Luonnehdinta

Kangasnimellä syntynyt Otto Manninen oli runoilija, suomentaja ja suomen kielen lehtori. Runoilijana hän oli tiiviin tyylin sanataituri ja hänestä kehittyi ystävänsä Eino Leinon ohella 1900-luvun alkupuolen suomalaisen runouden uranuurtaja. Omia runoteoksiaan hän julkaisi harvaan tahtiin, mutta suomentajana hän oli erittäin tuottelias.

 

 

Luonnehdinta

Pieksämäkeläinen Kyllikki Markkanen kirjoittaa runoja ihmisen yksinäisyydestä ja kaipuusta. Runot ovat hänen henkilökohtaisia saarnojaan, joilla hän haluaa koskettaa lähimmäisiään.

 

 

Luonnehdinta

Toimittajana ja valistusohjaajana toiminut Kaarlo Merimaa oli tunnettu poikien seikkailukirjojen ja nuortenromaanien tekijä. Hänen tunnetuimmasta teoksestaan Takapihan sankareita (1931) on tehty myös elokuva.

 

 

Luonnehdinta

Mikkeliläinen Marja Myyryläinen on tietokirjailija, mikrohistorioitsija, luova kirjoittaja ja menneisyydestä kirjoittavien valmentaja. Hänen mielestään jokainen ihminen ja yhteisö on tarinan arvoinen. Omien kokemustensa kautta hän tietää, että kirjoittaminen on oivallinen tapa asettaa elämän palikat järjestykseen ja vapautua menneisyyden painolasteista.

 

Mörö, Mari

 

Luonnehdinta

Mikkeliläinen Mari Mörö on monipuolinen kirjoittamisen ammattilainen, jolla on kyky hypätä vaivattomasti lajista toiseen. Hän on kirjoittamisen pätkä- ja sekatyöläinen, joka toimii myös opettajana, ateljeekriitikkona ja harrastekirjoittajien ohjaajana. Mari Mörön viimeinen aluevaltaus ovat puutarhakirjat. Kirjailijana Mari Mörö on nopeakäänteisen kerronnan taitaja, jonka tyyli on napakkaa ja taloudellista.