Laine, Mauri Sakari

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luonnehdinta

Mikkeliläistynyt pappi ja isä Mauri Laine on hyödyntänyt lähetystyökokemuksiaan varhaisnuorille suunnatuissa seikkailukertomuksissaan, joiden tapahtumat sijoittuvat Kauko-Itään Hongkongin alueelle.

 

Faktaa

Mauri Laine syntyi 23.8.1957 Kajaanissa. Hän kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 1976 ja valmistui teologian kandidaatiksi 1981. Laine on toiminut pappina useissa seurakunnissa ja vuodesta 1990 alkaen Mikkelissä. Helsingin ja Mikkelin lisäksi hän on asunut mm. Pieksämäellä, Lappeenrannassa Englannissa ja Hongkongissa. Siellä hän oli 1980-luvulla lähetystyössä. Mauri Laine on naimisissa ja hänellä on kuusi lasta. Hänen harrastuksiaan ovat kirjallisuus, kirjoittaminen, historia ja urheilu.

Musiikki on ollut aina myös hänelle läheistä.

 

Kirjailijaura

Jo ennen lukemaan oppimistaan Mauri Laine lainasi kirjoja. Hänen isänsä oli nuoriso-ohjaaja ja tarinankertoja, joka julkaisi itsekin yhden kirjan. Seurakunnan poikakerhojen jatkokertomukset ja Viisikot kuuluivat Maurin mielilukemistoon. Aikuisena Mauri Laine on lukenut mm. venäläisiä klassikoita ja dekkareita. Kiinan kielikoulun aikoihin 1980-luvun puolivälissä kirjoittaminen alkoi kiehtoa yhä enemmän. Laineen ensimmäinen teos Yläveden pojat (1990) oli varhaisnuorille suunnattu seikkailukertomus Hongkongista. Vasta ensimmäisen kirjan julkaisun jälkeen Mauri Laine luki, kuinka kirja tulisi kirjoittaa. Seuraavissakin kirjoissa aiheet ovat pysyneet samoina. Hongkong, lähetystyön merkityksellisyys ja kristillinen ilosanoma ovat hänen keskeisiä teemojaan.

 

Tuotanto ja muut saavutukset

Yläveden pojat. Seikkailukertomus Hongkongista. Suomen Lähetysseura.Kirjaneliö 1990.

Yläveden pojat ja Iso Känsä. Seikkailukertomus Hongkongista. Suomen Lähetysseura. Kirjaneliö1994.

Kiinalaisen maljakon arvoitus. Seikkailuromaani. Suomen Lähetysseura 2004.

Lukuisia lehtiartikkeleita.

 

Motto

Jumala on todellisuutta tässä ajassa.

 

Lähdetiedot

Kirjehaastattelu 2009.

Suomen teologit 1999. Suomen kirkon pappisliitto, s. 400 – 401.