Ohjeita Naxos-palveluiden käyttöön

Lumme-kirjastojen asiakkaana voit kuunnella musiikkia kahdessa eri Naxos-verkkopalvelussa. Kuunneltavia kappaleita on yhteensä yli 2 miljoonaa ja valikoima kasvaa jatkuvasti. Löydät palvelut Lumme-Finnan e-aineistosivulta tai alla olevien linkkien kautta.

Naxos Music Library -palvelussa voit kuunnella klassista musiikkia. Tarjolla on myös jonkin verran kansanmusiikkia sekä vanhempaa bluesia ja jazzmusiikkia. Lisäksi palvelu sisältää valtavan määrän tietoa musiikista kuten levyjen kansivihkoja, valmiita soittolistoja sekä oopperoiden juonikuvauksia ja librettoja. Myös mobiilisovelluksena.

Naxos Music Library Jazz tarjoaa tuhansien levyjen kokoelman eri aikakausien jazzia. Valmiiden soittolistojen avulla voit tutustua muun muassa legendaarisiin jazzpianisteihin. Myös mobiilisovelluksena. 

Ohjeita Naxos-palveluiden käyttöön

Kirjautumiseen tarvitaan Lumme-kirjastokortti. Syötä kirjastokortin numero ilman välilyöntejä ja klikkaa Login-painiketta. Seuraa palvelun omia, englanninkielisiä ohjeita.

Palveluiden yhtäaikaista käyttäjämäärää on rajoitettu. Molemmissa palveluissa voi olla samaan aikaan 5 käyttäjää. Jos maksimimäärä on täynnä, palveluun ei pääse sisälle. Kun lopetat, muista kirjautua palvelusta ulos, jotta seuraava käyttäjä pääsee kirjautumaan palveluun.

Naxos-palveluiden käyttö mobiilisovelluksilla

NML- ja NML Jazz -sovelluksilla voit kuunnella Naxos Music Libraryn ja Music Library Jazzin musiikkia älypuhelimellasi tai tabletillasi.

Voit käyttää Naxos-palveluiden sovelluksia Android- ja iOS laitteilla. Tarvitset musiikin kuunteluun verkkoyhteyden. Sovelluksessa on myös offline-kuuntelumahdollisuus.

Sovelluksen käyttö vaatii erillisen käyttäjätilin luomisen.

Naxos-sovelluksen käyttöönotto ja henkilökohtaisen tilin luominen

  1. Mene Naxos Music Libraryn, tai  Naxos Music Library Jazzin sivuille.
  2. Syötä Lumme-kirjastokorttisi numero (ilman välilyöntejä) ja klikkaa Login.
  3. Luo käyttäjätili Playlists-välilehdellä. Klikkaa kohdasta Student/member playlists account linkkiä Sign up. Anna vaaditut tiedot. Saat vahvistuksen rekisteröitymisestä sähköpostiisi, toimi ohjeen mukaan.
  4. Lataa mobiililaitteesi sovelluskaupasta NML- tai NML Jazz -sovellus.
  5. Kirjaudu sovellukseen luomallasi käyttäjätunnuksella ja nauti musiikista.
  6. Muista sulkea sovellus, kun olet lopettanut kuuntelemisen. Palveluun voi olla kirjautuneena kerrallaan vain rajoitettu määrä kuuntelijoita.

Jos et ole käyttänyt sovellusta pitkään aikaan, kirjautuminen ei välttämättä onnistu. Saat silloin viestin sähköpostiosoitteeseen, joka toimii käyttäjätunnuksenasi. Noudata sähköpostissa olevia ohjeita, jotta voit aktivoida tunnuksen uudelleen.

Huomaathan, että kuhunkin palveluun täytyy erikseen tehdä henkilökohtainen tili mobiilikäyttöä varten. Tili (s-postiosoite ja salasana) voi kuitenkin olla kaikissa Naxos-palveluissa sama.  

Soittolistojen laatiminen henkilökohtaiselle tilille

Henkilökohtaisen tilin luomisesta on hyötyä. Sen ansiosta voit tehdä mm. soitto- ja suosikkilistoja sekä mobiilisovelluksissa että selaimessa. Lisäksi henkilökohtaisilla tunnuksilla voi kirjautua suoraan palveluiden pääsivuilla www.naxosmusiclibrary.com, www.naxosmusiclibrary.com/jazz. Sinun ei siis tarvitse muistaa kirjaston omaa URLia tai käydä palvelussa kirjaston sivun linkin kautta.