Mikkelin kaupunginkirjasto täyttää 150 vuotta

Tervetuloa kirjaston 150-vuotisjuhlanäyttelyyn ja juhlaviikon tapahtumiin:

150 vuotta tarinoita ja tietoa -näyttely 14.4.
Teemana kirjaston vaiherikas historia, kirjaston kokoelmat ja niiden suosikit
sekä kirjastokävijöiden muistot ja kokemukset

Näyttely avautuu pääkirjaston Mikkeli-salissa klo 16, 2. Näyttely on avoinna kuukauden eli 14.5. on viimeinen aukiolopäivä.

Tiistai 15.4.
Sakoton päivä

Sakottomana päivänä 15.4. myöhästymismaksut poistetaan lainoista, jotka palautetaan suoraan asiakaspalvelutiskiin henkilökunnalle kirjaston aukioloaikoina. Vanhoja, aiemmista palautuksista kertyneitä tai laskutettuja maksuja ei poisteta.

Kirjan tie kirjastossa
Vinkkejä omien kirjojen muovitukseen ja korjaukseen, sekä työvaiheet, joita kirjaston aineiston lainauskunto edellyttää pääkirjaston alakerrassa klo 12-14

Onko tietoa -kirjaston tietovisassa teemana kotimainen kirjallisuus
Voittajajoukkue palkitaan. Osallistujille kahvitarjoilu.Pääkirjaston yläaulassa klo 18-19:30

Keskiviikko 16.4.
satutunti pääkirjastossa klo 9:30-10:15

Kirjastossa soi blues

Saimaa Blues saapuu myös pääkirjastoon, jossa kuullaan musiikkia ja puhetta musiikista keskiviikkona 16.4. klo 15.00 alkaen.

Ohjelma:

15.00 Tyylejä ja levyjä kirjaston kokoelmasta. Kirjastonhoitaja Jukka Huhtiniemi esittelee levyjä musiikkinäytteiden kera.
17.00 Musiikkia: Janne Hätinen
17.30 Puhetta bluesista .Keskustelun juontaa Länsi-Savon uutispäällikkö Anssi Mehtälä ja keskustelemassa ovat muusikko Janne Hätinen, muusikko Make Järvinen ja kirjastonhoitaja Jukka Huhtiniemi.
18.00 Musiikkia: Harp`n Slide

Tapahtumapaikka on musiikkikirjastopalvelut pääkirjaston 2. kerroksessa.
Tapahtuman järjestäjiä ovat Mikkelin kaupunginkirjasto ja Mikkelin Musiikkiklubi ry, ja siihen on vapaa pääsy.

Maailma Mikkelissä

Pääkirjaston aikuisten näyttelyalueella on näyttely kirjaston ja Mimosan aineistosta "Maailma Mikkelissä" 1.4. - 26.4.14.

Juhlanäyttelyn ajan pääkirjaston 2. kerroksen maakuntakokoelmahuoneen vitriineissä on esillä kirjastonjohtajana vuosina 1950-1974 olleen Adelheid Laron ja hänen puolisonsa Arvo Laron yhteisellä exlibriksellä varustettuja kirjoja. Myöhemmin esillä on vanhoja lehtiä ja syksyllä musiikkiaineistoa.

Osassa lähikirjastoissa esillä kirjastojensa historiaan liittyvää materiaalia

Kirjaston 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi on koottu näyttely lasten kirjastoaiheisista piirustuksista. Näyttelyssä on mukana Mikkelin ja Puumalan 3.- ja 8.-luokkalaisten piirroksia, joiden aiheena on kirjasto ja sen tarjoamat elämykset.Näyttely kiertää vuoden aikana kymmenessä kirjastossa, nyt Lähemäen kirjastolla 16.4. alkaen.

Kiirastorstaina 17.4. kirjastomme ovat avoinna  aattoaikataulun mukaan klo 10-16 ja 18.-21.4. vietämme pääsiäistä ja avaamme 22.4. kunkin kirjaston tiistain aukioloajan mukaan. Kirjastoauto ei  ole ajossa 17.-21.4. Hyvää pääsiäistä!

Ja muistutetaan vielä seuraavista:

Pääkirjaston satutunnit jatkuvat huhtikuun loppuun eli 23. ja 30.4. klo 9.30-10.15 satuillaan.

Pääkirjaston lukupiiri kokoontuu 29.4., jolloin päiväpiiri kokoontuu klo 15.00 - 16.30 ja iltapiiri klo 17.00 -  8.30 maakuntakokoelmahuoneessa. Päiväpiirin kirja on Lisa Genova: Edelleen Alice ja iltapiirin Markus Nummi: Karkkipäivä.

29.4. pääkirjastossa on Onko tietoa? Kirjastovisan aiheena on  elokuvaklassikot siis yläaulassa klo 18-18.30.

Ja kevään viimeinen Kuunnellaan klassista –ilta on 15.5. Aihe tarkentuu myöhemmin.

Avoimen lavan musiikki-illat keskiviikkoisin  toukokuun loppuun eli vielä ehtii musisoimaan ja kuuntelemaan.

Kirjaston tapahtumiin ja näyttelyihin on vapaa pääsy.

Tervetuloa!

Lisätietoja ja päivitystä tapahtumiin kotisivuiltamme