Vauvaviikkojen ohjelma-arkisto

Vuoden 2022 vauvaviikon ohjelma

Koko tapahtumaviikon ajan kirjastolla lapsiperheen kirjavinkkejä ja rautatieaseman odotustilassa vauvojen tekemää taidetta!

Ma 26.9.

Klo 10–12 ja 12.30-14.30 (huom. iltapäivän muuttunut aika) pääkirjaston Mikkeli-saliin saapuu Pikku ketun pop up- sirkus. Anna-Maija Muurisen johdolla vauva- ja pikkulapsiperheet pääsevät tutustumaan sirkustemppuilun saloihin. Sirkustelun lomassa lorutellaan yhdessä ja osallistujat saavat muistoksi sirkusdiplomin. ”Katsokaa sirkuskulkuetta, saapuvaa kummaa saattuetta…”

Klo 10–10.30 neuvolan aulassa ravitsemusterapeutti Satu Parkkisen tietoisku vauvojen ravitsemuksesta ja yhteistä keskustelua aiheesta.

Klo 10.30–11.30 neuvolan aulassa Nalleneuvola: tuo Nallesi neuvolaan mitattavaksi ja rokotettavaksi! Kaikki Nallet saavat neuvolasta muistoksi neuvolakortin lisäksi tarran!

Klo 18–19 pääkirjaston lastenosastolla luentovieraana kuvittaja ja lastenkirjailija Sanna Pelliccioni, joka on myös Onni-poika-kuvakirjasarjan äiti. Pelliccioni esittelee kuvittajan- ja kirjailijantyötä: miten kirjat syntyvät, mistä ideoita tupsahtelee ja miten ne lähtevät kehittymään ensin kirjaksi ja sitten kokonaiseksi kirjasarjaksi, miten lukijapalaute vaikuttaa kirjailijan työskentelyyn? Tervetuloa kuulolle!

Ti 27.9.

Klo 9.30–10.30 pääkirjaston lastenosastolla Sanna Pelliccionin ohjaama satuhetki Onni-pojan seurassa ja muovailutyöpaja lapsille yhdessä oman aikuisen kanssa.

Klo 10–12 Kohtaamispaikka Kopassa pääkirjaston alakerrassa luento vauvan psyykkisestä kehityksestä ja vuorovaikutusleikkituokio, psykologi Anu Kettunen ja perheohjaaja Salla Haatainen. Ennakkoilmoittautuminen sähköpostilla mirkka.auvinen@sivistys.mikkeli.fi. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Klo 13–18 Kohtaamispaikka Koppa avoinna lapsiperheille pääkirjaston alakerrassa.

Ke 28.9.

Klo 9–12 Kopan vauvaystävällisissä tiloissa vierailee imetystukiäitejä. Imetyskorutyöpajassa voit tehdä uniikin ja kauniin imetyskorun itsellesi ja lapsellesi. Turvallista imetyskorua lapsi voi näperrellä imetyksen lomassa: siitä voi olla apua rintaraivareihin ja iloa kantovälineessä olevalle pienokaiselle. Pajassa imetystukiäidit jakavat tietopisaroita imetyksestä. Heidän kanssaan on mahdollisuus keskustella myös kahden kesken mieltä askarruttavista kysymyksistä. Näytillä ja sovitettavina kotimaiset Maitotyttö- imetystunikat. Äideillekin tarjolla pientä syötävää.

Klo 9-12 Kopassa myös ”Kantaminen kannattaa”- kantoväline esittely. Kantovälinetukihenkilöt vastaavat kantovälineisiin liittyviin kysymyksiin: millainen kantoväline kannattaa hankkia ja miten niitä käytetään. Voit tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin ja saada opastusta oman välineesi säätöihin.

Klo 9.30-12 pääkirjastolla vieraana kotitalousasiantuntija Satu Räsänen Martoista. ”Ruokaa koko perheelle” - infossa saat tietoa koko perheen ruokavaliosta, alle 1-vuotiaan ruokavalion erityispiirteistä sekä paljon helppoja ruokaohjeita toteutettavaksi.

Klo 9.30 Kulttuuritila 22:ssa vauvojen lorukylpy, ohjaajana kirjastonhoitaja Mari Karvonen. Kesto noin 25 min. Ennakkoilmoittautuminen Kulttuuritila 22:n verkkosivuilla.

Klo 10.30 Mikkelin tuomiokirkossa vauvakirkko, jossa jaetaan osallistujille 100 kpl vauvakasseja. Ota mukaan kirkkohetkeen huivi tai helistin!

Klo 13–16 Kohtaamispaikka Koppa avoinna lapsiperheille pääkirjaston alakerrassa. Nalleneuvola klo 14–16: tuo Nallesi neuvolaan mitattavaksi ja rokotettavaksi! Kaikki Nallet saavat neuvolasta muistoksi neuvolakortin lisäksi tarran! Klo 14–16 mukana myös MLL:n kylämummit!

To 29.9.

Klo 9 ja 10 Tanssikoulu La Carmencitassa vauvatanssia. Ennakkoilmoittautuminen sähköpostilla mirkka.auvinen@sivistys.mikkeli.fi. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Klo 13–17 Kohtaamispaikka Koppa avoinna lapsiperheille pääkirjaston alakerrassa.

Klo 14 ja 15.30 Kopassa vauvojen värikylpy. Värikylpy on vauvan ja aikuisen yhteinen elämyksellinen ja moniaistinen taidetuokio. Työpajassa tunnustellaan ja tutkaillaan erilaisia materiaaleja sekä väri- ja maalausaineita. Jokaisessa vauvassa asuu pieni taiteilija! Ohjaajina seurakunnan lastenohjaajat ja värikylpyohjaajat Mervi Vesterinen ja Mari Turunen. Kesto noin 30 min. Ennakkoilmoittautuminen alkaa ma 19.9. klo 8.

Pe 30.9. Vauvan päivä!

Klo 10 ja 15 Muistin auditoriossa nähdään vauva- ja taaperoteatteri AEIOU:n leikkisä ja värikäs ”Masussa”-esitys, joka kertoo sikiön kehityksestä. Sitä siivittävät mukaansatempaava musiikki ja hupaisat runot. Esitys soveltuu 6kk- 6 v. ikäisille lapsille. Kesto 30 min. Teatteripäivän mahdollistaa Mikkelin kaupungin kulttuurin unelmavuosi. Jokainen vauva on juhlan arvoinen!

Klo 13–14 Kohtaamispaikka Kopassa vanhemman ja vauvan jumppa, jonka jälkeen fysioterapeutti tavattavissa. Ennakkoilmoittautuminen sähköpostilla mirkka.auvinen@sivistys.mikkeli.fi. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

La 1.10.

Klo 9.30–10 pääkirjastolla vauvamuskari ja klo 10.30–11 perhemuskari. Ennakkoilmoittautuminen sähköpostilla mirkka.auvinen@sivistys.mikkeli.fi. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Klo 10–12 pääkirjastolla MLL:n kylämummien ja -vaarin lukutuokiot.

Klo 12–13 pääkirjastolla vinkkejä äitiysliikuntaan antaa äitiysliikuntavalmentaja, hyvinvointipalveluyrittäjä Mirka Jussila. Klo 13 lähtö reippaalle vaunulenkille hänen johdollaan!

Klo 13.30–15 pääkirjastolla Mirkka Auvisen "Ruuhkaisia napanuoria" -runokokoelman julkkarit.