Hyppää mukaan Ulvovan myllärin tarinaan Harjukosken myllyllä 27.8.

Vuonna 2022 tulee kuluneeksi 40 vuotta Harjukosken myllyn miljöössä osittain kuvatusta Arto Paasilinnan Ulvova mylläri -elokuvasta, jonka pääosissa olivat Vesa-Matti Loiri sekä Eija Ahvo. Yhteistyössä Mikkelin seutukirjaston, Mikkelin museotoimen ja Kulttuurin unelmavuoden kanssa Ihastjärven Kyläyhdistys ry toteuttaa myllyn pihapiirissä Ulvova mylläri -tarinatapahtuman 27.8.2022 klo 16–19.

Tapahtumaan järjestetään ilmainen bussikuljetus Mikkelin torilta, lähtö klo 16, paluu noin klo 19.30. Ilmoittaudu kuljetukseen  https://forms.office.com/r/60HQYQJW69 tai kirjaston puhelinnumeroon 050 311 7480.

Mylläri Gunnar Huttunen järjestää kirjassa kylän väelle hulvattomia kokoontumisia myllytuvassa ja sen pihapiirissä. Niissä lasketaan leikkiä, seurataan riehakkaan myllärin esityksiä, syödään nuotiolla siikaa sekä "ollaan iloisia ja onnellisia vanhan myllyn tuoksuissa". Teoksella on humoristisen tyylinsä rinnalla myös syvällinen sanoma: osaammeko antaa arvoa ihmisten erilaisuudelle? Puhallammeko yhteen hiileen?

Tapahtumassa klassikkoteos alkaa elää uutta elämäänsä myllyn miljöössä tutustuttaen samalla vieraita Ihastjärven kylään ja suomalaiseen kulttuuriperintöön. Luvassa on tarinoita myllystä ja kylästä, sen asukkaista ja aikakausista. Tapahtumassa lomittuvat tarinankerronta, kirjallisuus, musiikki, historiallinen tieto ja kokoontuminen hyvän ruuan ja mukavien ihmisten pariin. Osallistujat pääsevät halutessaan nauttimaan perinteisesti valmistettua siikaa tai "myllyn jauhoista" leivottuja perinnetarjoomuksia. Myllyltä voi lainata mukaan myös kirjallisuutta pop up -kirjastosta.

Samana päivänä vietetään myös valtakunnallista Suomen luonnon päivää, joka haastaa kaikkia suomalaisia juhlimaan rennosti ja pilke silmäkulmassa ulkosalla. Eli satoi tai paistoi – myllyllä nähdään!

Ulvova mylläri -tarinatapahtuma lauantaina 27.8.2022 klo 16–19 Harjukosken myllyllä. Tapahtuma on osa Mikkelin Kulttuurin unelmavuotta .

Lämpimästi tervetuloa!