Uusi lukupiiri pääkirjastossa, Karjala-näyttely ja kirjaston juhlavuoden tapahtumat käynnistyvät 7.2

Lukupiiri

Kaikille lukemisen ystäville suunnattu lukupiiri aloittaa toimintansa Mikkelin kaupunginkirjasto - Etelä-Savon maakuntakirjastonpääkirjastossa 28.1.2014 klo  17-18.30.

Ensimmäisellä kokoontumiskerralla keskustellaan Miikka Nousiaisen Maaninkavaara-romaanista. Kevään muut luettavat kirjat päätetään yhdessä ensimmäisellä kokoontumiskerralla. Lukupiirin vetäjänä toimii kirjastonhoitaja Sylvia Stavén.

Pääkirjaston lukupiiri kokoontuu kerran kuukaudessa pääkirjaston 2. kerroksen neuvotteluhuoneessa. Kokoontumiskerrat keväällä 2014 ovat seuraavat: tiistait 18.2., 25.3. sekä 29.4.

Kirjojen saatavuuden sekä kirjavaraukset voi tehdä kirjaston verkkopalvelusta:

Karjala ennen ja nyt -valokuvanäyttely

Ilta-Sanomien kokoama ainutlaatuinen Karjala-valokuvanäyttely  Mikkelin kaupunginkirjaston Mikkeli-salissa 3.-15.2.2014.

Karjala ennen ja nyt -näyttely avataan maanantaina 3.2. klo 15. Kysymyksessä on paljon huomiota saanut Ilta-Sanomien kokoama valokuvanäyttely luovutetusta Karjalasta. Helsingissä Sanomatalon Mediatorilla kesällä 2013 esillä ollutta näyttelyä kävi katsomassa tuhansia ihmisiä, ja koska näyttelystä tuli paljon kyselyjä, IS päätti tarjota halukkaille tahoille mahdollisuutta saada näyttely kotipaikkakunnalleen kuljetuskustannusten hinnalla.

Tämä näyttely on siis saatu Mikkeliin ja se on meillä Mikkeli-salissa 3.-15.2. Avauspäivänä on lyhyempi aukioloaika klo 15-20, muuten ma-to klo 10-20, pe 10-17 sekä lauantaisin klo 9-15.

Näyttely esittelee yhteensä sata valokuvaa luovutetusta Karjalasta ennen sotaa ja nykykuvia:
Kuvat kertovat muistojen Viipurista, Terijoen rannoista, Laatokan laineista, kukkuvan käen Käkisalmesta ja sivistyksen Sortavalasta. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Mikkelin kaupunginkirjasto 150 vuotta

Pormestari Julius Nygren teki aloitteen kirjaston perustamisesta  Mikkeliin  12.4.1864. Näin on tänä vuonna aika juhlia 150-vuotiasta Mikkelin kirjastoa. Juhlavuosi sisältää ohjelmaa, joka peilaa kirjaston muutosta perinteisestä kirjojen talosta monipuoliseksi tiedon ja elämysten keskukseksi.

Ensimmäinen tapahtuma on paljon toivottu avoin varastopäivä perjantaina 7.2., jolloin klo 10-16 pääkirjaston kellarikerroksen varastossa voi  kierrellä tutustumassa ja lainata tilapäisestä kellarin lainauspisteestä varaston lainattavaa materiaalia.

14.4.2014 alkavalla juhlaviikolla avataan Mikkeli-salissa näyttely, jonka teemoja ovat mm. kirjaston vaiherikas historia, kirjaston kokoelmat ja niiden suosikit sekä kirjastokävijöiden muistot ja kokemukset.

- 16.4. pääkirjastossa soi blues yhteistyössä Saimaa Bluesin kanssa.

Tiedotamme tarkemmin juhlaviikon ja loppuvuoden ohjelmasta myöhemmin.