Maaliskuun kirjastoterveiset

UUTISKIRJE PDF-muodossa:

KIRJASTO TIEDOTTAA

Pitkäperjantain aattona to 24.3. kirjastomme ovat avoinna kello 10-16. Pääsiäisenä 25.3.-28.3. kirjastomme ovat suljettuina.

Liikunta- ja harrastusvälineitä asiakkaiden iloksi! Neljä MAMK:in sosionomiopiskelijaa päätti tehdä hyvää opintoihinsa liittyvässä kehitystehtävässä. He halusivat kerätä lahjoituksena liikunta- ja harrastusvälineitä lainattavaksi Mikkelin kaupunginkirjastoon. Keräyksessä saatiin kaksi frisbeegolf settiä, kaksi Mölkky-peliä, Pentaque-peli ja aikuisten lumikengät. Opiskelijat tulevat lahjoittamaan välineet kirjastolle ke 2.3. klo 15 (pääkirjaston ala-aulassa). Tiedotamme kirjaston verkkosivuilla ja Facebookissa kun liikuntavälineet ovat lainattavissa kirjastosta.

KIRJASTOSSA TAPAHTUU

MAALISKUU ON BLUESKUU KIRJASTON MUSIIKKIPALVELUISSA:

1.-31.3. blues-aiheinen aineistonäyttely Gospel, rhythm and blues ja soul: mustan musiikin muodonmuutoksia

14.- 26.3. Saimaa Blues -valokuvanäyttely Tommi Kirvesniemen vuosien varrella ottamista festarikuvista. Näyttelyn avajaisissa 14.3. klo 17.00 luvassa myös elävää musiikkia.

23.3. klo 16.00 jo kolmas Kirjastossa soi blues -tapahtuma: ohjelmassa kirjastonhoitaja Jukka Huhtiniemen blues-vinkkaus teemalla Gospel, rhythm and blues ja soul: mustan musiikin muodonmuutoksia sekä Karli Storm & Pekka Suutari Duon konsertti. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Tervetuloa nauttimaan taas mahtavasta Saimaa Blues-tunnelmasta kirjastossa!

EIKÖ LÖYDY MIELEISTÄ LUETTAVAA? KIRJAVINKKAUS AUTTAA!

Kirjastonhoitaja Sylvia Stavén esittelee tusinan kirjan valikoiman vuoden 2015 kertomakirjallisuutta

HAUKIVUORELLA tiistaina 2.3. klo 14-15

LÄHEMÄELLÄ tiistaina 8.3. klo 17.30-18.30

RISTIINASSA torstaina 10.3. klo 17.30

RANTAKYLÄSSÄ ti 15.3. klo 17-18

PÄÄKIRJASTOLLA ke 16.3. klo 14-15

Taidemusiikkiklubin jälkeen 10.3. klo 18 on mahdollisuus jäädä tutustumaan NAXOS MUSIC LIBRARY -kuuntelupalveluun pääkirjaston maakuntakokoelmahuoneessa. Naxos-esittelyyn voi tulla, vaikkei osallistuisi kuunteluklubiin. Klubissa klo 16.30 aiheena requiem eli sielunmessu.

KOIRA KIRJASTOSSA-tapahtuma 12.3.2016 la klo 14-17 Otavan kirjastossa.

Päivän aikana on mahdollisuus tutustua erilaisiin koiramaisiin juttuihin: koira-aiheinen kirjanäyttely, tuote-esittelyjä, koiravisa ja lelukoiranäyttely. Huvihurtta esittäytyy, lukukoira Aatu paikalla (mahd. kavereineen). 5 lk. oppilaiden Puhvetti. Koiria rapsuteltavana ja siliteltävänä. Tervetuloa kaikki hyvin käyttäytyvät ja lempeät koirat tapahtumaan mukaan. Tuo myös oma lelukoirasi kirjastovierailulle!

KIRJASTOLLA TAVATAAN!

SATUTUNNIT

Pääkirjastolla keskiviikkoisin 9.30, Lähemäellä 15.3. klo 9.30, Ristiinassa 11.3. klo 9.15, Haukivuorella 18.3. klo 9.30, Rantakylässä 18.3. klo 9.30

AVOIN LAVA

Keskiviikkoisin kello 18 pääkirjastolla.

