Pääkirjaston varattavat tilat

Mikkelin seutukirjaston tiloja käytetään koulutus-, kulttuuri- ja yleisötilaisuuksiin. Useimmissa kirjastoissa on varattavia tiloja. Kirjaston tiloissa ei järjestetä kaupallisia tai pääsymaksullisia tapahtumia (poikkeuksena pääkirjaston Mikkeli-sali). Lähikirjastojen tiloista ei peritä maksua, mutta osa pääkirjaston tiloista on maksullisia. Tiloja voi varata aikaisintaan puoli vuotta etukäteen. Kirjastopäälliköllä on oikeus poiketa tilankäytön ohjeistuksesta tai säädetyistä maksuista kirjastopalvelujen tavoitteita tukevien tilaisuuksien suhteen. Katso kirjastojen yhteystiedot verkkosivulta.

Tilat ovat käytettävissä kirjaston aukioloaikoina. Tilan käyttäjä vastaa tilaisuuden valvonnasta, näyttelyn esille panosta ja valvonnasta sekä näyttelyaineistosta. Hän on myös velvollinen korvaamaan kiinteistölle ja kirjaston irtaimistolle aiheuttamansa vahingot ja noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä. Näyttelyaineistoja ei ole mahdollista säilyttää kirjastossa esimerkiksi ennen tai jälkeen näyttelyn.

Tilaisuuden tai näyttelyn järjestäjä vastaa tiedotuksesta. Kirjasto tiedottaa tilaisuudesta tai näyttelystä Facebook-sivullaan sekä kirjastotilassa mikäli järjestäjä toimittaa ajoissa kuva- tai esittelymateriaalia (julisteita tms.). Tästä on sovittava tilaa varatessa. Materiaalin voi lähettää sähköisessä muodossa osoitteeseen kirjasto@sivistys.mikkeli.fi.

Varattavassa tilassa järjestettävän tialisuuden sisältö tai luonne ei voi olla ristiriidassa Suomen lain kanssa tai hyvän tavan vastainen. Tiloja ei vuokrata rasistiseen tai ihmisryhmiä syrjivään toimintaan. Yksittäisten puolueiden vaalitilaisuudet ja uskonnollisten yhteisöjen tunnustukselliset tilaisuudet voidaan järjestää vain Mikkeli-salissa kirjaston aukioloaikoina (maksullinen).

Mikkeli-sali, pääkirjaston 2. kerros

Mikkeli-salia vuokrataan näyttelytilaksi sekä yleisö-, kokous- ja koulutustilaisuuksiin. Sali on käytettävissä kirjaston aukioloaikoina. Minimivuokrausaika 2 tuntia.

Tilan varustelu

 • Dataprojektori
 • Esitystekniikka (HDMI)
 • Windows 10- tietokone
 • Kaksi mikrofonia + sankamikrofoni
 • Induktiosilmukka
 • Peruskalustus luentomalli 78 tuolia, lisäksi salin takaosassa pöytiä ja tuoleja
 • Maksimikalustus 196 tuolia on mahdollista saada, mutta maksimikalustuksesta peritään kalustemaksu 90 euroa, joka tulee salivuokran lisäksi.

Näyttelyt voi ripustaa VAIN salin seinille ja vain ripustustankoja hyödyntäen, ei suoraan seinille kiinnittäen. Näyttelyn aikana salissa voi olla esimerkiksi tapahtumia tai luentoja, jolloin pääsy näyttelyyn voi hetken rajoittua.

Kirjasto voi tiedottaa tilaisuudesta ilmoitustaululla. A4-kokoisen mainoksen voi toimittaa 1. kerroksen palvelupisteeseen.

Varaa tila näyttelylle tai tilaisuudelle alla olevilla lomakkeilla.

HUOM! Puhelimitse tai sähköpostitse sovittu varaus tulee myös vahvistaa varauslomakkeella.

Vahvistathan varauksesi hyvissä ajoin. Varaus raukeaa, ellei salin varaaja ole vahvistanut sitä vähintään 2 viikkoa ennen ajankohtaa. Varauksista, joita varaaja ei ole perunut vähintään 2 vuorokautta aikaisemmin, peritään vuokra

Lisätietoja ma-pe klo 10-16 puh 050 311 7482 (palveluvirkailija Mervi Kankkunen) tai 050 311 7480 (pääkirjaston palvelupuhelin) tai sähköpostilla mervi.kankkunen@sivistys.mikkeli.fi, kirjasto@sivistys.mikkeli.fi.

