E-lehdet, sanoma- ja aikakauslehdet, mikrofilmit

Kirjastoihin on tilattu sekä sanoma- että aikakauslehtiä. Lisäksi voit lukea e-lehtiä kirjaston verkossa joko omalta laitteelta tai kirjaston työasemilta.

Laajin lehtivalikoima on pääkirjaston lehtilukusalissa. Pääkirjastoon tilataan vuosittain noin 35 sanomalehteä ja 190 aikakauslehden vuosikertaa, lisäksi luettavana on lukuisia ilmaislehtiä. Aikakauslehtiä on myös musiikkiosastolla sekä lastenosastolla. Pääkirjastossa voit lukea joitakin vanhoja kotimaisia sanomalehtiä myös mikrofilmeiltä.

Lähikirjastoissa voi lukea aikakauslehtien uusimpia numeroita sekä sanomalehtiä. Ot

Kaikki kirjaston eri toimipisteisiin tänä vuonna tilatut sanoma- ja aikakauslehdet löydät Mikkelin kirjastojen vuoden 2024 lehtiluettelosta (pdf).

Sanomalehtiä ei voi lainata kotiin. Viimeisintä aikakauslehteä ei voi lainata. Laina-aika on 2 viikkoa. Kerrallaan lehtiä voi olla asiakkaalla lainassa enintään 50 kappaletta.

Lehtien säilytysajat

Lehtien säilytysajat voit tarkistaa lehtien varastointilistasta: Säilytettävät lehdet 2024 (pdf)

Pääkirjastossa sanomalehtiä säilytetään 1 kk + kuluva kuukausi, paitsi Helsingin Sanomia ja Savon Sanomia 1 v + kuluva vuosi. Paikalliset sanomalehdet säilytetään pysyvästi. Aikakauslehtien säilytysajat vaihtelevat.

Lehtiä verkossa

KIrjastoidemme asiakastyöasemilla sekä kirjaston verkossa on käytössä suomalainen sanomalehtipalvelu ePress, joka sisältää suomalaisia sanomalehtiä.

Näiden lisäksi verkosta löytyy vapaasti myös kotikoneelta käytettävä onlinenewspapers.com -portaali, jossa on tuhansia lehtilinkkejä.

Historiallinen sanomalehtikirjasto avautuu myös kotikoneelta.

Mikrofilmit

Mikrofilmeiltä voit lukea vanhempia maakunnan sanoma- ja paikallislehtiä vahtimestarin ollessa paikalla ma-pe klo 10-15. Lukulaite on pääkirjaston 2. kerroksessa. 

Mikrofilmiluettelo