IMG_5424

Henkilökunta kirjastossa on sinua varten!

LUKUDIPLOMIT

Ala- ja yläkoulun lukudiplomit ovat uudistuneet. Perusopetuksen ja lukion lukudiplomit, ohjeet ja kirjalistat oheisesta linkistä.

LUKEMISTOT KOULUILLE

Perusopetuksen opettaja voi lainata pääkirjastosta luokkansa käyttöön lukemistoja, jolloin kaikki pääsevät lukemaan yhtaikaa samaa kirjaa. Yläkoulun lukemistot sijaitsevat pääkirjastossa ja alakoulun Rantakylän kirjastossa. Lisätietoja Kirjastopolkusivustolta.

TEEMAPAKETIT

Kirjaston kokoelmista voidaan koota kouluille ja päiväkodeille lainattavaksi eriaiheisia teemapaketteja. Teemapaketteja voi tiedustella lähimmästä kirjastosta tai pääkirjastosta puh 050 311 7480. Teemapaketit lainataan koulun, luokan tai päiväkodin kortilla.

LUKUKOIRAT

Joissakin kirjastoissamme toimii lukukoiria lukemaan opettelemisen tukena ja lukuharrastuksen herättäjänä. Lisätietoja Kirjastopolkusivustolta.

KUVAKIRJOJA AIHEITTAIN

Sadut elämään -hankkeessa (2016) laaditut kuvakirjalistat (PDF) eri aiheista

HENGARI

Kirjaston entistä musiikkiosastoa on uudistettu ja musiikin lisäksi siellä on nyt myös nuorille tilaa ja ajanvietettä sekä kaikki nuorille suunnatut aineistot. Ennen avajaisia meillä oli nimikilpailu, jossa sai keksiä nuorten tilalle uuden nimen. Valitsimme ehdotetuista nimistä Hengarin.

Hengari on nimensä mukaisesti hengailupaikka, jossa voi pelata kaikenlaisia pelejä, lukea tai ihan vaan viettää aikaa ja hengailla. Hengarissa voi jatkossa pelata myös virtuaalilaseilla ja Hengarista löytyy myös pöytäjalkapallo. Otamme myös mielellään ehdotuksia vastaan, mitä muuta toimintaa Hengarissa voisi järjestää. Ehdotuksia voi laittaa esimerkiksi Hengarista löytyviin kyselylomakkeisiin.