Maaliskuun kirjastoterveiset

KIRJASTO TIEDOTTAA

Vain yksi kirjastokortti kaikkiin Lumme-kirjastoihin

Lumme-kirjastojen asiakkailla voi vuoden alusta lähtien olla voimassa vain yksi kirjastokortti. Jos kirjastokortteja on useampaan kirjastoon, asiakas voi vielä alkuvuonna valita minkä kirjaston kortin hän haluaa säilyttää. Asiakkuudet yhdistettiin 28.2.2017, jonka jälkeen tietokannassa on vain yksi kirjastokortti/asiakas. Mikäli korttisi ei toimi, ota yhteyttä kirjastoon.

Huom! Jos sinulla oli tammikuun lopussa maksamattomia myöhästymismaksuja, kirjasto-ohjelma on asettanut sinut 1.2.alkaen lainauskieltoon.

Asiakkaat, joilla on maksamattomia myöhästymismaksuja, ovat saaneet lainauskiellon automaattisesti. Tämä estää verkkokirjastossa lainojen uusimisen ja varausten teon. Automaateilla lainauskielto estää omatoimilainauksen ja ohjaa asiakkaan ottamaan yhteyttä virkailijaan.

 

KIRJASTOSSA TAPAHTUU

Ti 7.3. klo 9-11 Mikkelin synttärijuhlaohjelmaa: kulttuuriosuuskunta KUKA pitää lasten improvisaatiotuokioita pääkirjaston lastenosastolla.

Pikkuiset toimintatuokiokokonaisuus perheen pienimmille ja heidän vanhemmilleen 9.3. alkaen, ilmoittautuminen 8.3. mennessä

PIKKUSET on uusi erilaisia luovia menetelmiä yhdistelevä toimintatuokiokokonaisuus perheen pienimmille pääkirjaston musa/nuoret -tilassa 2.krs.  Toiminta on suunnattu kahdelle eri ikäryhmälle, joita ovat 0-12 kuukauden ikäiset vauvat ja 1-2-vuotiaat taaperot yhdessä oman vanhemman tai aikuisen kanssa. Ilmoittaudu 8.3. mennessä sähköpostilla: toimintatuokiopikkuset(at)gmail.com.Ilmoittautumisen yhteydessä tulee mainita kumpaan ryhmään on tulossa. Kumpaankin ryhmään mahtuu 15 ensin ilmoittautunutta lasta ja aikuista.

Sanataidepajat  7-12 -vuotiaille la 11.3. klo 12  pääkirjaston maakuntakokoelmahuoneessa 2.krs.  Vapaa pääsy. Ohjaajana sanataideohjaaja Noora Tähtinen. Ikäraja ohjeellinen. Sanataidepajoissa kurkataan kirjoihin, etsitään johtolankoja luovaan kirjoittamiseen ja kokeillaan erilaisia sanataiteen tuottamisen tapoja rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä. Kesto n. 1 1/2 tuntia

Sanataidepajat  3-6 -vuotiaille la 11.3. klo 10  pääkirjaston maakuntakokoelmahuoneessa 2.krs.  Vapaa pääsy. Ohjaajana sanataideohjaaja Noora Tähtinen. Ikäraja ohjeellinen. Sanataidepajat koostuvat satutuokioista ja luovasta ilmaisusta eri taiteenlajien keinoin. Toiminnassa korostuvat elämyksellisyys ja vuorovaikutus- ilo ja leikkivä mieli. Kesto n. 45 minuuttia.

YK:n rasisminvastaisen viikon avausma 20.3.: toiminnallinen iltapäivä Mikkeli-salissa klo 15-20. Yhteistyössä Mimosa ry ja Mikkelin kaupunginkirjasto.

Sota, kokemus, Muisti -luentosarja Mikkeli-salissa 21.-30.3. klo 17.30

ti 21.3. FL Virpi Launonen: Elämää Salpalinjan rakennustyömaalla

to 23.3. FT Ville Kivimäki: Sotakokemukset ja sodan sukupolvet

ti 28.3. FT Tiina Kinnunen: Naisten sota – naisten roolit ja todellisuus

to 30.3. Tällainen tulee Sodan ja rauhan keskus Muistista

Uudistuneen yläkerran avajaiset pe 24.3.
Avajaisjuhlaa vietetään pe 24.3. Monenmoista ohjelmaa tiedossa klo 14 alkaen.

