Rock in Mikkeli
© Mikkelin kaupunginkirjasto-Etelä-Savon maakuntakirjasto
merkkivalo

Mikkeli

TUULIAJOLLA I

31.5.1981 Mikkelin Urheilupuisto

Tuuliajolla 1981 juliste © J.K. Juntunen

Martti irrottelee ja Aki ohjaa kuva © Kalevi Moilanen

Juice Leskisen ja Jouko Karppasen ideoima Tuuliajolla-kiertue, jossa Juice Leskinen Slam, Eppu Normaali ja Hassisen Kone kiertävät Saimaata vanhalla sisävesihöyrylaivalla, oli yksi kahdeksankymmentäluvun - ja koko Suomen rockhistorian suurimpia älynväläyksiä. Yhtyeillä oli mahdollisuus Saimaan aalloilla seilatessaan rentoutua työn merkeissä ja heittää hienoja pikku festareita pysähtymispaikoissa.

Vasta pari vuotta toimineelle Melmu rylle Tuuliajolla-konsertin järjestäminen oli haasteellinen lottovoitto. Omaa hohtoaan ensimmäiselle konsertille antoi myös Aki ja Mika Kaurismäen filmiryhmä, joka taltioi koko kiertueen. Saimaa-ilmiö-filmistä tuli Kaurismäkien ensimmäinen pitkä elokuva ja samalla tähän saakka ylittämätön kotimainen rockfilmi. Nyt vuosien jälkeen katsottuna dokumentin arvo vasta tulee todella esiin. Tarkkaa ajankuvaa piirtävät sen hetken suomirockin huiput ja myös vaatteista ja lavarakennelmista näkyy senaikainen meininki. Harri Marstio avasi keikan akustisella setillään.

Mikkelin keikka oli menestys ja takasi sen että kiertue saapui tänne jatkossakin. Tuskin kukaan olisi voinut kuvitella, että tästä kiertueesta tulisi kuusi vuotta kestävä traditio, ja saisi aikaan myös Dinosaurockin perustamisen.

Juice ja Jokke , Aki ja Mika - jälkipolvet kiittävät teitä!

ESIINTYJÄT

Eppu Normaali

Hassisen Kone

Juice Leskinen

Harri MarstioETUSIVU