Syyskauden uutisia

Siirrymme kirjastoissamme 1.9. syksyn aukioloaikoihin.  Pääkirjasto on tuttuun tapaan avoinna ma-to klo 10-20, pe 10-17 sekä la 9-15. Lauantaisin musiikkipalvelut eivät ole avoinna.  Pääkirjaston lehtisalissa on ma - pe klo 9-10 itsepalvelutunti.  Lähikirjastoissamme  on käytössä viime talvea vastaavat aukioloajat. Tarkista kotisivuiltamme  http://kirjasto.mikkeli.fi/node/4

Kirjastojärjestelmän vaihto sulkee kaupunginkirjaston kirjastopalvelut kahdeksi viikoksi

17.8. alkaen olemme jo antaneet pidempiä laina-aikoja niin, että  lainojen  palautuspäivät  menevät porrastetusti  lokakuulle yli kiinnioloajan.  Kirjastojärjestelmämme vaihdon takia kirjastomme ovat kiinni 21.9.- 4.10. eikä kirjastoauto ole ajossa.  Lainoja ei  voi uusia tuolloin netin kautta tai  puhelimitse.  Verkkokirjasto Web-Origo jää pois käytöstä  samaan aikaan Mikkelin kirjastojen asiakkailta. Varauksia ei voi myöskään tehdä.  Mutta nythän on hyvä tilaisuus lainata paksumpiakin teoksia tai musiikkibokseja ja nauttia pidemmistä laina-ajoista.

Uusi asiakasliittymä www.lummekirjastot.fi avautuu asiakkaille  ma 5.10.2015 ja siihen kirjaudutaan  nykyisen kirjastokortin numerolla ja vähintään neljän numeron salasanalla kuten aiemmin.

Pääkirjaston lehtisalissa voi kiinnioloaikana lukea lehtiä arkisin ma-to  klo 9-20, pe 2.10. klo 9-17, la 26.9. ja 3.10. klo 9-15. Perjantaina 25.9. myös lehtisali on kiinni. Lehtiä ei voi lainata.

Niihin kirjastoihin, joissa on palautuslaatikot, voi tuoda palautuksia kiinnioloaikanakin. Palautuksia voi tarvittaessa viedä pääkirjaston lehtilukusaliin sen aukioloaikana. Huom. Palautukset kirjataan uuteen kirjastojärjestelmään, kun se saadaan toimintaan.

Anttolan, Haukivuoren, Ristiinan ja Suomenniemen yhteispalvelupisteet ovat avoinna järjestelmävaihdon aikana klo 9-16, paitsi perjantaina 25.9, jolloin kaikki pisteemme ovat kiinni koko henkilökunnan yhteisen koulutuspäivän takia. Rantakylän yhteispalvelu on kiinni 21.9.-3.10.

Lumme-kirjastot on kirjastokimppa, johon kuuluvat  Enonkosken kunnankirjasto, Heinäveden kunnankirjasto, Mikkelin kaupunginkirjasto - Etelä-Savon maakuntakirjasto, Mäntyharjun kunnankirjasto, Pieksämäen kaupunginkirjasto, Savonlinnan kaupunginkirjasto, Toenperän kirjasto ja Varkauden kaupunginkirjasto. Uusi kirjastojärjestelmä otetaan vaiheittain käyttöön Mikkelin aloittaessa Lumme-kimpan ensimmäisenä kirjastona avoimella lähdekoodilla toteutetun Koha-kirjastojärjestelmän käytön.

Pääkirjaston lukupiirit jatkavat 1.9. Päiväpiiri kokoontuu  maakuntakokoelmahuoneessa  klo 15-16.30 ja iltapiiri klo 17-18.30.  Päiväpiirin kirjana on Pekka Hiltusen Sysipimeä ja iltapiirissä saman kirjailijan Vilpittömästi sinun. Muut kokoontumisajat ja kirjat voi tarkistaa kotisivuiltamme.

Pääkirjaston  avoimelle lavalle voi taas ilmoittautua, varsinainen avaus on 7.10. mutta 2.9. klo 18 on ensimmäinen avoin lava.

Taidemusiikkiklubi aloittaa syyskauden bassojen parissa 3.9.

Tervetuloa kuuntelemaan yhdessä klassista to 3.9. klo 16.30 pääkirjastoon. Syyskausi avataan bassolaulujen,  -aarioiden ja bassolaulajien parissa.Taidemusiikkiklubi kokoontuu 2. kerroksen maakuntakokoelmahuoneessa noin kerran kuussa. Voit tulla mukaan silloin, kun sinulle sopii tai liittyä innostuneisiin vakikävijöihin. Levyjä pyörittää ja taustoja selventää musiikin maisteri Sirkka-Liisa Huuhtanen.