Näyttely- ja muiden tilojen varaaminen

Pääkirjastossa ja useimmissa lähikirjastoissa on mahdollisuus järjestää näyttelyitä. Kirjastojen yhteystiedot

Pääkirjaston yläaulan näyttelyalueesta ja lähikirjastojen näyttelytiloista ei peritä maksua. Sen sijaan pääkirjaston Mikkeli-sali on maksullinen (ks. alla).

Tilaisuuden tai näyttelyn järjestäjä vastaa tilaisuuden valvonnasta, näyttelyn esille panosta ja valvonnasta sekä näyttelyaineistosta. Näyttelyt ja tilaisuudet järjestetään kirjaston aukioloaikana.  Kirjastotilan käyttäjä on velvollinen korvaamaan kiinteistölle ja kirjaston irtaimistolle aiheuttamansa vahingot ja noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä.

Tilaisuuden tai näyttelyn järjestäjä vastaa tiedotuksesta. Kirjasto tiedottaa tilaisuudesta tai näyttelystä Facebook-sivullaan sekä kirjastotilassa mikäli järjestäjä toimittaa ajoissa kuva- tai muuta esittelymateriaalia (julisteita tms.). Tästä on sovittava tilaa varatessa. Materiaalin voi lähettää sähköisessä muodossa osoitteeseen kirjasto@sivistys.mikkeli.fi

Mikkeli-sali, pääkirjaston 2. kerros

Mikkeli-salia voi varata erilaisiin tilaisuuksiin tai näyttelyihin. Salin peruskalustuksena on 78 tuolia, ja salissa on käytettävissä esitystekniikka (esitystekniikkaa ollaan uusimassa, ja syksyn 2021 aikana salin esitystekniikkaan kuuluu dataprojektori, äänentoisto erillisistä kaiuttimista sekä kannettava tietokone).

Näyttelyt voi ripustaa salin seinille vain ripustustankoja hyödyntäen, ei suoraan seinille kiinnittäen.

Varaa tila näyttelylle tai tilaisuudelle alla olevilla lomakkeilla.

Halutessasi voit ottaa yhteyttä ma-pe klo 10-16 puh 050 311 7482 (palveluvirkailija Mervi Kankkunen) tai 050 311 7480 (pääkirjaston palvelupuhelin) tai sähköpostilla kirjasto@sivistys.mikkeli.fi.

HUOM! Puhelimitse tai sähköpostitse sovittu varaus tulee myös vahvistaa varauslomakkeella.

Mikkeli-salin maksut 1.6.2021 alkaen

ALV 24 % sisältyy hintoihin, kaupungin muilta yksiköiltä ALV 0 %

Tapahtuma Hinta asiakkaat Hinta kaupungin muut yksiköt
Näyttelyt, vain seinät 40 €/päivä – näyttelyn ripustamispalvelut eivät sisälly tilavuokraan 20 €/päivä - näyttelyn ripustamispalvelut eivät sisälly tilavuokraan
Pääsymaksullinen tapahtuma, peruskalustus (78 istumapaikkaa) 40 €/tunti (minimiveloitus kaksi tuntia)  20 €/tunti (minimiveloitus kaksi tuntia)
Pääsymaksuton tapahtuma, peruskalustus 34 €/tunti  (minimiveloitus kaksi tuntia)  17 €/tunti (minimiveloitus kaksi tuntia)
Kalustusmaksu – veloitetaan aina, jos peruskalustusta muutetaan, lisätään tilavuokraan Veloitus peruskalustuksen muuttamisesta 95 € Veloitus peruskalustuksen muuttamisesta 95 €

Vahvistathan varauksesi hyvissä ajoin. Varaus raukeaa, ellei salin varaaja ole vahvistanut sitä vähintään 2 viikkoa ennen ajankohtaa. Varauksista, joita varaaja ei ole perunut vähintään 2 vuorokautta aikaisemmin, peritään vuokra.

Kirjasto asettaa ilmoitustaululle A4-kokoisen mainoksen. Mainoksen voi jättää kirjaston 1. kerroksen palvelutiskille.

Osoite: Raatihuoneenkatu 6, PL 96 50101 MIKKELI

Lisätietoja palveluvirkailija Mervi Kankkunen 050 311 7482 tai pääkirjaston asiakaspalvelusta 050 311 7480.

