Kirjaston rajoitukset jatkuvat, Kirjastopolussa etäkokeiluja

Kirjastossa jatkuvat koronarajoitukset toistaiseksi

Nykyiset tiukahkot koronarajoitukset ja suositukset jatkuvat vielä toistaiseksi.  Kirjastojen aukioloajat, myös omatoimiaukioloajat ovat normaalit, mutta kirjaston käytössä ja palveluissa on paljon rajoituksia, mm. asiakaskäynnit on rajattu pienelle alueelle ja maksimissaan 15 minuuttiin. Myöskään Liikkuvat kirjastopalvelut eivät ole toiminnassa. Tarkemmat ohjeet kirjastonkäyttöön löytyvät kirjaston verkkosivulta

Kirjastopolku- ja muut ryhmävierailut

Kirjastopolku- ja muut ryhmävierailut eivät myöskään onnistu rajoitusten aikana eli ainakaan 8.3. asti. Tänä aikana yritämme järjestää korvaavaa Kirjastopolkusisältöä etätoteutuksena. Toivotaan, että ryhmäkäyntejä kirjastoissa voitaisiin kuitenkin jatkaa loppukeväästä. Etätoteutusten suunnitelma:  

  • Esiopetus: Kaikki syksyllä lähetettyyn aikatauluun merkityt Kirjastopolkukäynnit on peruttu ainakin 8.3. saakka. Etätoteutusta testataan lähiaikoina, laitamme siitä sähköpostia esiopetukselle.
  • 3- luokka: Etäkirjavinkkaus suunnitteilla. Tiedotamme tästäkin myöhemmin.
  • 5-luokka: Kirjastosuunnistus etänä seppo-mobiilipelinä. Tunti lähetetään luokkaan Teamsin kautta ja oppilaat tekevät tehtävät pari- tai ryhmätyönä tabletilla tai puhelimella. Aikaa on hyvä varata kaksoistunnin verran. Ilmoita luokkasi kokeiluun tällä lomakkeella.
  • 7-luokka: Ennen hiihtolomaa on kaksi etävinkkausta, joihin molempiin voi vielä ilmoittautua:  to 4.2. klo 9-10 ja ti 16.2. klo 8.45-9.30. Ilmoita luokkasi tällä lomakkeella.
  • 9-luokka: Tiedonhankinnan apuna Eväitä opiskeluun verkkomateriaali.