Eräpäivämuistutusten ongelmia korjattu, seuraa edelleen tilannetta

Asiakkaidemme sähköpostiin tilaamien eräpäivämuistutusten ongelmia on selvitelty pitkään. Pahoittelemme tästä teknisestä haasteesta aiheutunutta haittaa. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että haaste on selätetty, mutta seuraathan edelleen tilannetta ja ilmoittelet kirjastoon, jos huomaat, että ilmoituksia ei tule.

Muistutamme vielä siitä, että sähköposti-ilmoitus eräpäivän lähestymisestä on kirjaston tarjoama lisäpalvelu, eikä sen pois jääminen vapauta mahdollisista myöhästymismaksuista.

Lisätietoa tilanteesta:

Ilmoitusten lähtemisen selvittelyssä erityisen ongelmallista on se, että kirjastojärjestelmä Kohan päästä viestit lähtevät. Ns. blokki syntyy a) palvelimella b) asiakkaan sähköpostipalveluntarjoajan päässä. Joillekin asiakkaille kirjaston viestit ovat menneet koko ajan ongelmitta läpi, osalla ne menevät roskapostiin ja osa ei saa niitä ollenkaan.

Selvittelyissä on päädytty siihen, että teknisissä määrittelyissä lähettävän sähköpostipalvelimen ja kaupungin domainin välillä on ollut puutteita. Näitä on pyritty korjaamaan. Sataprosenttista varmuutta ei kuitenkaan ole siitä, että ongelmat johtuvat juuri tästä.

Valitettavasti emme pysty yksilöllisesti tiedottamaan asiakkaita milloin asia on kunnossa.