Tietokoneet, muut laitteet ja yhteydet

TYÖASEMAT

Kaikissa kirjastoissamme on työasemia asiakaskäyttöön.

Alle 16-vuotiaat voivat käyttää pääkirjastossa 1. kerroksen lastenosaston sekä 2. kerroksen musiikki-nuortenosaston työasemia. Pääkirjastossa on 14 asiakaskäytössä olevaa työasemaa.

Musiikki-nuortenosaston tilassa on lisäksi skanneri asiakaskäyttöön.

Käyttö on maksutonta, tulosteista peritään maksu. Voit tarvittaessa tallentaa tiedostoja muistitikulle. Muistitikkuja voit ostaa kirjastosta. Työasemille ei voi asentaa omia ohjelmistoja. Työasemat ovat suojattuja.

TYÖASEMIEN VARAAMINEN

Työasemia ei voi varata.

LANGATON VERKKO

Langaton lähiverkkoyhteys (WLAN) on käytössä kaikissa kirjastoissamme. Saat tunnukset asiakaspalvelupisteistä. Kirjasto ei vastaa langattoman verkon käytöstä aiheutuneista ongelmista. Langattoman verkon kautta ei voi tulostaa kirjaston tulostimille.

PÄÄKIRJASTON DIGITOINTIPISTE

Pääkirjastossa voit muuttaa VHS –videonauhoja, LP-levyjen ja C-kasettien musiikkia tai puhetta digitaaliseen muotoon sekä skannata valokuvia, diakuvia ja negatiiveja. Lisätietoja digitointipisteen palveluista täältä. Jos osaat käyttää tietokonetta, osaat myös digitoida.

VHS-DVD-digitointi ei toistaiseksi ole mahdollista laiterikon takia.

Digitointivaraus ja opastusvaraukset puh. 050 311 7480 tai pääkirjaston musiikkiosasto.

SKANNERI

Pääkirjaston musiikki- ja nuortenosastolla sekä digitointipisteellä on käytössä skanneri. Tallennusta varten tarvitset oman muistitikun. Halutessasi voit myös ostaa sellaisen asiakaspalvelupisteistä. Muistitikkua tarvitset myös lähettäessäsi skannaamasi tiedoston sähköpostitse, koska skanneritietokoneen kiintolevylle ei voi tallettaa tiedostoja.

KOPIOKONE

Kaikissa kirjastoissa on kopiointimahdollisuus. Pääkirjaston kopiokoneella 1. kerroksessa voit ottaa  mustavalkoisia ja värikopioita. Kopiokone on itsepalvelukäytössä. Maksut 1.6.2021 alkaen.