Tammikuun kirjastoterveiset

KIRJASTO TIEDOTTAA
Toivotamme asiakkaillemme onnellista uutta vuotta 2017! Loppiaisaattona to 5.1. kirjastot ovat avoinna klo 10-16. Pe 6.1.2017 kirjasto on kiinni. Vuodenvaihde tuo mukanaan muutoksia kirjaston toimintaan:

Aukioloajat laajenevat

Mikkelin kirjastojen aukioloajat laajenevat 2.1.2017 alkaen. Asiakaspalautteissa on useasti toivottu pidennystä pääkirjaston perjantain aukioloaikaan. Jatkossa pääkirjasto on avoinna perjantaisin klo 10-18. Muihin kirjastoihin aukioloaikaa lisätään pääsääntöisesti maanantaiaamupäivään.  Aukioloajat voit tarkistaa kirjaston verkkosivuilta kirjasto.mikkeli.fi.

Maksuttomat varaukset Lumme-kimpan alueella

Lumme-kirjastojen asiakkaat voivat varata aineistoa maksutta koko Lumme-kirjastoverkon alueelta vuoden alusta lähtien. Lumme-kirjastoihin kuuluvat Mikkelin kaupunginkirjasto, Savonlinnan kaupunginkirjasto, Pieksämäen kaupunginkirjasto, Mäntyharjun kunnankirjasto, Toenperän kirjasto, Heinäveden kunnankirjasto, Varkauden kaupunginkirjasto ja Enonkosken kunnankirjasto. Varattu aineisto toimitetaan asiakkaan haluamaan kirjastoon pääsääntöisesti 2-5 työpäivän aikana. Asiakkaan ei siis tarvitse enää tehdä kaukolainapyyntöä jos aineisto löytyy Lumme-kirjastojen alueelta. Muutoksen yhteydessä Lumme-kirjastojen aineisto- ja varaustietokanta yhdistetään. Muutokset tapahtuvat vaiheittain. Aineistotietokanta yhdistetään siten, että kunkin kirjaston nimekkeet yhdistetään yksi kerrallaan Mikkelin tietueisiin. Väliaikaisesti joitakin aineistojen nimeketietueita voi olla useampi. Yhdistämisen johdosta jo tehtyjen varausten osalta järjestys varausjonossa voi muuttua. Varausjono järjestyy kuitenkin varausajankohdan mukaisesti. Jos varauksissa on epäselvyyttä, kannattaa olla yhteydessä omaan kirjastoon.

Vain yksi kirjastokortti kaikkiin Lumme-kirjastoihin

Lumme-kirjastojen asiakkailla voi vuoden alusta lähtien olla voimassa vain yksi kirjastokortti. Jos kirjastokortteja on useampaan kirjastoon, asiakas voi vielä alkuvuonna valita minkä kirjaston kortin hän haluaa säilyttää. Asiakkuudet tullaan yhdistämään ohjelmallisesti 28.2.2017, jonka jälkeen tietokannassa on vain yksi kirjastokortti/asiakas.

Pääkirjaston musiikkikirjastopalvelut on suljettu remontin takia 15.12.-9.1.2017. Pääkirjasto on muutoin avoinna normaali aukioloaikojen mukaisesti. Remontin aikana musiikkiaineisto ei ole lainattavissa, musiikin uutuuskirjoja on saatavilla alakerran palvelualueella. Musiikkikirjastopalveluista lainattua aineistoa voi palauttaa alakerran palautusautomaattiin tai palvelutiskille. Musiikkiaineistoon voi jättää varauksia, mutta ne toimitetaan vasta 9.1. alkaen. Remontin yhteydessä aikuisten elokuvat, nuorten aineistot sekä osa sarjakuvista siirretään yläkertaan musiikkiaineistojen yhteyteen. Avautumisesta lähtien myös 2. kerroksen palvelut ovat avoinna lauantaisin.

KIRJASTOLLA TAVATAAN

SATUTUNNIT

Pääkirjastolla satuillaan joka keskiviikko klo 9.30. Satutunnit jatkuvat 4.1.2017

Rantakylän kirjastossa vietetään satutuokiota pe 20.1.klo 9.30.

AVOIN LAVA

Avoimelle lavalle otetaan esiintyjiä, ilmoittaudu verkkosivujen lomakkeen kautta tai käymällä musiikkikirjastopalveluissa paikan päällä!

LUKUPIIRIT

Pääkirjaston lukupiiri kokoontuu tiistaina 17.1. tuttuun tapaan maakuntakokoelmahuoneessa (2. krs) kello 15:00-16:30. Kevätkauden ensimmäisellä kerralla keskustellaan Suomen satavuotis-juhlavuoden alkamisen kunniaksi kirjallisuuden Nobelillakin palkitun F.E.Sillanpään klassikkoteoksesta Hurskas kurjuus (1919).

TAIDEMUSIIKKIKLUBI

Torstaina 12.1. klo 16.30-18.

TIETOTUNNIT

Tammikuussa tutustutaan tabletteihin (ke 25.1. klo 10.30 ja klo 17 ). Tervetuloa!

MIKKELI-SALI & ASUKASTUPA

Mikkeli-salissa

23.1. Voimaa vanhuuteen ohjelman käynnistyminen klo 13-16

Asukastuvalla

19.1. Latoasiantuntija Heikki Koljonen

26.1. Tämän runon haluaisin vielä kuulla (Mikkelin Seudun Lausujat)

NÄYTTELYT JA VINKIT

Kuukausinäyttelyissä pääkirjastossa:  1. kerroksessa   ”Kirja sytyttää näyttämön " - kirjoja, jotka on käsikirjoitettu näytelmiksi.

Seuraa meitä: Twitterissä Facebookissa Instagramissa Blogia