Mikkeli-salin maksut 4.4.2022 alkaen

Varausvaihtoehdot Maksut – yritykset ja kaupalliset toimijat, ALV 24 % sis. hintoihinMaksut – yhdistykset ja muut yleishyödylliset yhteisöt, ei-kaupallinen toiminta, ALV 24 % sis. hintoihin.Maksut – kaupungin muut yksiköt ALV 0 %
Näyttelyt (näyttelyt tulee rakentaa niin, että salia voidaan käyttää samaan aikaan myös luentoihin ja tapahtumiin)40 € / päivä, esim. myyntinäyttelyt. Näyttelyn ripustamispalvelut eivät sisälly tilavuokraan.20 € / päivä. Näyttelyn ripustamispalvelut eivät sisälly tilavuokraan.15,20 € / päivä. Näyttelyn ripustamispalvelut eivät sisälly tilavuokraan.
Tapahtumat. Peruskalustus 78 istumapaikkaa ja salin takaosassa joitakin pöytiä ja tuoleja.Yritykset ja kaupalliset tai pääsymaksulliset tilaisuudet 60 € / tunti. Minimiveloitus 120 € (kaksi tuntia)30 € / tunti. Minimiveloitus 60 € (kaksi tuntia)Mikkelin kaupungin yksiköt 22, 80 € / tunti. Minimiveloitus 45, 60 € (kaksi tuntia)
Kalustusmaksu 90 € peritään peruskalustuksen muuttamisesta.

Kirjastopäälliköllä on oikeus antaa vuokrattava tila alennetulla hinnalla tai maksutta käyttöön kirjastopalvelujen tavoitteita tukevalle toiminnalle.

Kuvia Mikkeli-salista

Monitoimitila, pääkirjasto 2. krs

Pääkirjaston monitoimitilassa voi pitää kokouksia, kerhoja ja erilaisia kokoontumisia.

Tilan varustelu

 • Dataprojektori (saatavilla erikseen pyynnöstä), valkokangas
 • iso kokouspöytä, neljä pientä pöytää
 • n. 30 henkilöä

Tilan käyttö on maksutonta yleistä ja yhteisöllistä hyötyä tavoitteleville yhdistyksille, järjestöille, asukasryhmille, harrasteryhmille ja kirjaston yhteistyökumppaneille ja kaupungin yksiköille. Maksimivarausmäärä per asiakas on 1 varauskerta/vko. Varauskerran maksimipituus 4 tuntia.

Tilan käyttö kaupalliseen, yritys- tai opetuskäyttöön 40 euroa per tunti (sis alv 24%)

Monitoimitilan varaukset: puh 050 311 7482 (palveluvirkailija Mervi Kankkunen ma-pe klo 10-16 ), 050 311 7480 (pääkirjaston palvelupuhelin) tai sähköpostilla mervi.kankkunen@sivistys.mikkeli.fi, kirjasto@sivistys.mikkeli.fi.

Koulutustila, pääkirjasto 2. krs

Pääkirjaston koulutustilassa voi pitää luentoja, koulutuksia tai kokouksia. Tila on ”luokkamainen”. Käytettävissä on kaupungin langaton verkko (wlan).

Tilan varustelu

 • Dataprojektori
 • Ohjaajan Chromebook-työasema, mahdollisuus käyttää omaa kannettavaa Windows-tietokonetta
 • 16 paikkaa ja Chromebook-työasemat

Tila on varattavissa ma-to klo 15-20 välisenä aikana, pe klo 15-18 välisenä aikana ja lauantaisin klo 9-14.

Tilan käyttö 40 euroa per tunti (sis alv 24%). Kaupungin muut yksiköt voivat varata tilaa käyttöönsä maksutta ja tarvittaessa tiedustella muitakin aikoja.

Koulutustilan varaukset: puh 050 311 7482 (palveluvirkailija Mervi Kankkunen ma-pe klo 10-16 ), 050 311 7480 (pääkirjaston palvelupuhelin) tai sähköpostilla mervi.kankkunen@sivistys.mikkeli.fi, kirjasto@sivistys.mikkeli.fi.

Neuvotteluhuone Neukkari, pääkirjasto 2.krs

Pääkirjaston neuvotteluhuoneessa Neukkarissa voi tehdä ryhmätöitä tai pitää pienimuotoisen kokouksen maksimissaan 9 hengelle. Sitä ei anneta avoimiin tilaisuuksiin, joiden osallistujamäärä on ennalta määrittelemätön.

Tilan varustelu

 • Dataprojektori
 • Pöytä, 9 tuolia

Neukkarin käyttö on maksutonta yleistä ja yhteisöllistä hyötyä tavoitteleville yhdistyksille, järjestöille, asukasryhmille, harrastusryhmille ja kirjaston yhteistyökumppaneille sekä kaupungin yksiköille. Tilan käyttö kaupalliseen, yritys- tai opetuskäyttöön 30 euroa per tunti (sis alv 24%)

Maksimivarausmäärä per asiakas on 1 pv/vko. Varauskerran maksimipituus 4 tuntia.

