Liikkuvat kirjastopalvelut ja kirja-auto Mirja

Liikkuvat palvelut tuovat kirjastoaineistoja ja kirjastoammatillista osaamista muualle kuin kirjastojen omiin tiloihin. Palvelut kohdistuvat erityisesti vuonna 2020 lakkautettujen lähikirjastojen alueelle. Liikkuvissa kirjastopalveluissa työskentelee kaksi kirjastonhoitajaa. Kirjat kuljetetaan ja palvelut tuodaan asiakkaiden lähelle kirja-auto Mirjalla

Palvelut Rantakeitaalla (Kunnanmäki 3)

Pop up -kirjasto

Pop up -kirjastossa Rantakeitaalla voi lainata ja palauttaa kirja-aineistoa sekä noutaa varauksia. Mukana oleva kokoelma sisältää aikuisten- ja lastenaineistoa painottuen uutuuskirjoihin.

  • Maanantaisin klo 13-17. 

Lumme-verkkokirjastosta varausta tehtäessä varauksen noutopaikaksi valitaan Rantakeidas/Liikkuvat palvelut.  

Jättitabletti e-lehtien lukemiseen

Cafe Keitaassa on käytettävissä kahvilan aukioloaikoina jättitabletti, jolta voi lukea kirjaston tarjoamia e-lehtiä ePress- ja eMagz-palveluissa. Valikoimassa on runsas tarjonta niin sanoma- kuin aikakauslehtiäkin.

Muu toiminta ja palvelut

Liikkuvat palvelut tekevät kirjavinkkauksia aikuisille, lapsille ja nuorille, sanataidetta kaikenikäisille ja muuta yhdessä räätälöityä toimintaa lukemiseen ja kirjastotoimintaan liittyen. Pop up –tyylinen kirjastopäivä voidaan järjestää myös tapahtumiin. Ole yhteydessä meihin, niin suunnitellaan yhdessä toimintaa teidän tarpeisiinne sopivaksi. Liikkuvien palvelujen tarkoitus on tuoda kirjasto lähelle ihmisiä.

Liikkuvat palvelut osallistuvat myös Mikkelin seutukirjaston lukuneuvontaan sekä toimittavat kirjakasseja varhaiskasvatukseen.

Ota yhteyttä

Lasten ja nuorten kirjastopalvelut:

Aikuisten kirjastopalvelut: Riia Marttinen,
riia.marttinen[at]sivistys.mikkeli.fi, puh. 050 311 7487.