pehmotvarastossa_p

Henkilökunta kirjastossa on sinua varten!

Tervetuloa lasten ja nuorten kirjastopalveluihin!

Tältä sivulta löytyvät lapsille ja nuorille suunnatut keskeiset palvelumme. Esi- ja perusopetuksen kanssa tehtävän yhteistyön materiaalit löytyvät Kirjastopolkusivustolta

SATUTUOKIOT

Useissa toimipisteissämme on säännöllistä satutuokiotoimintaa. Niiden paikat ja ajat löydät satutuokioiden omalta verkkosivulta

SANATAIDEPAJAT

Sanataidepajoissa sukelletaan satumaailmoihin erilaisten tarinoiden ja taiteenlajien keinoin. Lisätietoja löydät sanataidepajojen verkkosivulta

LUKUDIPLOMIT

Lukudiplomit tukevat lasten ja nuorten lukuharrastusta ja lisäävät kirjallisuuden tuntemusta. Linkkejä perusopetuksen lukudiplomeihin löytyy Kirjastopolkusivustolta

LUKEMISTOKASSIT KOULUILLE

Perusopetuksen opettaja voi lainata luokkansa käyttöön lukemistoja, jolloin kaikki pääsevät lukemaan yhtaikaa samaa kirjaa. Lukemistot lainataan kasseissa, jotka sijaitsevat pääkirjastossa. Lisätietoja Kirjastopolkusivustolta.

VARHAISKASVATUKSEN KIRJAKASSIT

Päiväkoti voi liittyä kiertorinkiin, ja saada säännöllisesti kirjakassin. Varhaiskasvatuksen kirjakasseja ovat vihreä Ensikirjakassi (0-3 v.), punainen päiväkotikassi (3-5 v.) ja musta Eskarikassi (6 v.). Lisätietoja lastenkirjastopalveluista, ks. yhteystiedot sivun lopusta. 

TEEMAKASSIT KOULUILLE JA VARHAISKASVATUKSEEN

Koululuokkiin ja varhaiskasvatukseen voi tilata myös eriaiheisia teemakasseja. Tilauksen voi tehdä tällä lomakkeella. Keräämme aineiston noin kahden viikon sisällä tilauksesta. Huomioithan, että teemakassit ovat eri asia, kuin kierrossa olevat päiväkotikassit. Teemakasseilla on normaali 1 kk:n laina-aika ja niistä voi muodostua huomautusmaksu, jos kirjat myöhästyvät. Katso myös Kirjastopolkusivusto.

LUKUKOIRAT

Joissakin kirjastoissamme toimii lukukoiria lukemaan opettelemisen tukena ja lukuharrastuksen herättäjänä. Lisätietoja Kirjastopolkusivustolta.

KUVAKIRJOJA AIHEITTAIN

Kirjastossa laaditut kuvakirjalistat (PDF) eri aiheista auttavat esimerkiksi silloin, kun jostain vaikeasta asiasta halutaan jutella lapsen kanssa. Aihelistauksen löydät myös Lumme-Finnan vinkkisivuilta.

HENGARI

Hengari on nuorten oma paikka, joka löytyy pääkirjaston musiikkikirjastopalvelujen yhteydestä. Siellä on nuorille tilaa ja ajanvietettä sekä suurin osa nuorille suunnatuista aineistoista.

Hengari on nimensä mukaisesti hengailupaikka, jossa voi pelata kaikenlaisia pelejä, lukea tai ihan vaan viettää aikaa ja hengailla. 

YHTEYSTIEDOT

Lasten ja nuorten kirjastopalvelut (Pääkirjasto)

  • Anne Kosonen, anne.kosonen [at] sivistys.mikkeli.fi, p. 044 794 2464 (klo 10-16)
  • Piia Korjus, piia.korjus [at] sivistys.mikkeli.fi, p. 044 794 2464 (klo 10-16)