Kirjasto ja korona, päivitetty 17.12.

Toiminta kaupungin tiloissa
Julkisissa sisätiloissa suositellaan, Essoten ohjeistuksen mukaisesti, noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.

Kaupungin harrastustoiminta
Kaikessa harrastustoiminnassa suositellaan noudettavaksi yleisiä hygieniaohjeistuksia.

Maskisuositus kaupunkilaisille kaikissa kohtaamisissa
Mikkelin kaupunki suosittelee kaikkien yli 12-vuotiaiden käyttämään kirurgista kasvomaskia joukkoliikenteessä ja kodin ulkopuolisissa kohtaamisissa, silloin kun turvaväleistä ei voida huolehtia. Maskien lisäksi kaupunki muistuttaa huolehtimaan käsihygieniasta.

Huomioi riittävän turvavälin toteutuminen, maskin käyttö ja käsihygieniasta huolehtiminen oman harkinnan, tilan ja tilanteen mukaan.

Kirjastojen tilat ovat avoinna normaalisti ja asioidessa ei tarvitse koronapassia.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan kirjastoissa yli 12-vuotiaille, myös kahdesti rokotetut.

Omatoimikirjastot ovat normaalisti auki ja kirjastojen oleskelutilat, kuten lukusalit ja opiskelutilat ovat asiakaskäytössä.

Kirjaston varattavia tiloja voi varata normaalisti.

Kirjastojen palautusluukut ovat käytettävissä aukioloajan ulkopuolella ja lainattua aineistoa voi uusia 8 kertaa.