Neukkarin varaukset: puh 050 311 7482 (palveluvirkailija Mervi Kankkunen ma-pe klo 10-16 ) tai 050 311 7480 (pääkirjaston palvelupuhelin) tai sähköpostilla mervi.kankkunen@sivistys.mikkeli.fi, kirjasto@sivistys.mikkeli.fi.

 Kuvia Neukkarista

Tutkijanhuone (3 kpl), sekä ompeluhuone pääkirjasto 2. krs

Tutkijahuoneita vuokrataan ensisijaisesti opiskelu- tai tutkimuskäyttöön pidempiaikaisesti (yli 1 kuukausi) ja lyhytaikaisesti (1 päivästä alkaen). Ompeluhuoneessa on käytössä Singer Legacy SE300 -ompelukone sekä Singer Fashion Mate 3337.

Ompelukoneen käyttö on täysin omatoimista. Käyttäjä huolehtii langoituksesta omilla langoilla sekä jättää koneen käyttökuntoon seuraavalle ompelijalle. Kirjasto ei tarjoa opastusta koneen käyttöön. Käyttöohje on saatavilla tilassa. Tutkijanhuoneista poiketen ompeluhuoneen käyttö on maksutonta. Huonetta ei voi varata pitkäaikaisesti. Mikäli koneessa on vikaa, ilmoitathan siitä henkilökunnalle.

Tilan varustelu

 • Pöytä, tuoli
 • Maksuton wlan-yhteys

Tutkijanhuoneiden vuokrahinnat (ompeluhuoneen käyttö maksutonta):

 • 5 € / päivä
 • 20 € / viikko
 • 60 € / kuukausi

Tutkijahuoneen vuokriin sisältyy ALV 24 %. Sopimuskauden maksimipituus on 6 kuukautta.

Tutkijanhuoneiden varauskalenteri ei valitettavasti ole enää käytössä.

Varaus tutkijanhuoneisiin soittamalla ma-pe klo 10–16 puh. 050 311 7480 tai sähköpostitse kirjasto@sivistys.mikkeli.fi tai mervi.kankkunen@sivistys.mikkeli.fi.

Kuvia tutkijahuoneista

Yläaulan näyttelytila, pääkirjasto 2. krs

Yläaulan näyttelytila sijoittuu molemmin puolin portaikkoa. Kirjasto voi käyttää tilaa myös erilaisiin tapahtumiin, vaikka siinä olisi näyttely. Näyttelysermejä voidaan siirtää tapahtumajärjestelyjen ajaksi.

Tilan varustus

 • Ripustustangot kahdella seinällä (350 cm ja 380 cm).
 • Erikseen varaamalla neljä sermiä (korkeus 170 cm ja leveys 70 cm) ja kaksi vitriiniä (kokonaiskorkeus 95 cm, vitriinin korkeus 28 cm, leveys 85 cm ja syvyys 45 cm).

Tilan näyttelykäyttö on maksutonta. Sitä voivat varata yhdistykset ja muut yleishyödylliset yhteisöt sekä yksityishenkilöt ei-kaupalliseen toimintaan (mutta näytteilleasettajan yhteystiedot voivat olla esillä). Maksimimäärä varauksia per käyttäjä: 1 / vuosi.

Näyttelyn pystytys ja purku arkisin kirjaston aukioloaikoina.

Varaamisesta

 • Varaus tulee tehdä vähintään 5 arkipäivää etukäteen.
 • Varauksen minimipituus: 7 päivää.
 • Varauksen maksimipituus: 21 päivää.
 • Maksimimäärä varauksia per käyttäjä: 1 / vuosi

Varauksen voi tehdä alla olevalla lomakkeella tai puhelimitse numeroon 050 311 7482 ( Mervi Kankkunen) tai 050 311 7480 (kirjaston palvelupuhelin). Lomakevaraus vahvistetaan sähköpostilla.

Näyttelytilan varauslomake

Näyttelyn järjestäjä vastaa sen markkinoinnista. Kirjasto voi asettaa ilmoitustaululle A4-kokoisen mainoksen.  Kirjasto voi tiedottaa Facebook-sivuillaan näyttelystä – huomioi, että markkinointimateriaali tulee olla valmista jaettavaksi. Sähköisen valmiin markkinointimateriaalin voi toimittaa osoitteeseen (kuvat jpg- tai png-muodossa..) kirjasto@sivistys.mikkeli.fi.

Kuvia näyttelytilasta

Hakusanoja: tilat, kokoustila, kokous, näyttelytila, näyttelyt, tilavaraukset, kokoukset