Kesäkuun alusta muutoksia kirjastojen aukioloaikoihin

Siirrymme 1.6.2015 alkaen kesän aukioloaikoihin, jotka ovat voimassa elokuun loppuun saakka.

Pääkirjasto on avoinna ma-pe klo 10-19, pe klo 10-17 ja lauantaisin vain lehtilukusali on avoinna klo 9-14. Lehtisalin itsepalvelutunti on ma-pe klo 9-10.

Kesäaika aiheuttaa muutoksia myös joidenkin lähikirjastojen aukioloaikoihin sekä kirjastoauton reitteihin. Nämä tiedot näkyvät kotisivuillamme http://kirjasto.mikkeli.fi/.

Lähikirjastot palvelevat koko kesän paitsi Otavan ja Kalevankankaan kirjastot, jotka ovat kiinni heinäkuun. Kirjastoauto ei myöskään liikennöi 29.6 – 2.8. Kuortin kirjasto on kiinni 1.6.- 11.8.

Hullu luovuus ja muita sarjakuvia pääkirjaston 1. kerroksen näyttelytilassa.

Mikkelin taidemuseon Hullu luovuus – Nyrjähtänyttä suomalaista sarjakuvahuumoria –näyttelyyn liittyen Mikkelin kaupunginkirjasto –Etelä-Savon maakuntakirjasto esittelee taidemuseolla 23.5. alkaen esillä olevien sarjakuvataitelijoiden sarjakuvakirjoja pääkirjaston alakerran näyttelytilassa 22.5-30.6. Pöydillä on sekä selailu- että lainakappaleita. Lisäksi esillä ja lainattavissa on vanhempaa kotimaista ja ulkomaista sarjakuvaa pääkirjaston varastosta.

Näyttelytilaa ympäröi sarjakuvahyllystö, joten sarjakuvan ystävä löytää nyt samalta alueelta sekä vanhempaa että nykypäivän aineistoa.

Mikkelin taidemuseon näyttelyyn 23.5. - 6.9. osallistuvat taitelijat ovat Maria Björklund, Pertti Jarla, Leo Kuikka, Tommi Musturi, Anni Nykänen, Heikki Paakkanen, Milla Paloniemi, Jii Roikonen, Riitta Uusitalo ja Karstein Volle.

Onhan kirjastokorttisi tallessa?

Siirrymme alkusyksystä käyttämään uutta kirjastojärjestelmää, jossa voi käyttää ainoastaan yhtä kirjastokorttia lainauksessa. Eli jos käytössäsi on ollut vain Mamkin kirjastokortti tai olet lainannut kelakortilla tai ajokortilla, tarkistathan onko kirjastokortti

Mukavaa kesää kaikille ja kannattaa muistaa myös kirjastojemme monipuolinen aineisto mm. luonto-oppaat, sarjakuvat, musiikki- ja elokuva-aineistot. Tervetuloa myös kesällä kirjastoon satoi tai paistoi!