Luonnehdinta

Savonlinnalainen Maria Partanen on kirjoittanut sekä lapsille että aikuisille. Hänen teksteissään näkyvät myös eteläsavolaiset maisemat ja ihmiskohtalot.

 

 

Luonnehdinta

Mikkelin maalaiskunnassa asunut ja elänyt Aune Piispa oli maatilan emäntä ja runoilija. Hänen runonsa nousevat maaseudun arjesta ja ihmissuhteista. Piispa kirjoittaa näkemästään ja kokemastaan tunteella ja läheltä myötäeläen. Runoillaan Aune Piispasta tuli ruohonjuuritason elämänpuolustaja.

 

 

Luonnehdinta

Elina Puhakainen oli mikkeliläinen opettaja ja kunnallispoliitikko, joka kirjoitti erityisesti lapsille ja nuorille. Lehtipakinoitsijana hän tuli tunnetuksi myös aikuisten keskuudessa. Hän kirjoitti muun muassa lastenkodin ja sisäoppilaitoksen elämästä.

 

 

Luonnehdinta

Mikkeliläinen kirjailija Sirpa Puskala on nuortenkirjailija.

 

Faktaa

Sirpa Puskala syntyi 24.10.1945 Imatralla.

Hän asuu nykyään Mikkelissä.

 

Kirjailijaura

Sirpa Puskala julkaisi esikoiskirjansa 1991. Sen jälkeen hän on kirjoittanut toistakymmentä nuortenromaania, nuortennäytelmiä, saturomaanin ja selkokirjoja.

 

 

Luonnehdinta

Kansakoulunopettajana Anttolassa pitkään toiminut Tyyne Pyrhönen kirjoitti sekä nuorille että aikuisille. Varsinkin hänen romaanissaan Kaltoin kasvatettu näkyvät eteläsavolaiset ihmiset ja miljöö. Ainekset kirjoihinsa hän sai elävästä elämästä.

 

 

Luonnehdinta

Savonlinnan seudulla asuva Anneli Pääkkönen on tuottelias ja monipuolinen kirjailija, joka on julkaissut kymmeniä teoksia niin runoa, proosaa kuin draamaakin. Hänessä on aimo annos maailmanparantajaa ja feministiä. Useissa Anneli Pääkkösen teoksissa naiset riuhtaisevat itsensä irti arjen ahtaista normeista ja rutiineista ja miehet taas ovat niitä toisia. Joissain hänen teoksissaan vilahtelevat eteläsavolaiset maisemat ja henkilöt.