyylejä, historiaa ja soittimia käsittelevää kirjallisuutta. Lisäksi kirjastosta löytyy musiikin oppikirjoja ja musiikkialan hakuteoksia.
Kirjastossa voi myös lukea ja lainata sekä suomen- että englanninkielisiä musiikkilehtiä kuten Gramophone, Hifimaailma, Rondo ja Soundi.  Kaikki musiikkilehdet ovat lainattavissa lukuun ottamatta uusinta numeroa.

E-musiikki

Voit kuunnella suoratoistona maksutta musiikkia Lumme-kirjastojen korteilla. Käytössäsi on Naxos Music Library, joka sisältää yli kaksi miljoonaa kappaletta lähinnä klassista musiikkia. Kuuntelupalveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla (tunnuslukua ei tarvita). Kuuntelupalvelu on käytettävissä sekä tietokoneilla että mobiililaitteilla (Android- ja iOS-laitteet). Naxos-ohjeet.

Musiikinystävän kirjastopalvelut löydät pääkirjaston toisesta kerroksesta sekä lähi- ja seutukirjastoista. Käytössäsi on laajat kokoelmat taide- ja populaarimusiikkia sekä musiikin tiedonlähteitä ja neuvontaa.

Musiikin tiedonhaku

Musiikkipalvelut

sivu päivitetty 15.3.2022