Toukokuun kirjastoterveiset

KIRJASTO TIEDOTTAA

Kirjastotoimipisteet ovat suljettuna helatorstain aattona ke 24.5.2017 henkilökunnan koulutuspäivän takia sekä 25.5. helatorstaina.

Palvelemme jälleen normaalien aukioloaikojen mukaisesti pe 26.5.

Kesäaukioloajat

Kirjaston kesäaukioloajat julkaistaan viikolla 19

E-kirjaston kielikevät -kampanja Ellibs-kirjastoissa 8.5.-31.5.2017

Lähde mukaan kieliä oppimaan! Kampanjan e-oppimateriaalit löytyvät 8.5.-31.5. kirjaston Ellibs-liittymän etusivulta. Kampanjan aikana lainatut e-oppimateriaalit ovat kirjaston asiakkaiden käytettävissä koko normaalin laina-ajan loppuun. Ellibsin e-oppimateriaalit toimivat kaikilla selaimilla, parhaiten tietokoneella tai tabletilla. Materiaalien käyttöä varten tarvitaan kaiutin tai kuulokkeet.

Oliko sinulla myös naapurikunnan kirjastokortti?

Lumme-kirjastojen asiakkailla on  voinut vuoden alusta lähtien olla voimassa vain yksi kirjastokortti. Jos kirjastokortteja oli useampaan kirjastoon (esim. Mikkelin ja Juvan kortti), asiakkaalla oli kaksi eri asiakastietuetta. Asiakkuudet yhdistettiin ohjelmallisesti 28.2.2017, jonka jälkeen tietokannassa on vain yksi kirjastokortti/asiakas.

KIRJASTOSSA TAPAHTUU

Sanataidepajat 3-6 -vuotialle jatkuvat la 6.5. klo 10

Sanataidepaja  3-6 -vuotiaille  klo  10  pääkirjaston maakuntakokoelmahuoneessa 2.krs.  Vapaa pääsy. Ohjaajana sanataideohjaaja Noora Tähtinen. Ikäraja ohjeellinen. Sanataidepajat koostuvat satutuokioista ja luovasta ilmaisusta eri taiteenlajien keinoin. Toiminnassa korostuvat elämyksellisyys ja vuorovaikutus - ilo ja leikkivä mieli. Kesto n. 45 minuuttia.

Sanataidepaja  7-12 -vuotiaille la 6.5. klo  12  pääkirjaston maakuntakokoelmahuoneessa 2.krs.  Vapaa pääsy. Ohjaajana sanataideohjaaja Noora Tähtinen. Ikäraja ohjeellinen. Sanataidepajoissa kurkataan kirjoihin, etsitään johtolankoja luovaan kirjoittamiseen ja kokeillaan erilaisia sanataiteen tuottamisen tapoja rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä. Kesto n. 1 1/2 tuntia

Äiti tuu koodaan! - tapahtuma la 13.5.

Lauantaina 13.5.2016 pääkirjastolla järjestetään koodaustapahtuma Äiti tuu koodaan! Tule tutustumaan koodaukseen yhdessä lasten kanssa. Jenna Tuominen opastaa kivaa ja helppoa Scratch Jr.-koodausta tableteilla. Voit ottaa oman tabletin mukaan tai käyttää kirjaston tablettia. Klo 10-11 koodausta 6-8-vuotiaille  ja klo 11.30-12.30 9-12-vuotiaille.

Aira Sahakankaan kirjailijavierailu ja luento Ristiriidoista mielenrauhaan

ti 16.5.2017 klo 18-19.30 pääkirjaston maakuntakokoelmahuoneessa (2.krs).

KIRJASTOLLA TAVATAAN

SATUTUNNIT

Pääkirjastolla satutunnit jatkuvat jälleen lokakuussa.

Satutunti Lähemäen kirjastossa pe 5.5. klo 9.30-10

Satutunti Kalevankankaan kirjastossa pe 5.5. klo 9.15-9.45

Rantakylän kirjastossa satutuokio pe 5.5. klo 9.30.

