Syyskuun kirjastoterveiset

KIRJASTO TIEDOTTAA:

Syyskuun alussa palvelemme jälleen talviaukioloaikojen mukaan, eli pääkirjasto palvelee ma - to 10- 20, pe 10-17 ja la 9-15. Lehtisalin itsepalvelutunti ma-pe 9-10, musiikkikirjastopalvelut suljettu lauantaisin. Aukioloajat löytyvät verkkosivuiltamme: http://kirjasto.mikkeli.fi/node/4

Syksyn myötä starttaa myös Kirjastopolku, eli uuden opetussuunnitelman mukainen yhteistyö Mikkelin koulujen kanssa. Toivotamme hyvää alkanutta kouluvuotta kaikille koululaisille ja tavataan kirjastossa! Kirjastopolkuun voi tutustua osoiteessa https://kirjastopolkumikkeli.wordpress.com

KIRJASTOSSA TAPAHTUU:

Ristiinan kirjastossa pe 2.9. klo 10-15 Pop up-sanataidekahvila

Yhdistysten kirjastoviikko! Mikkeliläiset yhdistykset tarjoavat viikon ajaksi toimintaa ja tekemistä Mikkeli-salissa. Kaikki ovat tervetulleita mukaan!

Ma 5.9. klo 14-18 Yhdistysten yhteinen ilta, katsotaan mm. Virike ry:n Mielestään kärsineet-video.

Ti 6.9. klo 14-18 Mikkelangelot ja Viola ry (kirjallisuusterapiaa Birgitta Huisman-Laine)

Ke 7.9. Klo 14-18 Estery, klo 14-16 Mikkelin seudun omaishoitajat

To 8.9. Klo 14-18 Mikkelangelot, klo 14-16 Mikkelin seudun muisti ry:n Päin Mäntyä hanke.

Pe 9.9. Klo 14-17 näyttely viikon aikana tehdyistä töistä

Mukana olevat yhdistykset: Estery, Mikkelangelot, Mikkelin seudun Muisti ry, Mikkelin seudun omaishoitajat ry, Viola ry, Virike ry sekä Hyvinvoinnin virtaa Mikkelissä-hanke.

Pertunmaan kirjastossa vietetään energiailtaa 12.9. klo 17-19. Paikalla on energianeuvoja Laura Vuorinen ym. asiantuntijoita.

Pelit puheeksi -koulutus pääkirjastolla 20.9. klo 16.30-19

Tuhti tietopaketti 0-8-vuotiaiden lasten pelikasvatuksesta vanhemmille ja varhaiskasvatuksen henkilöstölle!

Ke 21.9. klo 17-19 pääkirjastolla teatterileikki-tapahtuma Hullunkuriset Perheet. Tule tekemään tarinoita, leikkimään teatteria ja rakentamaan oma teatterinukke käsityökerholaisten opastuksella. Leikin ohjaajina toimivat näyttelijä-laulaja Hanna-Liisa Koistinen-Purps, sekä nukketeatteriohjaaja Susanna Tuominen. Työpaja on tarkoitettu yli kolmevuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Järjestäjinä kulttuuritoimi ja kirjasto.

KIRJASTOLLA TAVATAAN!

SATUTUNNIT

Rantakylän kirjastolla pe 16.9. klo 9.30, Ristiinan kirjastolla 30.9. klo 9. Pääkirjastolla satutunnit jatkuvat lokakuussa.

AVOIN LAVA

Avoimelle lavalle otetaan esiintyjiä, ilmoittaudu verkkosivujen lomakkeen kautta tai käymällä musiikkikirjastopalveluissa paikan päällä!

LUKUPIIRIT

Pääkirjaston lukupiiri aloittaa 13.9.

Ensimmäinen lukupiirikirja on Owen Sheersin Vastarinta. Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat lukupiiriläiset! Kirjastonhoitaja Elisa Harjunpää vetää lukupiirin. Tervetuloa mukaan uudet ja jo mukana olleet kirjojen ystävät!

TAIDEMUSIIKKIKLUBI

Syksyn tapaamiset torstaisin 22.9., 13.10, 3.11., 24.11., tervetuloa kaikki, vaki-ihmiset ja uudet kiinnostuneet!

TIETOTUNNIT

Mitä Minecraftia! 6.9. klo 17 - Mitä Minecraft on, miten sitä pelataan, ketkä sitä pelaavat? Pieni tietopaketti suositusta pelistä, joka taipuu moneen käyttöön

NOVELLIKOUKKU

Aloittaa jälleen ti 20.9.

MIKKELI-SALI & ASUKASTUPA

Mikkeli-salissa Väriä elämään- näyttely/ Mikkelin työttömät ry 26.9.-8.10.

Asukastuvalla 8.9. pelataan yhdessä pihapelejä! Yhteistyössä Etelä-Savon Liikunta ry ESLI.

SANATAIDEKERHOT

Kansalaisopiston Sanataidekerho 9-12-vuotiaille

Mikkelin pääkirjastossa alkaen la 10.9.2016 klo 13.00-14.30.

Ilmoittautumiset 23.8. alkaen ja lisätietoja: http://kansalaisopisto.mikkeli.fi

Kansalaisopiston Satuleikki -sanataidekerho 4-6-vuotiaille ja lasten vanhemmille

Mikkelin pääkirjastossa alkaen la 10.9.2016 klo 10.00-10.45 maakuntakokoelmahuoneessa 2. krs

Ilmoittautumiset 23.8. alkaen ja lisätietoja: http://kansalaisopisto.mikkeli.fi

NÄYTTELYT JA VINKIT

Haukivuoren kirjastossa Ulla Roposen taidemyyntinäyttely 30.9. saakka

Pääkirjastossa Taidenäyttely Mielenmaisemia 13.9. saakka aikuistenosaston näyttelyalueella.

Mikkeli-salissa Väriä elämään- näyttely/ Mikkelin työttömät ry 26.9.-8.10.

Ristiinan kirjastossa 19.9.-30.9. Jessica Järvisen valokuvanäyttely (Mad Week)

Rantakylän kirjastossa 5.9. saakka Sirpa Svahn-Kumpulaisen Harrastus-näyttely.

Kuukausinäyttelyissä pääkirjastolla 1. kerroksessa  ”Kylmä sota” ja musiikkikirjastopalveluissa Syksyn sävel- syksyisiä tunnelmia.

Seuraa meitä: Twitterissä Facebookissa Instagramissa Blogia