Vetehiset -lukuhaaste ja mobiilipeli

Vetehiset-festivaalin osana Etelä-Savon kirjastot toteuttavat kaikille avoimen Vetehiset-lukuhaasteen, joka johdattelee lukijoita eteläsavolaisen kirjallisen kulttuuriperinnön ja luontoaiheisen kirjallisuuden pariin.

Vetehiset-lukuhaasteen pariin pääset Lumme-verkkokirjaston sivuilla: https://lumme.finna.fi/Content/vetehisetlukuhaaste

Lukuhaaste on avoin kaikille, eli kuka tahansa voi osallistua siihen. Haaste on voimassa 1.11.2021 – 31.8.2022. Haasteeseen osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja.

Haasteen voit tehdä omalla tavallasi. Voit kuitata yhden kirjan lukemalla useamman kohdan, tai lukea jokaiseen kohtaan eri kirjan. Luettu kirja voi edustaa mitä tahansa lajityyppiä tai kohderyhmää. Voit siis lukea haasteessa esimerkiksi lukuromaanin, tietokirjan, sarjakuva-albumin. Kirja voi olla kirjoitettu aikuiselle, nuorelle tai lapselle. Lukuvinkkejä voit kysyä myös kirjastostasi.

Voit halutessasi kertoa lukuhaasteen edistymisestä somessa käyttämällä tagia #vetehisetlukuhaaste. Haastamme sinut myös vinkkaamaan omia haasteeseen osuvia suosikkikirjojasi Facebookissa ja Instagramissa #vetehisetlukuhaaste.

Mobiilipeli tukee lukuhaasteeseen tarttumista

Mikkelin seutukirjaston ja Vetehisten yhteistyönä tuotetun Vetehiset-lukuhaastepelin avulla voit etsiä haasteeseen sopivia kirjoja, pohtia Vetehis-teemoja ja oppia samalla käyttämään Etelä-Savon kirjastoja ja niiden verkkokirjastoja. Peli sopii kaikille 5-luokkalaisista ylöspäin. Pääset peliin tästä:

Linkki Vetehiset-lukuhaastepeliin

Kirjaudu tunnuksella 287F21 ja anna sen jälkeen itsellesi tai joukkueellesi pelaajanimi.

Voit pelata peliä yksin tai ryhmässä joko tabletilla tai älypuhelimella. Pelin tehtäviä ei arvioida eivätkä pelaajat pelaa toisiaan vastaan. Kaikkiin tehtäviin vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan palkinto lukuhaasteen päätyttyä 31.8.22. jälkeen.

Lukuhaasteen toteuttavat yhteistyössä Lumme-kirjastot, Kangasniemen kirjasto, Sulkavan kirjasto, @saimaailmio2026 ja @vetehiset_esavo

Lukuhaaste on osa Etelä-Savon maakuntaliiton koordinoimaa AKKU - Alueellinen kuntien kulttuuritoiminnan kehittäminen Etelä-Savossa -hanketta, jota rahoittaa OKM.

#lummekirjastot #mikkelinkirjasto