Kaukopalvelu

Kaukopalvelu henkilöasiakkaille

Kaukolainapyyntölomake

Mitä voit tilata kaukolainaksi?

Muista kirjastoista voidaan tilata eri maksusta kaukolainaksi sellaista aineistoa, jota omissa Mikkelin seutukirjaston kokoelmissa ei ole lainkaan. Tarkista ennen tilauksen jättämistä onko aineistoa saatavilla (Lumme-verkkokirjaston aineistohausta). Yliopistokirjastot lähettävät kurssikirjoja kaukolainaksi vain heille tutkintoa suorittaville opiskelijoille, tämän vuoksi lomakkeella kysytään oppilaitosta mikäli kyseessä on kurssikirja.

Muista Lumme-kirjastoista voit varata aineistoa suoraan verkkokirjastossa ja tällainen ns. seutulaina on maksuton. Noutamattomasta varauksesta veloitetaan maksu. Seutulainat näkyvät verkkokirjastossa omissa lainoissa, kaukolainat eivät näy.

Kaukolainaksi voi tilata mm. kirjoja, nuotteja, mikrofilmejä, äänitteitä, dvd-levyjä ja paperikopioita esim. lehtiartikkeleista.

Kuka voi tilata kaukolainan?

Kaukolainaus edellyttää, että tietosi ovat Lumme-kirjastojen asiakasrekisterissä ja sinulla on lainausoikeus.

Miten teen kaukolainapyynnön?

Voit jättää kaukolainapyynnön henkilökohtaisesti kirjastoissa tai suoraan internetissä oheisella lomakkeella.
Puhelintilauksia emme ota vastaan. Kaukolainapyyntö on sitova.

Mitä kaukolaina maksaa?

– alueellisen kehittämistehtävän kirjastoista, Varastokirjastosta ja Eduskunnan kirjastosta 4,00 €
– osa yleisistä kirjastoista, tieteellisistä kirjastoista ja erikoiskirjastoista noin 14 -20 €

Artikkelikopiot: kaukolainamaksu 4,00 € + kopiomaksut

Kaukolainan hinta muodostuu Mikkelin seutukirjaston kaukolainamaksusta 4,00 € ja lähettäjäorganisaation mahdollisesti perimästä maksusta.

Asiakas sitoutuu tilauksen tehdessään maksamaan kaikki kaukolainasta aiheutuvat kulut. Maksu peritään lainaa noudettaessa. Myös noutamatta jätetyistä kaukolainoista peritään aiheutuneet kulut, samoin jos asiakas peruu tilauksensa ja laina on jo ennättänyt lähteä lainanantajakirjastosta.

Lisätietoja saat myös  pääkirjaston neuvonnasta tai sähköpostilla kaukopalvelu@sivistys.mikkeli.fi.

Kuinka nopeasti kaukolaina tulee?

Kaukolainaksi tilattu aineisto saapuu keskimäärin viikossa. Jos aineistosta on varauksia, saamiseen voi kulua jopa kuukausia.

Mistä noudat kaukolainan, uusit lainan tai palautat?

Kaukolainaus on kirjastojen välistä toimintaa,joten kaukolainat noudetaan, palautetaan ja uusitaan aina kirjaston kautta.

Kaukolainan palautetaan siihen kirjastoon, mistä sen noudit.

Kaukolainoissa noudatetaan lähettävän kirjaston antamia laina-aikoja ja muita ehtoja (esim. lainan saa vain lukusaliin).

Laina-ajan jatkamista voit tarvittaessa tiedustella kirjastostasi ennen eräpäivää. Huom! Kaukolainat eivät näyt omissa lainoissasi Lumme-verkkokirjastossa eivätkä uusiudu automaattisesti uusiessasi muita lainojasi.

Yhteystiedot:

Neuvonta, pääkirjasto

Mikkelin seutukirjasto
PL 96 , (Raatihuoneenkatu 6)
50101 MIKKELI
Puh. 050 311 7480
kaukopalvelu@sivistys.mikkeli.fi

Kaukopalvelu muille kirjastoille

Lähetämme kirjastoille kaukolainaksi aineistoa, jota ei ole niiden omissa kokoelmissa. Käsikirjastoaineistoa,  kotiseutukokoelman aineistoa, lautapelejeä, esineitä ja vanhaa huonokuntoista ainestoa emme kaukolainaa.

Kirjastot voivat tehdä suoraan varauksen aineistorekisteriin lainassa olevasta ja hyllyvarauksen paikalla olevasta aineistosta, ei kuitenkaan lehdistä. Valitse noutopaikaksi Mikkelin pääkirjasto. Jos haluat kaukolainan muista Lumme-kirjastoista, esim. kyse on Mäntyharjun kirjaston aineistosta, ota yhteyttä Mäntyharjun kirjastoon tai valitse Mäntyharju noutopaikaksi.
Kaukolainatilauksen voi tehdä myös sähköpostilla.

1.1.2018 alkaen kaukolainamaksu on 10 €.

Kaukolainapyynnöt ja kaukolainojen uusinnat voi tehdä suoraan verkkokirjastossa  tai sähköpostilla, osoitteella: kaukopalvelu@sivistys.mikkeli.fi Kirjastot saavat tarvittavan asiakastunnuksen ja salasanan kaukopalvelun sähköpostilla.

Yhteystiedot:

Mikkelin seutukirjasto
PL 96
50101 MIKKELI
Puh. p. 050 3117480

kaukopalvelu@sivistys.mikkeli.fi