Kirjaston syksyssä tapahtuu

Kirjaston syksyyn mahtuu tänä vuonna esimerkiksi kudontaa ja kuuntelua, keskusteluja musiikista ja kirjallisuudesta sekä monenlaisia konsertteja. Syksyn aukioloihin siirrymme 1.9. alkaen. Ajantasaiset aukiolot löytyvät kotisivuiltamme ja kirjastoissa jaettavasta aukioloesitteestä.

Musisoijille tarkoitetun avoimen lavan syyskausi avataan komeasti 3.9. klo 18. Avajaisissa on tarjolla muun muassa Ismo Hyvösen Elvis Presley -tulkintoja ja LatinNight-lattaritanssiryhmän esitys.

Klassista musiikkia kuunnellaan taas 11.9. alkaen pääkirjaston maakuntakokoelmahuoneessa. Taidemusiikkiklubissa keskustelua johtaa tuttuun tapaan Sirkka-Liisa Huuhtanen.

Syksyllä pääkirjastossa jatkuvat myös suositut lukupiirit. Syyskaudella kokoonnutaan tiistaisin 23.9., 21.10., 25.11. ja 9.12. Päiväpiiri kokoontuu klo 15-16.30 ja iltapiiri klo 17-18.30 pääkirjaston maakuntakokoelmahuoneessa. Ensimmäisen kokoontumiskerran kirja on päiväpiirissä Esko-Pekka Tiitisen Anjan lähes erinomainen elämä ja iltapiirissä Antti Heikkisen Pihkatappi. Muista kirjoista äänestetään ensimmäisellä kokoontumiskerralla.

Tiistaisin kokoontuu myös uudenlainen kirjallisuuspiiri Lukulanka, jossa yhdistyvät ääneen lukeminen ja käsityöt.

Lukulankaan voi ottaa mukaan oman virkkuu- tai neuletyön ja kuunnella samalla ääneen luettua kirjallisuutta. Lukulanka kokoontuu pääkirjaston maakuntakokoelmahuoneessa 9.9., 14.10., 11.11. ja 2.12. klo 17–18.

Mikkelin kaupunginkirjasto - Etelä-Savon maakuntakirjasto viettää tänä vuonna 150-vuotisjuhlavuottaan. Lisää juhlakauden tapahtumia on tiedossa loppuvuodesta.