Vielä ehtii noutaa joululukemista, elokuvia ja musiikkia kirjastosta

Jouluajan aukioloajat

Maanantaina ja tiistaina palvelemme normaalein aukioloajoin. Keskiviikkona 23.12. kirjastot ovat avoinna klo 10 -16. Jouluna 24. - 27.12.2015 kaikki kirjastot ovat kiinni. 28. - 30.12. pääosin normaalit aukioloajat ja 31.12. sekä 5.1.2016 kirjastot ovat avoinna klo 10-16. Pääkirjaston lehtisalin itsepalvelutunti aukiolopäivinä ma-pe klo 9-10.

1.1. ja 6.1. kirjastomme ovat kiinni.

Poikkeuksena: Kalevankankaan kirjasto on suljettu 28.12.2015 - 3.1.2016 ja kirjastoauto

liikennöi syysaikataulunsa mukaisesti viimeisen kerran 18.12.2015. Vuodelle 2016 Mikkelin kaupunginvaltuusto ei ole enää kirjastoautotoiminnalle osoittanut määrärahoja.

Kirjastojärjestelmän vaihdon vuoksi Mikkelin kaupunginkirjaston myöhästymismuistutusten lähettämisessä on ollut viivettä.

Muistutuksia aletaan jälleen lähettää: Tänään lähtivät muistutukset noin kaksi viikkoa myöhässä olevista palauttamattomista lainoista ja ensi vuoden alussa lähetetään muistutukset myös jo pidempään myöhässä olevasta aineistosta.  Silloin muistutuksia voi siis tulla palauttamattomasta aineistosta, jonka palautuspäivä on ollut jo alkusyksystä.

Asiakkaan kaikki palauttamattomat lainat eivät välttämättä näy samassa kirjeessä.

Verkkokirjastossa www.lumme-kirjastot.fi voi kirjauduttuaan tarkistaa eräpäivät ja tietenkin myös kirjastojen asiakaspalvelupisteissä sekä puhelimitse.

Jos saat aiheettoman muistutuksen, otathan yhteyttä kirjastoosi.

Sähköpostiinhan saa eräpäivämuistutukset. Jos et vielä saa niitä sähköpostiisi, lisää verkkokirjastossa sähköpostiosoite tietoihisi tai tarkista tilanne kirjastokäynnilläsi.

Mukava uusi verkkokirjastomme ominaisuus on myös se, että halutessaan voi asettaa lainahistorian tallennuksen käyttöön. Asiakkaana näet omat lainaamasi kirjat palvelun aloittamisesta eteenpäin. Halutessaan keräilyn voi myös lopettaa.  Lainahistoriasi ei välity virkailijaohjelman puolen tietoihisi.

Lisätietoja kotisivultamme http://kirjasto.mikkeli.fi/artikkelit/usein-kysytyt-koha-kysymykset-verk... Siellä voi tutustua myös muihin vinkkeihin ja pikku ohjevideoihin.

Alkuvuoden 2016 tapahtumia kirjastossa:

Pääkirjaston satutunnit jatkuvat ke 13.1.2016 klo 9.30-10.15 ja edelleen keskiviikkoisin.

Pääkirjaston lukupiirit alkavat kevätkauden tiistaina 19.1.2016. Päiväpiirissä klo 15.00-16.30 keskustellaan Mikko Rimmisen Hippa-kirjasta ja iltapiirissä klo 17.00-18.30 Maria Jotunin Kun on tunteet  - kirjasta.

Muu kevään ohjelma kummankin piirin osalta päätetään tammikuun kokoontumisessa. Kevään muut kokoontumispäivät ovat ti 23.2., ti 22.3. ja ti 19.4. pääkirjaston maakuntakokoelmahuoneessa.

Kumpaankin piiriin mahtuu mukaan. Mitään ennakkoilmoittautumista ei tarvita ja voi olla kiinnostuksen mukaan vaikka joku kerta päivä- ja joku kerta iltapiirissä tai vaikka molemmissa.

Kirjallisuuspiirejä vetää kirjastonhoitaja Sylvia Stavén.

Suosittu taidemusiikkiklubi kokoontuu eri teemojen äärelle torstaisin klo 16.30 - 18.00 seuraavina iltoina: 21.1., 11.2., 10.3., 28.4.

Kokoontumiset ovat pääkirjaston 2. kerroksen maakuntakokoelmahuoneessa. Kuuntelun vetäjänä toimii Sirkka-Liisa Huuhtanen. Tule mukaan kuuntelemaan, keskustelemaan, oppimaan!

Avoimelle lavalle voi ilmoittautua kotisivujemme kautta. Ensimmäinen lavailta ke 13.1.2016.

Asukastupatoimintaalkoi Mikkelin pääkirjaston yläaulassa lokakuun alussa. Tavoitteena on lisätä asukkai­den hyvinvointia, hyvää mieltä, osallisuutta ja omaehtoisuutta. Asukastuvassa järjestetään vähintään kerran viikossatorstainatilaisuus, tietoisku tai tapahtuma, josta on monenlaista iloa osanottajille. Asukastuvassa on torstaina 14.1, klo 14 Tutustu tablettiin –opastus aiheena (ei iltatilaisuutta).

Asukastupatoiminta toteutetaan Suur-Savon Osuuspankin Yhdessä Hyvää -hankerahoituksella. Tilaisuudet ovat maksuttomia. Järjestäjinä Mikke ry, Mikkelin kansalaisopisto ja Mikkelin kaupunginkirjasto - Etelä-Savon maakuntakirjasto ja Setlementti-

Lähikirjastojen satutunneista ja näyttelyistä vinkkejä kotisivullamme  Kirjastoissa tapahtuu – osiossa.

Rauhaisaa joulunaikaa ja onnekasta uutta vuotta 2016!

toivottaa Mikkelin kaupunginkirjaston väki