Ulvova mylläri

Mikkelin seutukirjastolla toteutetaan syksyllä 2022 toimintaa One Book, One Community (Yksi kirja – yksi yhteisö) -menetelmällä Arto Paasilinnan Ulvova mylläri -teoksen pohjalta. Menetelmän tavoitteena on innostaa erilaisia ihmisiä tarttumaan valittuun teokseen, keskustelemaan kirjasta tai kokoontumaan yhteen kirjan teemojen pohjalta toteutettuihin tapahtumiin. Syksyn aikana Ulvovaa mylläriä tutkaillaan kirjaston tapahtumissa niin mielenterveyden, huumorin kuin yhteisöllisyydenkin näkökulmista.

Ulvova mylläri -kirjan tai DVD-elokuvan voit lainata kirjastosta. E-kirja ja e-äänikirja ovat saatavilla Lumme-Ellibsistä (valitse Lumme-kirjastot) kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Elokuva on maksutta katsottavissa Elonet-palvelussa.

Tulevat tapahtumat

Ti 18.10. klo 18-19.30 Ulvova mylläri -lukupiiri, pääkirjaston monitoimitila

20.11. alkavalle Mielenterveysviikolle tulossa ohjelmaa.

Syksyn tapahtumat täydentyvät ja päivittyvät tälle sivulle!

Menneet tapahtumat

To 8.9. klo 14.30 ja 16 Myllärin kirjoituspajoissa virittäydyttiin luovaan kirjoittamiseen harjoituksilla, joissa sivuttiin paikoin Ulvovan myllärin maailmaa. Lopuksi koottiin ja jaettiin pajan aikana syntyneitä ajatuksia. Aiempaa kirjoittajakokemusta tai teoksen lukemista ei Myllärin kirjoituspajaan tarvinnut olla. Pajat pidettiin pääkirjaston monitoimitilassa.

Ulvova mylläri -kokonaisuuden aloitti Ulvova mylläri -tarinatapahtuma Harjukosken myllyn pihapiirissä la 27.8. klo 16-19. Teokseen pohjautuva elokuva on kuvattu osin myllyllä ja sen pääosissa näyttelivät Vesa-Matti Loiri ja Eija Ahvo. Upeana elokuun iltapäivänä historialliseen myllymiljööseen Kyyveden äärelle saapui noin 150 henkeä nauttimaan kulttuuriohjelmasta ja herkullisesta kalaruoasta.

Tapahtuman järjestivät yhteistyössä Mikkelin seutukirjasto, XAMK ja Ihastjärven Kylä ry. Mikkelin kulttuurin unelmavuosi tarjosi maksuttoman bussikuljetuksen tapahtumaan.