Asiointipisteen siirto pääkirjastolle - päivittyvä tiedote rakentamisesta lehtisalissa ja lastenosastolla

Mikkelin kaupungin asiointipisteen siirto pääkirjaston lukusalin tiloihin on käynnistynyt. Rakentaminen alkoi 10. toukokuuta 2023 ja hanke valmistunee heinäkuun 2023 aikana. Asiointipiste rakennetaan osaksi lehtisalin, osaksi lastenosaston tiloihin. Nämä tilat ovat rajoitetusti käytössä koko remontin ajan. Sanomalehdet ovat luettavissa 2. kerroksen aulassa. Aikakauslehdet sijaitsevat lehtisalissa, jonne on kulku lastenosaston kautta. Lehtiä voi lukea myös muualla kirjastossa.

Päivittyvä tiedote:

·        Nykyinen kirjojen palautuslinjasto poistetaan käytöstä ja aulaan tulee neljä erillistä lainaavaa ja palauttavaa automaattia. Tiistaina 30.5. lainausautomaatit poistuvat käytöstä puolen päivän jälkeen, ja niiden tilalle asetetaan uudet keskiviikon 31.5. aikana. Tänä aikana lainaus palvelupisteestä.

·        Tulevan asiointipisteen tilan ja lehtisalin välille rakennetaan väliseinä (rakentamisen kesto noin yksi kk). Viikoilla 22-24 rakennetaan lastenosaston ja tulevien asiointipisteen tilojen välinen väliseinä, mikä aiheuttaa meluhaittaa. Tuolloin tilat ovat osittain pois käytöstä, mutta aineisto on asiakkaiden saatavilla.

·        Lehtilukusalille on rakennettu uusi kulkuyhteys lastenosaston Porrassalmenkadun puoleiseen päähän. Kulkuyhteys on remontin ajan asiakaskäytössä ja sen jälkeen henkilökunnan sisäänkäynti lehtisaliin.

Toteutus tarkentuu rakentamisen aikana ja päivitetään tähän tiedotteeseen. Lisäksi rakennuttaja tiedottaa aulatilassa rakennustöiden etenemisestä. Kaupunginvaltuusto on päättänyt virastotalon asiointipisteen siirrosta pääkirjastolle 14.11.2022 osana Palvelut ja tulevaisuus -säästöohjelmaa. Siirron vaatiman remontin määrärahat on hyväksytty valtuustossa 20.3.2023. Sitä ennen määrärahamuutokset on hyväksytty 7.3.2023 kaupunkikehityslautakunnassa.