Tammikuun kirjastokuulumisia

SISÄLLYSLUETTELO

Nimimuutos

Viime vuonna kertyneiden maksujen maksaminen

Kirjastorinkipalvelu

Toistuvat tapahtumat, kurssi ja kerhot

KIRJASTO TIEDOTTAA

Mikkelin kaupunginkirjaston nimi muuttui Mikkelin seutukirjastoksi vuoden alusta

Mikkelin kaupunginkirjasto - Etelä-Savon maakuntakirjasto on 1.1.2018 alkaen Mikkelin seutukirjasto. Mikkelin kaupunki tuottaa yhteistyösopimuksen perusteella kirjastopalvelut myös kolmeen naapurikuntaansa: Hirvensalmelle, Pertunmaalle ja Puumalaan.

Vuoden alusta Mikkelissä lakkaa kirjastopalvelut-tulosalue. Jatkossa kirjasto muodostaa yhdessä kansalaisopiston ja osallisuusyksikön kanssa elinikäisen oppimisen ja osallisuuden tulosalueen. Uusi organisaatio vahvistaa yhteistyötä ja antaa kirjastolle uusia eväitä demokratian edistämiseen. Nykyinen kirjastotoimenjohtaja Virpi Launonen toimii tulosalueen johtajana vuoden alusta alkaen.

Vuoden alusta nykyisten maakuntakirjastojen tilalla on yleisten kirjastojen alueellista kehittämistehtävää hoitavat yleiset kirjastot (9 kpl), joista Kuopion kaupunginkirjaston toimialue kattaa Etelä-Savon ja Pohjois-Savon kunnat.

Maksathan viime vuonna kertyneet kirjaston myöhästymis-, tai muut maksut viimeistään tammikuussa 2018

Hyvät asiakkaamme, jos vuodelta 2017 on kertynyt maksamattomia kirjastomaksuja, vanhat maksut on maksettava tammikuun loppuun mennessä. Jos maksamattomia maksuja on 1.2.2018, ohjelma asettaa asiakkaan lainauskieltoon ja esim. verkkokirjastossa ei voi uusia lainoja.

Jos sinun on vaikea tulla kirjastoon, apuna on kirjastorinkipalvelu

Kirjastorinki on palvelu henkilöille, joiden on vaikeata asioida itse kirjastossa esimerkiksi liikuntarajoitteen tai muun syyn vuoksi.  Palvelua hoidetaan yhteistyössä Mikkelin Setlementti ry:n kanssa. Osallistumismaksu (Mikkelin Setlementti ry:n jäsenmaksu) on 15€/vuosi. Setlementin edustaja hakee asiakkaalle kirjaston aineistoja, toimittaa ne kotiin ja huolehtii myös aineistojen palautuksen kirjastoon. Muita maksuja asiakkaalle ei kerry, paitsi jos aineistoa katoaa tai turmeltuu, aineisto korvataan kirjaston käyttösääntöjen mukaisesti.  Jos haluat liittyä Kirjastorinkiin, ota yhteys Setlementin edustajaan, puh. 050 524 9022. Yhteyshenkilönä kirjastossa on asiakaspalveluvastaava  Mari Haatainen, puh. 044 794 2467.

KIRJASTOSSA TAPAHTUU

Mikkelin kirjoittajien kuukausitapaamisessa tutustaan Mikkelin seutukirjaston pääkirjaston maakuntakokoelmaan. Tervetuloa kaikki kirjoittamisesta ja kirjallisuudesta kiinnostuneet. Kirjastonhoitaja Pirkko Ihalainen esittelee kokoelmaa.

Ristikkokerho on aloittanut säännölliset kokoontumiset pääkirjaston yläaulassa. Kerho kokoontuu joka kuukauden 1. maanantai klo 18-20, uudet jäsenet tervetulleita!

KOHDATAAN KIRJASTOSSA

SATUTUNNIT

Pääkirjastolla satuillaan joka TIISTAI klo 9.30. Vuoden ensimmäinen satutunti ti 9.1. klo 9.30, tervetuloa!

Satutunti Lähemäen kirjastossa pe 12.1. klo 9.30-10

Satutuokio Ristiinan kirjastossa pe 12.1. klo 9.15-10

Rantakylän kirjaston satutuokio pe 19.1. klo 9.30-10.Eija Ruuskan ja Sirpa Kiesilän pöytäteatteria alle kouluikäisille lapsille.

Kalevankankaan kirjaston satutuokio pe 19.1. klo 9.15-10

LUKUKOIRAT

Pääkirjastolla lukukoiran vastaanotto to 25.1. klo 17.30-18.30

AVOIN LAVA

Avoimelle lavalle otetaan esiintyjiä, ilmoittaudu verkkosivujen lomakkeen kautta tai käymällä musiikkikirjastopalveluissa paikan päällä!

LUKUPIIRIT

Pääkirjaston lukupiiri kokoontuu seuraavan kerran 16.1 kello 15:00-16:30 toisen kerroksen maakuntakokoelmahuoneessa. Kevätkauden ensimmäisellä kokoontumiskerralla keskustellaan Nobel-voittaja Kazuo Ishiguron teoksesta Pitkän päivän ilta (1989/1990). Vapaa pääsy!

Suomenniemen kirjaston lukupiiri ma 15.1. klo 12.30-14.

TAIDEMUSIIKKIKLUBI

Kevään kokoontumiset alkavat to 18.1. klo 16.30 2. kerroksen maakuntakokoelmahuoneessa. Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat klassisen musiikin ystävät!

TIETOTUNNIT

– huomioithan, että muutokset ovat mahdollisia.

Mitä tablettitietokoneella voi tehdä, millaisia ovat sen perustoiminnot ja miten käytät sen avulla internetin palveluja.

• Pääkirjasto to 11.1. klo 11-12
  • Anttola pe 12.1. klo 10-11
  • Haukivuori ke 31.1. klo 13-14
  • Hirvensalmi to 18.1. klo 9-10
  • Pertunmaa ...tulossa
  • Puumala ke 17.1. klo 12-13
  • Ristiina ma 8.1. klo 14-15

Linkki Tietotuntien sivuille, joilta voit tarkistaa ajantasaiset tiedot.

MIKKELI-SALI

Mikkeli-salissa

Ke 17.1. klo 17-20: Aikamme eksytykset.

NÄYTTELYT

Pääkirjaston aikuistenosaston aineistonäyttely: Hyvän mielen kirjoja.

Seuraa meitä: Twitterissä Facebookissa Instagramissa Blogia