LUKUPIIRIT

Pääkirjaston lukupiirit kokoontuvat ti 22.3. ja ti 19.4. klo 15.00-16.30 ja iltapiiri klo 17.00-18.30 maakuntakokoelmahuoneessa. Sekä päivä- että iltapiiriin mahtuu uusia osanottajia. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Tarkista lukupiirikirjat kirjaston verkkosivuilta. Suomenniemen kirjaston lukupiiri maanantaisin klo 12.30 seuraavina päivinä: 14.3.,11.4. ja 16.5.

TIETOTUNNIT

16.3. Facebook tutuksi tai tutummaksi klo 10.30-11.30, 17-18 ATK-luokka

17.3. Silmäillään somesovelluksia (Twitter, Instagram, Snapchat, Periscope) 10.30-11.30 & 17-18 ATK-luokka

TAIDEMUSIIKKIKLUBI

Sirkka-Liisa Huuhtasen vetämä Taidemusiikkiklubi kokoontuu pääkirjastossa 10.3. ja 28.4. Kokoontumiset ovat torstaisin klo 16.30-n. 18.00 maakuntakokoelmassa 2. kerroksessa.

Tervetuloa kaikki, vaki-ihmiset ja uudet kiinnostuneet!

MIKKELI-SALI & ASUKASTUPA

Mikkeli-salissa maaliskuussa:

7.3.-13.3. Mikkelangeloiden taidenäyttely

21.3.-16.4.16 Mäntyharjun kuvataideyhdistys ry:n näyttely

Asukastuvalla pääkirjaston yläaulassa:

to 3.3 klo 18 Chilling with Children: Asukastuvalla, pääkirjaston yläkerrassa, vanhempien ja lasten kohtaamispaikka. Kaikille avoin ja vapaamuotoinen tilaisuus. FB tapahtumasivu:

to 10.3 klo 18 Virkeyttä kevääseen: Miten saamme virtaa kevääseen? Tule kuulemaan hyviä vinkkejä alan ammattilaisilta!

to 17.3 klo 18 Mielen ja tunteiden vaikutus terveyteen - luento

to 31.3 klo 18 Romppeet rahaksi. Onko kotonasi kaikenlaista mielenkiintoista tavaraa, mutta et ole varma niiden arvosta. Tervetuloa asukastupailtaan arvioittamaan omat aarteesi, paikalla asiantuntija Teemu Tolvanen. Illan päätteeksi järjestetään pieni huutokauppa, jossa voit omat aarteesi myös kaupata!

AINEISTOVINKIT JA NÄYTTELYT

Kuukausinäyttelyissä pääkirjaston aikuistenosastolla Näissä riittää lukemista!- isokokoisia ja paksuja kirjoja ja musiikkikirjastopalveluissa Gospel, rhythm and blues ja soul: mustan musiikin muodonmuutoksia. Tule löytämään uutta luettavaa ja kuunneltavaa!

Vink Vink Kani nimeltä jumala/ Winman, Sarah. Tammi 2012. Jos pidät katkeransuloisista kasvutarinoista, tämä voisi olla kirja sinulle. Kani nimeltä Jumala kertoo lujasta ystävyydestä ja perhesuhteista, jotka ovat vähän vinksin vonksin. Päähenkilö Elly on lapsena yksinäinen, vähän outo ja ulkopuolinen. Veli on rakas mutta viisi vuotta vanhempi. Kun hän kohtaa kahdeksanvuotiaana samalle luokalle tulleen Jennyn, hän tietää kohdanneensa sydänystävänsä. Kertoja johdattelee meidät läpi vuosien ja Ellyn perheen ilojen ja surujen. Lämminhenkinen, suvaitsevainen ja herkkä kirjatuttavuus!

Tiedon pisara: varatuin ja lainatuin kirjamme helmikuussa oli edelleen 2015 Finlandia-voittaja Laura Lindstedtin Oneiron. Kakkossijaa pitää Tommi Kinnusen Lopotti.

Seuraa meitä: Twitterissä Facebookissa Instagramissa Blogia