Kirjastot palvelevat lyhytaikaista asiointia varten rajoitetusti (Päivittyvä tiedote)

Häiriötilanteiden johtoryhmä kokoontui 18.2.2021 ylimääräiseen kokoukseensa Mikkelin pahentuneen koronavirustartuntatilanteen vuoksi. Kokouksessa olivat mukana myös Essoten terveyspalveluiden johtaja Santeri Seppälä ja ylilääkäri Hans Gärdström. Essote ohjeistaa Mikkelin kaupungin alueen siirtymään leviämisvaiheen toimenpiteisiin. Leviämisvaiheen toimenpiteet tulivat voimaan perjantaina 19.2.2021 ja ovat voimassa 28.2.2021 asti, ellei toisin mainita.

Kirjastot pysyvät avoinna, mutta tiloissa voi olla maksimissaan 10 henkilöä kerralla. Tämä koskee myös lähikirjastoja ja Hirvensalmen, Pertunmaan ja Puumalan kirjastoja.

Voit asioida rajatulla asiointialueella. Muista kasvomaskisuositus ja kahden metrin turvavälit sekä käsidesin käyttö.

Liikkuvat kirjastopalvelut eivät ole toiminnassa toistaiseksi.

Mikkelin seutukirjaston palvelut

Pääkirjastolla hyvin rajoitettu asiointialue kirjaston 1. kerroksessa. Kaikissa kirjastoissa on käytössä pika-asiointi itsepalvelua suosien. Suosittelemme varaamaan aineistot etukäteen Lumme-Finna-verkkokirjaston kautta.

Noudata kirjastokäynnillä turvaohjeita

Kirjastoon ei saa tulla sairaana tai flunssaoireisena. Pidä 2 m turvaväli muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Pese kädet tai käytä käsidesiä aina, kun tulet kirjastoon ja kun lähdet kirjastosta. Käytä maskia, jos se on sinulle mahdollista.

Pääkirjastolle rajattu asiointialue

Pääkirjastolla on pääsy vain erittäin rajatulle asiointialueelle 1. kerroksessa. Lehtisali ja toinen kerros on kiinni.

Palautusluukku on käytössä myös kirjaston aukioloaikoina. . Suosittelemme maksamaan maksut Lumme-verkkokirjastossa verkkomaksuina. Vain aivan välttämättömät maksut voi maksaa asiakaspalvelussa, suosithan pankkikortin lähimaksua. Rajatulla asiointialueella saa olla enintään 10 henkilöä kerralla.

Asiointi kirjastoissa

Asioi kirjastossa mahdollisimman ripeästi.

Käytä ensisijaisesti lainaus- ja palautusautomaatteja.

Pääkirjaston Tiennet-huone ja tietokoneluokka eivät ole käytössä.

Suosittelemme varaamaan aineistot etukäteen Lumme-Finna-verkkokirjastossa. Voit tehdä varauksia myös hyllyssä oleviin aineistoihin. Odota saapumisilmoitusta. Saapumisilmoituksen saatuasi varaamasi aineistot ovat noudettavissa varaushyllystä viikon ajan. Varaaminen on maksutonta.

Jos sinulla on kysyttävää, suosi verkko- ja puhelinasiointia. Voit soittaa palvelupuhelimeen 050 311 7480 (pääkirjaston palveluaikoina), omaan lähikirjastoosi tai lähettää sähköpostia osoitteeseen kirjasto@sivistys.mikkeli.fi. Lumme-verkkokirjastossa on chat-palvelu arkisin klo 10 – 14.

Poikkeukset palveluissa

Et voi jäädä lukemaan, oleskelemaan, työskentelemään tai opiskelemaan kirjaston tiloihin. Pääkirjastossa on käytössä vain rajoitettu asiointialue kirjaston 1. kerroksessa.

Kaikki kirjastotiloissa pidettävät tapahtumat ja tilaisuudet on peruttu. Ryhmäkäyntejä ja digiopastuksia ei järjestetä.

Liikkuvien kirjastopalvelujen pop up -kirjastot, koulu- ja muut käynnit on peruttu.

Kirjastotiloissa voi olla enintään 10 henkilöä henkilökunta mukaan lukien.

Kirjasto palvelee turvallisesti verkossa

Voit uusia lainoja ja tehdä varauksia Lumme-Finna-verkkokirjastossa kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Pin-koodin saat esittämällä kirjastokortin kirjastossa. Unohtuneen pin-koodin saat tilattua verkkokirjaston kautta sähköpostiisi. Varaaminen on maksutonta. Jos sinulla on maksettavana kirjaston maksuja, voit maksaa ne verkkokirjaston kautta verkkomaksuna.

Saat Lumme-Finnan kautta myös kirjaston hankkimat e-aineistot käyttöösi kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Voit maksutta lukea sähköisiä kirjoja, äänikirjoja ja lehtiä, kuunnella musiikkia ja katsoa elokuvia. E-aineistoista ei kerry myöhästymismaksuja.