Kesäkuun kirjastoterveiset

KIRJASTO TIEDOTTAA

Lähemäen kirjasto on suljettu rakennuksen sokkeliremontin takia 5.6.-14.8.

Lähemäen koulurakennus on remontissa koulujen kesäloman ajan ja kulku kirjastoon on sokkeliremontin aikana mahdotonta. Jos asiakas on varannut aineistoa, jonka noutopaikka on Lähemäen kirjasto, voi varauksen noutaa  5.6. alkaen pääkirjastosta.  Lähemäen kirjastoon ei voi palauttaa aineistoa remontin aikana, mutta aineiston voi palauttaa muihin kirjastopisteisiimme.

Kesälauantaisin 3.6.-27.8. pääkirjastossa kokeillaan 1. kerroksen itsepalvelukäyttöä klo 10-14.

Kesälauantaisin käytössä ovat 1. kerroksen kokoelmat, lainaus- ja palautusautomaatit sekä varausten itsepalvelunouto (ei kaukolainat). Itsepalveluaika on tarkoitettu asiakkaiden itsenäiseen kirjastokäyttöön, mutta kirjastosalissa päivystää kirjaston työntekijä opastaen omatoimikäyttöön. Normaalia aukioloajan asiakaspalvelua ei ole saatavilla. Kokeilulla halutaan vastata kirjaston käyttäjien toiveisiin aukioloaikojen laajentamisesta. Vastaavia käytäntöjä on jo useilla paikkakunnilla Suomessa, mutta Mikkelissä ei ole aiemmin kokeiltu vastaavaa. Kesäaukioloajat muutoin voimassa 1.6.-31.8.2017.

Pääkirjastossa on siirrytty varausten itsepalvelunoutoon

Varausten itsepalvelunouto tarkoittaa sitä, että asiakas hakee varaamansa aineiston itse alakerran kirjastosalissa olevasta varausten noutohyllystä.  Noutohyllyssä varaukset on järjestetty numeroiden, ei nimien mukaan, jotta yksityisyys säilyy.

Pääkirjaston digitointipisteellä voi kesän ajan digitoida aineistoja itsenäisesti.Opastuspalveluita on saatavilla jälleen syyskuun alusta alkaen.

KIRJASTOSSA TAPAHTUU

Kesä on parasta lukuaikaa! Tule lainaamaan kesäluettavaa, -kuunneltavaa ja katsottavaa kirjastosta. Vinkkejä lukunälän tyydyttämiseen löydät mm. täältä: http://lukuneuvoja.blogspot.fi/

KIRJASTOLLA TAVATAAN

SATUTUNNIT

LUKUKOIRAT

Lukukoirat vierailevat kirjastoissa jälleen syksyllä.

AVOIN LAVA

Toiminta jatkuu jälleen syksyllä.

LUKUPIIRIT

TAIDEMUSIIKKIKLUBI

Jatkuu jälleen syksyllä.

TIETOTUNNIT

MIKKELI-SALI & ASUKASTUPA

NÄYTTELYT JA VINKIT

Haukivuoren kirjastossa Kari Tarkiaisen öljyväritöitä 5.6.- 28.7.

Rantakylän kirjastossa 5.6.2017 alkaen juhannukseen saakka päiväkoti Orikon Helmen n piirustus- ja askartelunäyttely.

Ristiinan kirjastossa Lukemisen nälkää ja nyyttikestejä -kirjanäyttely 5.6. - 30.6.2017. Lukemisen nälkää ja nyyttikestejä on Kansalaisopiston lukupiirikurssin kirjanäyttely, jossa on esillä syksyn 2016 ja kevään 2017 aikana lukupiirissä luettuja kirjoja ja lukupiiriläisten kirjoista kirjoittamia arvioita. Näyttelyn yhteydessä tietoa myös lukupiirin toiminnasta. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan näyttelyyn!

Pertunmaalla yhtenäiskoulun oppilaiden naamionäyttely 31.5 - 16.6. ja Reijo Pietilän valokuvanäyttely  17.6.-31.7.

Pääkirjaston aineistonäyttely kesäkuussa: 1. kerroksessa  ja musiikki-/nuortenosastolla  Oi! Tämän lainasin nuoruudessani kirjastosta, onkohan se vielä siellä? Meillä on jokaisella lapsuuden ja nuoruuden musiikki- elokuva- ja kirjamuistoja. Keräsimme talvella erilaisilla tavoilla asiakkaiden muistoja lukemisistaan ja kuunteluistaan. Suurin osa toivotuista on nyt esillä. Aineistonäyttelyihin voi tutustua ja niistä lainata aineistoa : ma-to klo 10-19, pe klo 9-18.

Seuraa meitä: Twitterissä  Facebookissa  Instagramissa  Blogia