Ympäristötunteet

Miten kirjasto voi auttaa ympäristötunteiden käsittelyssä? Tutustu esimerkiksi Toivon kirjahyllyyn.

Kävimme roskakävelyllä 23.5. ja 30.5.! Kirjasto tarjosi käyttöön roskapihdit ja käsineet ja tarjolla oli pientä välipalaa. Lähtöpaikka oli pääkirjastolla. Kiitos osallistujille!

Kiitos kaikille #vaatevallankumouksen tapahtumiin 11.-.14.4. osallistuneille! Verta, hikeä ja T-paitoja -tilaisuus pidettiin ke 13.4. klo 12-13 Mikkeli-salissa. Katsoimme dokumenttisarjan jakson, minkä jälkeen oli dokumentissa esiintyvän somevaikuttaja Joona Puhakan Q&A. Nuorten työpajojen pitämässä maksuttomassa vaatepajassa saattoi tutustua vaatteiden korjaamiseen ja muokkaamiseen sekä tuoda vaatteen paikan päällä tehtävää pientä korjausta varten. Nuorten vaatteidenvaihtotori oli avoinna Hengarissa 11.-14.4. Vaihto toimi ”tuo tullessas, vie mennessäs” -periaatteella. Käyttökelpoiset vaatteet, kengät ja laukut löysivät uudet omistajansa, kun vaihtotorille saattoi tuoda omia, tarpeettomaksi jääneitä ja tehdä samalla löytöjä muiden tuomista! Vaatteidenvaihtotori jatkoi vielä matkaansa seuraavalla viikolla Rantakylän koululle.

#fashionrevolutionweek #vaatevallankumous

Tulevaisuuspelipäivä pidettiin ma 7.3. klo 12-19 pääkirjastolla. Päivässä tutustuttiin muun muassa The Thing from the Future -peliin ja siitä sovellettuun, pienemmillekin pelaajille sopivaan suomenkieliseen versioon. Kiitos kaikille pelaajille!

PERUTTU – Nuorten valokuvaustyöpaja 9.3.-6.4. pääkirjastolla

Mikkelin seutukirjasto on mukana valtakunnallisessa Nuoret ja ympäristötunteet -hankkeessa Helsingin, Oulun ja Turun kirjastojen sekä Mikkelin nuorisopalveluiden Nuorisotyö ilmastotoivon rakentajana -hankkeen kanssa. Hankkeessa kokeillaan kirjastojen ympäristö- ja ilmastotoimintaa nuoria kiinnostavalla tavalla ja sen kohderyhmä on 13-20 -vuotiaat nuoret.

#nuoretjaymparistotunteet