Ellibsin e-kirjat

Ellibsin e-kirjapalvelu sisältää kirjoja ja äänikirjoja aikuisille, lapsille ja nuorille. Voit lukea e-kirjoja helposti verkossa samaan tapaan kuin avaisit nettisivun. Lainaamiseen tarvitset Lumme-kirjastojen kirjastokortin, lukemiseen sopivan laitteen sekä verkkoyhteyden. Kirjojen laina-aika on kolme tai 14 vuorokautta ja niitä voi myös varata. Selaimessa lukeminen tarvitsee jatkuvan verkkoyhteyden. Voit myös ladata kirjat omalle tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimelle tai käyttää mobiilisovellusta. Jos lataat kirjoja omalle laitteellesi, tarvitset myös lukuohjelman ja Adobe-tunnuksen. Alta löydät laitekohtaiset ohjeet.

Lumme-kirjastojen Ellibs-kokoelmaan

Ellibsin e-kirjojen käyttö nettiselaimessa

Jos luet e-kirjoja suoraan nettiselaimessa, et tarvitse laitteellesi erillistä lukuohjelmaa etkä muita tunnuksia kuin kirjastokortin numeron.

Selainlukeminen onnistuu tietokoneella tai mobiililaitteella, jossa on verkkoyhteys ja päivitetty selain.

Suurinta osaa e-kirjoista voi lukea selaimessa, ei kuitenkaan PDF-muodossa tallennettuja kirjoja. Jos kirjaa ei voi lukea selaimessa, sen tiedoissa ei ole vaihtoehtoa ”Lue selaimessa”. Näitä kirjoja voi lukea vain lataamalla ne omalle laitteelle.

Ellibs-palvelun äänikirjoja voi kuunnella ainoastaan selaimessa ja Ellibs-sovelluksella.

E-kirjojen lukeminen ja kuuntelu sovelluksessa

Jos käytät e-kirjoja mobiililaitteella, Ellibs-sovellus on siihen kätevä. Hae sovellus Google Play tai App Store -sovelluskaupasta ja lataa se laitteellesi. Kirjaudu sovellukseen kirjastokortillasi ja pin-koodilla, jotka saat omasta kirjastostasi.

Sovellusta suositellaan käytettäväksi verkkoyhteydellä, mutta voit myös ladata kirjat tai äänikirjat omalle laitteellesi. Lataaminen tapahtuu “Oma kirjahylly” -näkymästä, napauttamalla kirjan kansikuvan alla sijaitsevaa “Lataa”-painiketta.

E-kirjojen lataaminen omalle laitteelle (tarvitaan Adobe-tunnus sekä lukuohjelma)

Omalle laitteelle ladattuja e-kirjoja voi lukea ilman verkkoyhteyttä. Lukemiseen tarvitaan lukuohjelma. Tarvittava lukuohjelma vaihtelee laitteen mukaan, katso tarkemmin alta. Laina-ajan päätyttyä kirja ei enää aukea lukuohjelmassa.

Adoben käyttäjätunnus

Lukuohjelman lisäksi tarvitset Adobe-käyttäjätunnuksen, joka sallii tekijänoikeussuojatun kirjan avaamisen. Tunnus kannattaa tallentaa lukuohjelmaan ennen e-kirjan lataamista. Tunnuksen luominen on maksutonta ja onnistuu Adoben nettisivulla.

Hanki Adobe-tunnus

Lisätietoa Adobe-tunnuksesta

Kun lukuohjelma käynnistyy laitteellasi ensimmäisen kerran, valtuuta ohjelma Adobe-tunnuksella ja salasanalla. Valtuutus tehdään vain kerran, ja jatkossa ohjelma avautuu automaattisesti tunnuksillasi. Samaa Adobe-tunnusta voit käyttää kuudessa eri laitteessa tai ohjelmassa.

E-kirjojen lataaminen tabletille tai älypuhelimelle

Android- ja iOS-laitteilla voit ladata e-kirjoja Adobe Digital Editions tai Aldiko Book Reader -sovelluksiin. Lataa jompi kumpi sovellus Google Play tai App Store -sovelluskaupasta ja tallenna siihen Adobe-tunnus.

Lataa Adobe Digital Editions

E-kirjojen lataaminen tietokoneelle

Windows- ja Mac-tietokoneilla voit ladata e-kirjoja Adobe Digital Editions -lukuohjelmaan. Ohjelmaan täytyy tallentaa Adobe-tunnus.

Lataa Adobe Digital Editions -ohjelma

Katso lukuohjelman asennusohjeet Ellibs-e-kirjapalvelun sivulta

E-kirjojen lukulaitteet

Kirjaston e-kirjoja voi lukea useimmilla e-kirjan lukulaitteilla. Tarkista Adoben sivuilta tukeeko Adobe Digital Editions lukulaitettasi. Kindlellä ei voi lukea kirjaston e-kirjoja, sillä se käyttää Amazonin omaa tekijänoikeussuojausta ja tiedostomuotoa.

E-kirja kopioidaan lukulaitteelle tietokoneen kautta tai suoraan e-kirjapalvelusta, jos lukulaitteessa on verkkoyhteys ja mahdollisuus verkosta lataamiseen. Tarkista ohjeet lukulaitteen käyttöoppaasta.

Lataa Adobe Digital Editions -ohjelma

Palveluiden ohjeet ja tuki

Ellibs-palvelun ohjeet

Ellibs-palvelun ongelmista voit kysyä suoraan Ellibsin tuesta osoitteesta support@ellibs.com.

Katso myös Celian äänikirjat lukemisesteisille.