Yläaulan näyttelytila, pääkirjasto 2. krs

Tilan näyttelykäyttö on maksutonta. Tilassa voi käyttää ripustustankoja kahdella seinällä. Lisäksi näyttelyyn voi varata neljä sermiä ja kaksi vitriiniä (vitriineillä on kiinteä sijoittelu Tiennet-luokan ja Mikkeli-salin välisellä seinällä.)  Näyttelyn pystytys ja purku arkisin kirjaston aukioloaikoina.

Tilaa voidaan käyttää myös erilaisiin tapahtumiin, vaikka tilassa on näyttely. Näyttelysermejä voidaan siirtää tapahtumajärjestelyjen ajaksi.

Varauksen minimipituus: 7 päivää.

Varauksen maksimipituus: 21 päivää.

Maksimimäärä varauksia per käyttäjä: 1 / vuosi

Varaus tulee tehdä vähintään 5 arkipäivää etukäteen. Varauksen voi tehdä verkkosivujen lomakkeella tai puhelimitse numeroon 050 311 7482 tai 050 311 7480. Lomakevaraus vahvistetaan sähköpostilla.

Näyttelyn järjestäjä vastaa näyttelyn markkinoinnista. Kirjasto voi asettaa ilmoitustaululle A4-kokoisen mainoksen.  Kirjasto voi tiedottaa facebook-sivuillaan näyttelystä – huomioi, että markkinointimateriaali tulee olla valmista jaettavaksi. Sähköisen valmiin markkinointimateriaalin voi toimittaa osoitteeseen (kuvat jpg- tai png-muodossa)  kirjasto@sivistys.mikkeli.fi.

Varauslomake

Tutkijanhuone (4 kpl), pääkirjasto 2. krs

4 tutkijahuonetta - 3 pitkäaikaiseen ja 1 lyhytaikaiseen käyttöön.
Pitkäaikaiseen käyttöön tutkijahuonetta vuokrataan opiskeluun tai tutkimuskäyttöön. Huoneessa valmiina tuoli, pöytä sekä ilmainen wlan yhteys.

Pääkirjaston tutkijanhuoneiden vuokraamisesta voi tiedustella ma-pe klo 10–16 puh. 050 311 7480 tai sähköpostitse kirjasto@sivistys.mikkeli.fi tai mervi.kankkunen@sivistys.mikkeli.fi

Tutkijahuoneet pitkäaikaiseen käyttöön:

  • 80 € / kk
  • sopimuskauden maksimipituus 6 kk
  • minimivuokrausaika viikko, 22 € / viikko

Tutkijahuone lyhytaikaiseen käyttöön:

  • 5 €/ päivä
  • 22 €/viikko
  • maksimivuokrausaika 1 viikko

Tutkijahuoneen vuokriin sisältyy ALV 24%.

Neuvotteluhuone, pääkirjasto 2.krs

Pääkirjaston neuvotteluhuoneessa Neukkarissa voi tehdä ryhmätöitä tai pitää pienimuotoisen kokouksen. Tilaan mahtuu yhdeksän henkilöä, mutta korona-ajan turvavälit huomioon ottaen kolme henkilöä on sopiva määrä.  Käytettävissä on videotykki ja ilmainen wlan. Varaukset p. 050 311 7480 tai sähköpostitse mervi.kankkunen@sivistys.mikkeli.fi, kirjasto@sivistys.mikkeli.fi.

1.6.2021 alkaen:

Neukkari on tarkoitettu kokous- ja muuhun kokoontumiskäyttöön. Sitä ei anneta avoimiin tilaisuuksiin, joiden osallistujamäärä on ennalta määrittelemätön.

Neukkarin käyttö on maksutonta yleistä ja yhteisöllistä hyötyä tavoitteleville yhdistyksille, järjestöille, asukasryhmille ja kirjaston yhteistyökumppaneille, kaupungin yksiköille, kaupunkikonsernin yhtiöille, valtion tai julkishallinnon viranomaisille sekä taloyhtiöille.

Maksullisesti Neukkaria voivat varata yritykset ja kaupalliset toimijat hintaan 40 €/tunti (sis. ALV 24%).

Hakusanoja: tilat, kokoustila, kokous, näyttelytila, näyttelyt, tilavaraukset, kokoukset