Kesä tuo muutoksia aukioloaikoihin

Kesä on tullut ja siirrymme 1.6.2013 alkaen kesän aukioloaikoihin, jotka ovat voimassa elokuun loppuun saakka.

Pääkirjasto on avoinna ma-pe klo 10-19, pe klo 10-17 ja lauantaisin vain lehtilukusali on avoinna klo 9-14. Lehtisalin itsepalvelutunti on ma-pe klo 9-10.

Kesäaika aiheuttaa muutoksia myös joidenkin lähikirjastojen aukioloaikoihin sekä kirjastoauton  reitteihin. Nämä tiedot näkyvät kotisivuillamme http://kirjasto.mikkeli.fi/.

Lähikirjastot palvelevat koko kesän paitsi Otavan ja Kalevankankaan kirjastot, jotka ovat kiinni heinäkuun. Kirjastoauto ei myöskään liikennöi heinäkuussa. Kuortin kirjasto on kiinni 1.6.- 12.8.

Kirjastoalan ammattitapahtuma Kirjastopäivät on Mikkelissä 12.-14.6. Tapahtumapaikkana on Mikaeli. Katukuvassa näkyy silloin kirjastolaisia eri puolelta Suomea.

Pääkirjaston digipiste kesällä

Myös kesällä Mikkelin kaupunginkirjaston pääkirjaston digitointipisteessä voit omatoimisesti muuttaa VHS –videonauhoja, LP-levyjen ja C-kasettien musiikkia tai puhetta digitaaliseen muotoon sekä skannata valokuvia, diakuvia ja negatiiveja.

Jos osaat käyttää tietokonetta, osaat myös digitoida.

Voit varata ajan etukäteen alkuopastukseen ja itsepalveludigitointiin viimeistään edellisenä päivänä klo 14 mennessä musiikkikirjastopalveluista pääkirjastosta (2. krs) puh. 040 129 4232.

Alkuopastusta peruskäyttöön on saatavilla ma - pe klo 10-16. Kotisivuiltamme saa lisätietoja.

Kirjauutisia

Kirjastoihimme on toukokuussa saapunut paljon uutuuksia, pari esimerkkiä:

Kivelä, Anneli
Outo lintu Katajamäellä

Kettunen, Matti
Mökkikalastajan käsikirja

Numminen, Juha
Vaikenemisen hinta

Petäistö, Helena
Nizza, Cannes, Biarritz à la Helena Petäistö

Ja paljon muuta uutta. Jos kiinnostuit: Tutustu ja tee varaus verkkokirjastossamme http://mikkeli.kirjas.to/ tai kirjastoissamme.

Mukavaa kesää kaikille ja kannattaa muistaa myös kirjastojemme monipuolinen aineisto mm. luonto-oppaat, sarjakuvat, musiikki- ja elokuva-aineistot. Tervetuloa myös kesällä kirjastoon satoi tai paistoi!