Remonttikesä sävyttää kirjastojen kesää

15.5.2012 uutiskirje

Kevät on edennyt jo toukokuun jälkipuolelle ja kirjastolla on remonttiuutisia:

Mikkelin kaupungin pääkirjasto on suljettu remontin takia 11.6.2012 alkaen koko kesäkauden.

Siihen saakka pääkirjasto palvelee nykyisten ns. talviaukioloaikojen mukaan eli ma-to klo 10-20, pe klo 10-17 ja la 9-15.Viimeinen aukiolopäivä on lauantaina 9.6.2012.  Ja remontin jälkeen avaamme maanantaina 3.9.2012.

Nyt on siis oiva aika hakea pääkirjastosta runsaasti kesälukemista. Tarjoamme reilun laina-ajan pääkirjaston aineistolle yli remontin eli syyskuulle portaittain. Pitkät laina-ajat alkavat porrastetusti maanantaista 14.5. alkaen seuraavasti: maanantaina 14.5. lainattu aineisto saa eräpäiväksi 5.9.2012. Porrastus jatkuu siten, että kaikki eräpäivät ei tule olemaan 5.9. Kahden viikon laina-ajoissa 28.5. alkaen ja viikon laina-ajoissa 4.6. alkaen lainatut erääntyvät vasta syyskuussa.

Lainaamalla kesälukemista helpotat myös kirjaston aineiston siirtotyötä. Pääkirjaston alakerran aineisto joudutaan remontin ajaksi siirtämään kirjaston toiseen kerrokseen ja sieltä sitten uusiin hyllyihin.

Toivomme, että asiakkaat pitäisivät lainatun aineiston syyskuulle asti hallussaan. Jos tämä on kuitenkin mahdotonta, esim. paikkakunnalta poismuuton takia, pyrimme pitämään pääkirjaston palautusluukun käytössä myös kesän ajan.

Meidän kauttamme tilatut kaukolainat, joita ei ole palautettu viimeistään 9.6., voi myös palauttaa palautusluukkuun.

Tilapäinen lehtisali on kauppakeskus Akselin pohjakerroksessa ja se tulee olemaan auki 13.6. – 31.8. ma – pe klo 10 – 19. Lehtisaliin tulee rajoitettu valikoima pääkirjaston lehtisalin lehdistä, lisäksi sinne tulee muutama tietokone pikaista asiointia varten sekä tulostin. Mahdollisesti saapuvia pääkirjaston varauksia voi noutaa sieltä.

Maksu- ja korvausasioita lehtisalissa ei voi hoitaa, vaan ne on hoidettava auki olevissa kirjastopisteissä:

Rantakylän kirjasto on suljetturemontin vuoksi 18.6.–15.7.Kirjasto avataan uusissa toimitiloissa Kunnanmäki 7 (Rantakylätalo)
1.–17.6. ja 16.7.–31.8. aukioloajat ovat: ma, ti, to 12–19, ke, pe 10–16, la suljettu.

Lähemäen kirjasto palvelee koko kesän:ma, ti, to 13–19, ke ja pe 10–16

Kalevankankaan kirjasto4.6.–29.6. ja 1.8.–13.8. ma, to 13–18, ti, ke ja pe 10–16.
Kirjasto on suljettu 1–31.7.

Otavan kirjastoma, ti, to 13–19, ke, pe 10–16. Kirjasto on suljettu 1–31.7.

Kesän aukioloajat muissa lähikirjastoissamme, katso . kesäaukioloajat-tiedote kirjaston kotisivuilla http://kirjasto.mikkeli.fi/. Kesäaukioloajat-tiedotetta on myös jaossa kirjaston toimipisteissä.

Lainassa olevan aineiston(myös kaukolainat) voi palauttaa koko kesänpääkirjaston ovessa olevaan palautusluukkuun tai avoinna oleviin kirjastoihimme. Akselin lehtisali ei ota vastaan palautuksia.

Lainat voi uusiaWeb-Origon kautta normaalisti tai lainat voi myös uusia soittamalla numeroon 050 311 7480.

Pääkirjaston paikalla olevaa aineistoa ei voi varata.Lainassa sekä tulossa (uutuudet) olevaa aineistoa voi varata.

Pahoittelemme kirjastojemme remonteista koituvaa harmia, mutta toimitiloja ja kalusteita on aika ajoin uusittava. Esim. pääkirjaston kirjahyllyt ja valaistus, jotka nyt uusitaan, ovat alkuperäisiä kirjastotalon rakentamisvuodelta 1976.

Kotisivuiltamme http://kirjasto.mikkeli.fi/voi tarkistaa mahdolliset uudet tiedot remonteista tai menettelytavoista.