 

KIRJASTOLLA TAVATAAN

SATUTUNNIT

Pääkirjastolla satuillaan joka keskiviikko klo 9.30.

Satutuokio alle kouluikäsille Kalevankankaan kirjastossa pe 10.3. klo 9

Satutuokio Lähemäen kirjastossa pe 10.3. klo 9.30

Satutunti Ristiinan kirjastossa pe 17.3. klo 9.15-9.45

Rantakylän kirjastossa satutuokiot 7.4. ja 5.5. klo 9.30. Tervetuloa mukaan!

Hirvensalmen kirjastossa kokoonnutaan satujen parissa kerran kuussa tiistaisin klo 9.10.  Satutuokioissa tutustutaan tarinoihin luovan toiminnan siivittämänä taidekasvattaja Salla Sillanpään ohjauksessa. Suositusikä 3 - 6v. Vapaa pääsy. Tuokiot tuottaa Lastenkulttuurikeskus Verso. Ohjelma: ti 7.3. Olipa kerran kevät/ ti 4.4. Pääsiäisjuttu/ti 2.5.Vihreää ja vehreää

LUKUKOIRA

Haukivuoren kirjastossa lukukoira Aada tiistaisin klo 9-10

Pääkirjastossa lukukoira tavattavana jälleen to 30.3. klo 17.30-18.30

AVOIN LAVA

Avoimelle lavalle otetaan esiintyjiä, ilmoittaudu verkkosivujen lomakkeen kautta tai käymällä musiikkikirjastopalveluissa paikan päällä!

LUKUPIIRIT

Pääkirjaston lukupiiri kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 14.3. maakuntakokoelmahuoneessa (2. krs) kello 15:00-16:30. Maaliskuun lukupiirikirja on dekkareistaankin tunnetun Matti Röngän savolaismaisemiin sijoittuva teos Eino vuodelta 2015. Lukupiirin kevään viimeinen kokoontuminen on 18.4.

SHAKKIKERHO
Mikkelin shakkikerho ry:n opastajat tutustuttavat kaiken ikäisiä shakista kiinnostuneita pelin saloihin pääkirjaston maakuntakokoelmahuoneessa joka keskiviikko klo 16:00-18:00.

TAIDEMUSIIKKIKLUBI

Taidemusiikkiklubissa to 9.3. klo 16.30: Suomalaiset säveltäjät ennen Sibeliusta Keitä he olivat ja millaista musiikkia sävellettiin? Maaliskuun klubi Erik Tulindbergin, Bernhard Henrik Crusellin ym. seurassa. Kokoonnumme tuttuun tapaan maakuntakirjastohuoneessa (2. krs) klo 16.30-18. Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat musiikin ystävät!

TIETOTUNNIT

Tietotunneilla ke 15.3.2017 klo 10.30 ja 17.00 esitellään kirjaston e-aineistoja. Tuntien sisältö on molemmilla kerroilla sama.  Tervetuloa!

MIKKELI-SALI & ASUKASTUPA

Mikkeli-salissa

Ti 7.3. klo 14-17 Kuntavaalikahvila

Ma 13.3.-la 25.3.  Suur-Savon Luonnonsuojeluyhdistys: Luonteri-aiheinen näyttely

Pe 17.3. Luento: Luopumisen vaikeudesta irtipääsemisen iloon klo 13-15.

 

NÄYTTELYT JA VINKIT

Pääkirjaston maaliskuun aineistonäyttely Sota, kokemus, Muisti
Mikkelin pääkirjaston kuukausittain kerättävä aineistonäyttely alakerran näyttelytilassa muistuttaa maaliskuussa meitä siitä, miten sota 1939-1944 kosketti monella tapaa ihmisten arkea.Nostamme esille sodan jälkeen kiellettyjä kirjoja sekä tieto- ja kaunokirjallisuutta eri näkökulmista. Sodan kokemuksia kuvataan yksilön kautta ja esillä on myös eri historiantutkimuksen suuntia edustavia kirjoja. Osa kirjoista on poikkeuksellisesti vitriinissä ja osan voi lainata. Näyttelyyn voi tutustua pääkirjaston alakerran näyttelytilassa 1.3-31.3.2017 kirjaston aukioloaikoina ma-to klo 10-20, pe klo 10-18 ja la klo 9-14.

 

Seuraa meitä: Twitterissä Facebookissa Instagramissa Blogia