IMG_5424

Henkilökunta kirjastossa on sinua varten!

LUKUDIPLOMIT

Lukudiplomit tukevat lasten ja nuorten lukuharrastusta ja lisäävät kirjallisuuden tuntemusta. Linkkejä perusopetuksen lukudiplomeihin löytyy Kirjastopolkusivustolta

LUKEMISTOKASSIT KOULUILLE

Perusopetuksen opettaja voi lainata pääkirjastosta luokkansa käyttöön lukemistoja, jolloin kaikki pääsevät lukemaan yhtaikaa samaa kirjaa. Lukemistot lainataan kasseissa, jotka sijaitsevat pääkirjastossa. Lisätietoja Kirjastopolkusivustolta.

TEEMAPAKETIT

Kirjaston kokoelmista voidaan koota kouluille ja päiväkodeille lainattavaksi eriaiheisia teemapaketteja. Teemapaketteja voi tiedustella lähimmästä kirjastosta tai pääkirjastosta puh 044 794 2464 (klo 10-16 välisenä aikana) tai sähköpostitse anne.kosonen@sivistys.mikkeli.fi ja piia.korjus@sivistys.mikkeli.fi. Toimitusaika 1-2 viikkoa. Teemapaketit lainataan koulun, luokan tai päiväkodin kortilla.

LUKUKOIRAT

Joissakin kirjastoissamme toimii lukukoiria lukemaan opettelemisen tukena ja lukuharrastuksen herättäjänä. Lisätietoja Kirjastopolkusivustolta.

KUVAKIRJOJA AIHEITTAIN

Sadut elämään -hankkeessa (2016) laaditut kuvakirjalistat (PDF) eri aiheista

HENGARI

Hengari on nuorten oma paikka, joka löytyy pääkirjaston musiikkikirjastopalvelujen yhteydestä. Siellä on nuorille tilaa ja ajanvietettä sekä suurin osa nuorille suunnatuista aineistoista. 

Hengari on nimensä mukaisesti hengailupaikka, jossa voi pelata kaikenlaisia pelejä, lukea tai ihan vaan viettää aikaa ja hengailla.