Ristiinan kirjastossa satutuokio pe 12.5. klo 9.15-9.45

LUKUKOIRAT

Haukivuoren kirjastossa lukukoira Aada tiistaisin klo 9-10

Rantakylän kirjastossa lukukoira Olga ke 17.5. klo 9-10

Pääkirjastossa lukukoira Peppi to 18.5. klo 17.30-18.30

AVOIN LAVA

Avoimelle lavalle otetaan esiintyjiä, ilmoittaudu verkkosivujen lomakkeen kautta tai käymällä musiikkikirjastopalveluissa paikan päällä!

LUKUPIIRIT

Suomenniemen kirjaston lukupiiri ma 22.5. klo 12.30-14.

SHAKKIKERHO
Mikkelin shakkikerho ry:n opastajat tutustuttavat kaiken ikäisiä shakista kiinnostuneita pelin saloihin pääkirjaston maakuntakokoelmahuoneessa joka keskiviikko klo 15:00-17:00.

TIETOTUNNIT

Toukokuun Tietotunneilla ke 17.5. tutkitaan Facebookia ja muita sosiaalisen median yhteydenpitosovelluksia: esim. peruskäytön toimintoja, yksityisyysasetuksia ja viestisovelluksen käyttöä. Ajan riittäessä vilkuillaan myös Twitteriä ja Instagramia ja pohditaan, kuinka ne eroavat Facebookista. Tapaamme pääkirjaston 2. kerroksen atk-luokassa klo 10.30 ja 17.00. Tuntien sisältö on molemmilla kerroilla sama ja kesto n. 1 h. Käytettävissä on kirjaston tietokoneita ja tabletteja, mutta voit ottaa mukaan myös oman laitteesi. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, eikä siihen tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tervetuloa!

MIKKELI-SALI & ASUKASTUPA

Mikkeli-salissa

MIELIKUVIA -Mikkelin kansalaisopiston kuvataidealojen opiskelijatöitä 24.4.-6.5.

Afganistanilaisten naistoimittajien valokuvanäyttely 8.5.-27.5. Avajaiset ma 8.5. klo 16-19. Näyttelyn avauksessa 8.5. klo 17 yleisötilaisuus: Mitä Afganistanin naisille nyt kuuluu.

Ke 10.5. klo 12-15 Sata lasissa eläkkeellä - keskustelutilaisuus, järjestää Satalasissa–hanke/EKL Eläkeläisten keskusliitto. Tule mukaan Sata lasissa -kiertueelle! Juttele, kuuntele, ota kantaa: minkälaisia eläkepäiviä haluat viettää, onko sinulla kalenteri täynnä menoja vai haluatko pitää allakan mahdollisimman tyhjänä ja hyvin hengittävänä? Vapaa pääsy, tervetuloa.

To 11.5. Nivelet kuntoon -luento klo 18-20.30 (pääsymaksullinen).

Ke 24.5. Mikkelin kaupunginorkesterin iltapäiväkonsertti klo 14-15. Huom! Kirjasto muutoin suljettuna 24.5. henkilöstön koulutuspäivän takia.

NÄYTTELYT JA VINKIT

Kieltenopettajien yhdistyksen järjestämän kirjoituskilpailun voittajat nähtävillä pääkirjaston yläaulassa 8.5.-20.5.

Kyborgi - osittain robotti, osittain ihminen -näyttely pääkirjaston lastenosastolla 3.-12.5.2017. Esillä  on Kalevankankaan koulun 8. luokan valinnaiskuvataiteen ryhmän taidetta, materiaaleina: rautalanka, paperimassa, elektroniikkaromut ja muut kierrätysmateriaalit.

Haukivuoren kirjastossa 2.5.-31.5. Haukivuoren työttömien käsitöitä-näyttely

Teoksesta teokseksi-Ristiinan yhtenäiskoulun 9.-luokan taidenäyttely Ristiinan kirjastolla 12.-31.5.2017.

Life is life. Rantakylän yhtenäiskoulun yhdeksäsluokkalaisten kuvataiteen päättötyönäyttely Rantakylän kirjastossa 5.-23.5.2017

Seuraa meitä: Twitterissä Facebookissa Instagramissa Blogia