Toukokuun kirjastoterveiset

Uutiskirje pdf-muodossa

KIRJASTO TIEDOTTAA

Kirjastot kiinni 4.-5.5.

Kaikki kirjastomme ovat suljettuina ke 4.5. ja to 5.5. henkilökunnan koulutuspäivän sekä helatorstain vuoksi.

KIRJASTOSSA TAPAHTUU

Äiti tuu koodaan!

Koodaustapahtuma äideille ja lapsille la 7.5. pääkirjastolla. Kello 10-11 koodaavat 6-8-vuotiaat ja 11-12 8-12-vuotiaat. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Oyme-yhtye räppää pääkirjastossa 9.5.

Neljän naisen muodostama mordvalainen OYME tarkoittaa ersän kielellä sielua. OYME on etnomusiikkia esittävä kokoonpano, jonka musiikillista genreä on soviteltu niin maailmanmusiikin, taiderockin kuin myös elektronisen folkin raameihin. Tervetuloa vauhdikkaan esityksen äärelle pääkirjaston 2. kerrokseen ma 9.5. klo 15!

Novellikoukku keväällä 2016

Novellikoukku kokoontuu Mikkelin pääkirjaston 1. kerroksessa keväällä 2016 klo 18 - 19.30 torstaisin vielä 12.5. Novellikoukussa luetaan ääneen lyhyitä tarinoita ja muuta kirjallisuutta. Samaan aikaan voi tehdä omaa käsityötä tai keskittyä vain kuuntelemiseen.

Viikari-Tontun kevätkiireet - Susanna Tuomisen nukketeatteriesitys yli 3-vuotiaille. Ristiinan kirjastossa 6.5. klo 9.15 ja Rantakylän kirjastossa 11.5. klo 9.30. Esityksen jälkeen on mahdollisuus keskustella Susannan kanssa lapsiperheiden arjesta ja esittää omia kehittämisideoita lapsityöhön.

Otavan kirjasto ja koko koulu viettävät perinteistä Kesän Ulkolukukampanjaa 24.5.2016  klo 10. Lukutyyli on vapaa: selällään, mahallaan, istuen jne.  Sateen sattuessa tilaisuus on koulun juhlasalissa. Otavan päiväkotiryhmä Nallet vierailevat Otavan kirjaston satutunnilla (13.5) ja saavat yllätysvieraakseen Lukukoira Aatun.

TAVATAAN KIRJASTOSSA!

SATUTUNNIT

Hirvensalmella ti 3.5.16 klo 9.30.

AVOIN LAVA

KESÄTAUOLLA

LUKUPIIRIT

Pääkirjaston lukupiirit jatkavat jälleen syksyllä. Suomenniemen kirjaston lukupiiri maanantaina 16.5. klo 12.30.

TIETOTUNNIT

18.5. Koodaaminen on kansalaistaitoa! Miksi koodaus kiinnostaa ja on myös uudessa opetussuunnitelmassa? 18.5. klo 10.30 ja 17.

MIKKELI-SALI & ASUKASTUPA

Mikkeli-salissa toukokuussa:

9.5-21.5. Aistit ja ilmiöt. Mikkelin kuvataidekoulun näyttely.

NÄYTTELYT JA VINKIT

Ristiinan kirjastossa "Seitsemän vuotta lukemisen lumoa" kansalaisopiston lukupiiri-kurssin näyttely Ristiinan kirjastossa 2.5. - 31.7.2016. Näyttelyn avajaiset Ristiinan kirjastossa 2.5. klo 17. Vapaa pääsy. Avajaisten yhteydessä mahdollisuus tutustua lukupiirin toimintaan! Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina ma ja to klo 13-19 ja ti, ke ja pe klo 10-16. Tervetuloa!

Otavan kirjastossa  Tekemisen iloa: Otavan seudun Eläkkeensaajien käsityökerholaisten kevätnäyttely 6.5-28.5 kirjaston aukioloaikoina.

Rantakylän kirjaston aulassa 2.-16.5. esillä Rantakylän yhtenäiskoulun 9-luokkalaisten kuvataidenäyttely.

Kuukausinäyttelyissä pääkirjaston aikuistenosastolla Runo versoo : huumori-, eläin- ja kevätaiheisia runoja ja musiikkikirjastopalveluissa Soulin vahvat naisäänet. Tule löytämään uutta luettavaa ja kuunneltavaa!

Seuraa meitä: Twitterissä Facebookissa Instagramissa Blogia