Issakainen, Milja

Luonnehdinta

Heinävedellä asuva Milja Issakainen on eläkkeellä oleva diakonissa-sairaanhoitaja. Vasta myöhemmällä iällä solmitun avioliiton myötä hän lähti tarkastelemaan elämäänsä uusista lähtökohdista. Herkästi ja lämmöllä hän kuvaa teksteissään aikuisen naisen rakkautta sekä ihmiselämän syviä iloja ja suruja.

 

Faktaa

Milja Issakainen syntyi pienviljelijäperheeseen Nilsiässä 29.10.1930.  Hän kävi keskikoulun Helsingissä Kallion yhteiskoulussa. Sen jälkeen hän opiskeli Kotisisaropistossa ja myöhemmin vielä Sisälähetysseuran Diakonissalaitoksella, josta valmistui diakonissa-sairaanhoitajaksi. Diakonissana hän toimi kolmekymmentä vuotta. Eläkkeelle jäätyään hän avioitui iäkkään maanviljelijän kanssa.

 

Kirjailijaura

Kirjoittamisen Milja Issakainen aloitti vasta eläkeikäisenä. Hän luki erityisesti runoja ja kävi Valamon kirjoittajakursseilla. Hänen kirjallisena tukihenkilönään on toiminut Eira Hernberg. Uskonnolla ja kristillisellä elämänkatsomuksella on merkittävä sija Milja Issakaisen elämäkerrallisissa teoksissa. Ihmiskuvauksessaan hän pyrkii ennen kaikkea aitouteen ja rehellisyyteen. Vakava sairaus hankaloittaa Milja Issakaisen kirjailijauran jatkumista.

 

Tuotanto ja muut saavutukset

Pienviljelijän tytär. Omaelämäkerta. Omakustanne 2004.

Palvelemaan kutsuttu. Omaelämäkerta. Omakustanne 2005.

Ihmisen ikävä. Rakastuneen päiväkirjamerkintöjä. Kustannus Oy Arkki 2007.

Ihmisen iltapäivä. Omaelämäkerrallinen teos. Pilot-kustannus 2008.

Palvelun polkuja. Omaelämäkerrallinen teos. Omakustanne 2009.

 

Lähdetiedot

Kirjehaastattelu 2009.

http://www.mediapinta.fi/kirjailija/10237

http://www.deikauppa.fi/fi/p_1800.html