Kesälukukisa verkossa 1.7.-30.8.

Kun kirjastot ovat taas avanneet ovensa, on aika pistää pystyyn Kesälukukisa 2020! Kisaan pääset osallistumaan Lukukisa-verkkopalvelussa, vaatimuksina vain ripaus lukuintoa ja kirjastokortti.

Kisaaminen tapahtuu lukemalla tai kuuntelemalla ja kirjaamalla luetut sivut tai kuunnellut tunnit helppokäyttöiseen palveluun. Ohjelma laskee näiden perusteella pisteet ja jakaa kertyneet pisteet joukkueen jäsenmäärällä. Näin erikokoisten joukkueiden tulokset ovat vertailukelpoisia.

• Kirjastokorttia käytetään palveluun rekisteröityessä, mutta muutoin palvelussa voi esiintyä nimimerkillä.
  •  Kisata voi itsekseen tai joukkueena. Lukukisajoukkueen voi muodostaa esimerkiksi työ- tai harrasteyhteisössä, koulussa, perheen tai suvun piirissä, naapurustossa tai ihan minkä tahansa porukan kesken.
  • Ikäsarjoja ei ole, joten lapset ja aikuiset voivat kisata samassa joukkueessa. Joukkueen jäsenmäärällä ei ole ylä- eikä alarajaa. Haluamme erityisesti kannustaa perheitä lukemaan ja viettämään yhdessä aikaa kirjallisuuden parissa.
  • Yhdessä lukemista tukee lukukisassa sekin, että ääneen luetusta kirjasta saa pisteet myös jokainen kuuntelija luettujen sivumäärien mukaan.
  • Kisa on avoin kaikille Lumme-kirjastojen kirjastokortin omaaville asiakkaille.

Kesälukukisa 2020 kestää heinäkuun alusta elokuun loppuun, 1.7.-30.8.2020.

Lukukisa on leikkimielinen kilpailu, jossa tärkeintä on lukemisen riemu. Lukemisen parissa vietetyt hetket ovat se paras palkinto. Kesäkisan päätteeksi jaetaan pienimuotoiset kannustuspalkinnot kärkikolmikolle.

Kirja käteen tai kuulokkeisiin, laituri kutsuu jo!