IMG_2184

Tarinat, taidot ja tiedot käyttöösi

Kokoelmat

Mikkelin seutukirjaston kokoelma koostuu noin 377 000 teoksesta. Kirjojen lisäksi kokoelmassa on esineitä, musiikkiaineistoja, elokuvia, äänikirjoja, lehtiä, pelejä, elektronisia aineistoja, kielikursseja ja erityisryhmien aineistoja.

E-aineistot

Etsitkö kirjaston tarjoamia e-aineistoja (lehtiä, kirjoja, tietokantoja)?

Tietoa kokoelmastamme

Kirjastolle on laadittu kokoelmapolitiikka, joka kuvaa kokoelmia, aineiston valintaa, varastointia ja poistamista. Lisäksi se antaa tietoa kirjaston kokoelmista ja niihin liittyvistä periaatteista asiakkaille, sidosryhmille ja päättäjille.

Kirjastolle voi esittää hankintatoiveita. Hankitusta aineistosta julkaistaan uutuusluetteloja.

Kirjat ja muu aineisto on järjestetty hyllyihin aiheen mukaan numeroituihin luokkiin. Jos olet kiinnostunut tietystä aiheesta, voit tarkistaa luokan numeron Yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmästä. Hyllyssä aineisto on yleensä tekijän sukunimen mukaan aakkostettuna. Jos kirjalla on toimittaja tai enemmän kuin kolme tekijää, se on hyllyssä kirjan nimen mukaan.

Tietopalvelua ja lukuvinkkejä

Kaikissa pisteissämme autetaan tarvittaessa aineiston varaamisessa, etsimisessä sekä neuvotaan kirjaston ja hakuohjelmien käytössä. Apua saa myös omatoimiseen tiedonhakuun sekä tarvittaessa kaukolainatilausten tekemisessä. Tiedonhakua opetetaan ryhmille, mutta omatoimiseen tiedonhakuun saat apuja tältä sivulta Tiedonhaku ja tietokannat. Voit myös lähettää kysymyksen Kysy kirjastonhoitajalta -etätietopalveluun.

Kirjaston henkilökunnalta voi kysyä myös lukuvinkkejä. Hyllyjen välissä tapahtuvan neuvonnan lisäksi kirjastolaisia voi pyytää vinkkaamaan erilaisille ryhmille. Kannattaa tutustua myös Kirjasampo.fi-palveluun, josta löytyy paljon lukuvinkkejä sekä tietoa kirjailijoista ja kirjallisuudesta.

Kokoelmat pähkinänkuoressa

Kokoelmistamme löytyy:

 • tieto- ja kaunokirjallisuutta suomeksi ja muilla kielillä
 • isotekstisiä kirjoja
 • selkokirjoja
 • äänikirjoja ja kuunnelmia
 • kielikursseja
 • e-kirjoja
 • esineitä
 • dvd- ja blu-ray -tallenteita
 • konsolipelejä
 • lautapelejä
 • musiikkia, niin levyillä kuin nuotteinakin

Aikuistenosastolla kaunokirjallisuudesta (84.2) on omiin hyllyihin erotettu jännitys-, tieteis-, kauhu- ja fantasiakirjallisuus, erä- ja sotaromaanit, huumori sekä novellit. Jos näet verkkokirjastohaussa niteen yhteydessä esimerkiksi Fantasia, tarkoittaa se sitä, että kirjan "kotihylly" on fantasiahylly.

Kurssikirjojen laina-aika on kaksi tai neljä viikkoa. Erillistä kurssikirjahyllyä ei ole, vaan teokset löydät tietokirjahyllyistä.

Kielikurssit (äänite + kirja) on ryhmitelty perus-, keski- ja ylimmän tason paketeiksi.

Käsikirjastoon pääkirjastolle on sijoitettu eri alojen keskeisiä hakuteoksia, sanakirjoja, matrikkeleita, karttoja, koulutusoppaita ja -esitteitä sekä tilastoja. Käsikirjaston aineisto on pääsääntöisesti tarkoitettu käytettäväksi kirjaston tiloissa.