Mirja-auton aikataulut ja nyt voi varauksia noutaa Rantakeitaan pop up -kirjastosta

Aikataulun runko on edelliskauden kaltainen, mutta kaikille avoimien kirjastopäivien määrää Rantakeitaassa on lisätty ja uutena alakouluna mukaan on tullut Sairila. Voit katsoa ja tulostaa aikataulun tästä.

Rantakeitaan urheilutalolla järjestetään pop up –kirjasto joka maanantai kello 14-18 ja joka toinen keskiviikko kello 10-14 pois lukien koulujen syyslomaviikko (viikko 43).

Uutena ja toivottuna palveluna Rantakeitaan pop up –kirjastosta on nyt mahdollista noutaa aineistovarauksia. Verkkokirjastossa voi noutopaikaksi Rantakeidas/Liikkuvat palvelut.

Rantakeitaassa on mukana vaihtuva kokoelma aikuisten- ja lastenaineistoa painottuen uutuuskirjoihin.

Rantakeitaan kahviotiloissa on asiakkaiden käytössä kahvilan aukioloaikoina lehtienlukupääte, jolta voi lukea sanoma- ja aikakauslehtiä ePress- ja eMagz-palvelujen runsaasta valikoimasta.

Liikkuvat palvelut jatkavat kirjastopalvelujen vientiä Rantakylän, Kalevankankaan ja Lähemäen seudun kouluille. Uutena kouluna mukaan on otettu Sairilan koulu. Lähemäen alueen kouluja (Peitsari, Launiala, Lähemäki ja Tuppura) palvellaan kerran kuussa Paukkulan Savotta-rakennuksessa. Paukkulan pop up –kirjasto palvelee myös alueen asukkaita ja mukana on lastenaineiston lisäksi aikuisten aineistoa.

Liikkuvien palvelujen palveluvalikoimaan kuuluu useita etänä toteutettavia toimintoja.

 • Lasten- ja nuortenkirjaesittely 30.11. Klo 17.30. Mari Karvonen esittelee syksyn kirjauutuuksia. Tilaisuus on suunnattu pääasiassa vanhemmille ja opettajille, mukaan voi myös tulla kaikki lukemisesta kiinnostuneet lapset ja nuoret.
 • Kirjaesittely 7.12. klo 17.30. Riia Marttinen esittelee nostoja syksyn aikuisten kirjoista.
 • Verkkolukupiiri. Verkkolukupiiri kokoontuu syksyllä neljä kertaa. Lukupiiri on kaikille avoin. Tarkemmat tiedot kansalaisopiston syksyn esitteestä ja kirjaston verkkosivuilta. Kokoontumispäivät: 8.9., 6.10., 10.11. Ja 8.12. klo 17.30.

Kirjastopolku

 • Liikkuvat palvelut toteuttavat 7.-luokkalaisille suunnatut kirjastopolun mukaiset kirjavinkkaukset etänä 2.11. ja 4.11. Etävinkkaukseen voivat osallistua kaikki Mikkelin seutukirjaston alueen 7.-luokat.
 • 3.-luokkalaisten kirjavinkkaukset toteutetaan kirjastopolkuaikataulun mukaisesti.

Päiväkodit

 • Päiväkotivierailut alkavat syksyllä. Vierailuista sovitaan suoraan päiväkotien kanssa myöhemmin.

 Monikulttuurikeskus Mimosa – selkolukupiiri

 • Selkolukupiiri suomen kielen alkeet hallitseville Mimosassa. Lukupiiri kokoontuu 14.9., 12.10., 16.11. Ja 14.12. Klo 15.00.

Mikkelin Setlementti ry - uutispiiri

 • Uutispiiri kokoontuu Mikkelin Setlementissä 2.9., 30.9., 4.11. ja 2.12. Keskustellaan uutisista ja ajankohtaisista ilmiöistä ja tutustutaan erilaisiin uutislähteisiin ja tiedonvälityskanaviin.

Tapahtumat

 • Mirjan ja liikkuvat palvelut voi tilata vierailuille ja tapahtumiin erilaisin yhdessä sovituin sisällöin. Ota yhteyttä.

Ota yhteyttä

Liikkuvat kirjastopalvelut:

 • kirjastonhoitaja Mari Karvonen p. 050 3117485
 • kirjastonhoitaja Riia Marttinen p. 050 3117487

Sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi[at]sivistys.mikkeli.fi

Liikkuvien palvelujen verkkosivu.