Kirjailijavierailu: Olli Järvenkylä ja Reppuretki kansallispuistoon to 19.5. klo 17.30

Uusi upea kirja vie retkelle kansallispuistoon

Reppuretki kansallispuistoon -kirja on kattava kansallispuisto-opas, kokeneen eräoppaan reissutarina sekä näyttävä valokuvakirja samojen kansien välissä. Eräopas Olli Järvenkylän ja valokuvaaja Tomi Rantasen tuore kirja vie lukijan Suomen komeimpiin maisemiin ja esittelee kaikki 41 kansallispuistoa.

Olli Järvenkylä on kirjalijavieraana Mikkelin pääkirjastossa Mikkeli-salissa torstaina 19.5. klo 17.30- n. 19. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

- Olemme kirjaa tehdessä tutustuneet kansallispuistoihin eri vuoden- ja vuorokaudenaikoina patikoiden, pyöräillen, meloen, hiihtäen ja lumikengillä. Välillä yhdessä, ajoittain itseksemme omia polkuja tallaten, Olli kertoo.

Luonnossa liikkuminen ja retkeilyn suosio ovat olleet Suomessa ja maailmalla ennennäkemättömässä kasvussa viime vuosina. Erityisesti kansallispuistojen kävijämäärät ovat nousseet vahvasti.

- Esittelemme kirjassa myös hieman uudenlaisia luonnossa liikkumisen muotoja. Toivomme jokaisen lukijan löytävän oman tapansa ja tyylinsä nauttia suomalaisesta luonnosta. Reppuretken tunnuslause onkin, että Elämä on parasta ulkona. Haluamme kannustaa vastuulliseen ja turvalliseen retkeilyyn.

Kohteiden ja eri liikkumismuotojen lisäksi kirjassa esitellään kansallispuistoissa työskenteleviä ihmisiä. Kaikkiaan yli 30 retkeilyn ja luontoalan ammattilaista ja harrastajaa jakaa kirjassa kokemuksiaan ja vinkkejä.

Eräopas ja retkeilytoimittaja Olli Järvenkylä on mm. viettänyt 100 päivää Urho Kekkosen kansallispuistossa. Valokuvaaja Tomi Rantanen on mm. pyöräillyt kaikkiin kansallispuistoihin yhden kesän aikana. Kirjassa on 432 sivua. Kuvat ja tekstisisältö laajenevat myös kirjan ulkopuolelle videoihin ja podcasteihin QR-koodien avulla. Kirjan tekstit ovat Ollin käsialaa ja valokuvat Tomin ottamia. Kustantaja on Readme.fi