Opastuspaketit ryhmille

Jos haluat tulla ryhmän kanssa tutustumaan kirjastoon tai saada opastusta aineistoista tai tiedonhausta, tarjolla on valmiita opastuspaketteja seuraavista aiheista. Koululaisryhmien opastukset Kirjastopolkusivustolla.

  • Kirjasto nyt! Kirjastopalveluiden esittely
  • Sukelletaan Lumme-verkkokirjastoon
  • Nautitaan e-aineistoista
  • Kirjallisuuden ja taiteen aarteet yhdellä haulla – Finna.fi
  • Innostusta ja yhteisöllisyyttä lukuharrastukseen
  • Musiikkia ja musiikkitietoutta verkosta
  • Uutisankkoja – mediakasvatustyöpaja
  • Kirjavinkkaus esim. uutuuskirjat 

Paketin voi alustavasti varata tällä lomakkeella. Opastuksen vetäjä ottaa yhteyttä ja sopii tarkemmin sisällöistä, jotta se vastaisi mahdollisimman hyvin ryhmän toiveita. 

Opastuksen kesto on noin tunti ja se tapahtuu pääsääntöisesti kirjaston tiloissa, mutta tarvittaessa se voidaan järjestää myös muualla. Mikäli vierailu toteutuu muualla, tilassa täytyy olla esitystekniikka kutsujan toimesta. 

Lisätiedot ja kysymykset: Eija Nevalainen, informaatikko p. 0503117483, sähköposti etunimi sukunimi @ sivistys mikkeli fi

Opastusten kuvaukset

Kirjasto nyt! Kirjastopalveluiden esittely

Onko viime kirjastokäynnistä aikaa tai tuleeko kirjastolla liikuttua aina tuttuja polkuja? Tutustutaan siihen, mitä nykykirjasto tarjoaa perinteisten kirjastoaineistojen lisäksi: esinelainausta, tiloja, tapahtumia ja paljon muuta.

Sukelletaan Lumme-verkkokirjastoon

Mitä kaikkea voit tehdä verkkokirjastossa eli Lumme-Finnassa? Perehdytään mm. haku-, varaus- ja uusimistoimintoihin. Ota mukaasi kirjastokortti ja siihen liitetty tunnusluku, jos sinulla on sellaiset.

Nautitaan e-aineistoista

Millaisia kirjoja, elokuvia, musiikkia ym. voit käyttää tietokoneella tai mobiililaitteilla oman verkkokirjastosi Lumme-Finnan kautta?  Ota mukaasi kirjastokortti ja siihen liitetty tunnusluku, jos sinulla on sellaiset.

Kirjallisuuden ja taiteen aarteet yhdellä haulla – Finna.fi

Miten voit hyödyntää Kansalliskirjaston ylläpitämää hakupalvelua Finna.fi, josta löytyvät tiedot kirjastojen, museoiden ja arkistojen aineistoista?

Innostusta ja yhteisöllisyyttä lukuharrastukseen

Kaipaatko lukuvinkkejä tai keskustelua kirjoista? Tutustutaan verkosta löytyviin kirjallisuussivustoihin, blogeihin ja kirjallisuuteen.

Musiikkia ja musiikkitietoutta verkosta

Haluatko kuunnella musiikkia verkosta, opetella soittamaan tai etsiä tietoa musiikista? Tutustutaan kirjaston tarjoamiin musiikkipalveluihin (Naxos-kuuntelupalvelut, Rockway-soitonopetus) ja muihin musiikkisivustoihin.

Uutisankkoja – mediakasvatustyöpaja

Oletko kiinnostunut päivänpolttavista uutisista ja ajan ilmiöistä? Uutisankoissa pengotaan niin uutisia kuin valeuutisiakin leikkimielisen tietokilpailun keinoin.

Kirjavinkkaus

Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjavinkkauksella voi herätellä lukukipinää tai saada innostusta tarttua aivan uudenlaisiin kirjoihin. Vinkkauksen aihetta voi toivoa, esim. tiettyä teemaa tai uutuuskirjoja.

Jos olet kiinnostunut näistä aiheista, mutta et ole tilaamassa ryhmäopastusta, voit tulla henkilökohtaiseen opastukseen.