Liikkuvat kirjastopalvelut ja kirja-auto Mirja

Liikkuvat palvelut tuovat kirjastoaineistoja ja kirjastoammatillista osaamista muualle kuin kirjastojen omiin tiloihin. Palvelut kohdistuvat erityisesti vuonna 2020 lakkautettujen lähikirjastojen alueelle. Liikkuvissa kirjastopalveluissa työskentelee kaksi kirjastonhoitajaa. Kirjat kuljetetaan ja palvelut tuodaan asiakkaiden lähelle kirja-auto Mirjalla.

Palvelut Rantakeitaalla (Kunnanmäki 3)

Pop up -kirjasto

Pop up -kirjastossa Rantakeitaalla voi lainata ja palauttaa kirja-aineistoa sekä noutaa varauksia. Mukana oleva kokoelma sisältää aikuisten aineistoa painottuen uutuuskirjoihin.

  • Maanantaisin klo 13-17 ajalla 8.1.-27.5.  (ei 19.2. 26.2., 1.4. ja 6.5.). Lumme-verkkokirjastosta varausta tehtäessä varauksen noutopaikaksi valitaan Rantakeidas/Liikkuvat palvelut. Varaukset voi noutaa pop up -kirjastosta tai kirjakaapista. Kirjakaappi on Rantakeitaan aulatilassa ja käytettävissä aina Rantakeitaan ollessa auki. Varausten noutaminen kaapista vaatii kirjastokortin ja pin-koodin.

Jättitabletti sanoma- ja aikakauslehtien lukemiseen

Cafe Keitaassa voi lukea useita sanoma- ja aikakauslehtiä jättitabletilta. Luettavissa on uusimmat numerot sekä kaksi vuotta kattava lehtiarkisto useista suosituista lehdistä, kuten Länsi-Savo, Helsingin Sanomat, Kodin Kuvalehti ja Tekniikan Maailma. Opastusta eMagz- ja ePress-palveluista voit kysyä Rantakeitaan pop up -kirjastosta.

Muu toiminta ja palvelut

Liikkuvat palvelut tekevät kirjavinkkauksia aikuisille, lapsille ja nuorille, sanataidetta kaikenikäisille ja muuta yhdessä räätälöityä toimintaa lukemiseen ja kirjastotoimintaan liittyen. Pop up –tyylinen kirjastopäivä voidaan järjestää myös tapahtumiin. Ole yhteydessä meihin, niin suunnitellaan yhdessä toimintaa teidän tarpeisiinne sopivaksi. Liikkuvien palvelujen tarkoitus on tuoda kirjasto lähelle ihmisiä.

Ota yhteyttä

Riia Marttinen,
riia.marttinen[at]sivistys.mikkeli.fi, puh. 050 311 7487.