Joulukuun kirjastoterveiset

KIRJASTO TIEDOTTAA

Kirjastot palvelevat itsenäisyyspäivän aattona 5.12. kello 10-16 ja ovat suljettuina itsenäisyyspäivänä 6.12. Toivotamme asiakkaillemme hyvää itsenäisyyspäivää!

Pääkirjaston musiikkikirjastopalvelut on suljettu remontin takia 15.12.-9.1.2017. Pääkirjasto on muutoin avoinna normaali aukioloaikojen mukaisesti. Remontin aikana musiikkiaineisto ei ole lainattavissa, paitsi joulumusiikkia ja musiikin uutuuskirjoja on saatavilla alakerran palvelualueella. Musiikkikirjastopalveluista lainattua aineistoa voi palauttaa alakerran palautusautomaattiin tai palvelutiskille. Musiikkiaineistoon voi jättää varauksia, mutta ne toimitetaan vasta 9.1. alkaen. Remontin yhteydessä aikuisten elokuvat, nuorten aineistot sekä osa sarjakuvista siirretään yläkertaan musiikkiaineistojen yhteyteen.

Mikkelin kaupunginkirjasto sai OKM:n Vuoden kirjastokehittäjäpalkinnon. Palkinnon luovutti ylijohtaja Riitta Kaivosoja opetus- ja kulttuuriministeriön Kirjastopäivillä Helsingissä keskiviikkona 23. marraskuuta. Vuoden Kirjastokehittäjäpalkinto myönnetään tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta kirjastojen palvelujen kehittäjänä. Palkinto myönnettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2008.

Vastaa ja vaikuta! Kirjaston asiakaskysely on avoinna 12.12. saakka. Voit vastata kyselyyn kotisivuillamme http://kirjasto.mikkeli.fi tai kirjastoissa.

KIRJASTOLLA TAPAHTUU

Ke 7.12. klo 16 Tiernapojat pääkirjastolla.

Ke 7.12. klo 18-19 Suurlähettiläs emeritus ja Tieto-Finlandialla palkittu Mikko Pyhälä kertoo uudesta kirjastaan Valtaa ja vastarintaa.

ERNOD-hanke järjestää torstaina 8.12. klo 12-18 Mikkelin pääkirjastolla toimintapäivän, jossa on mahdollisuus tutustua erityisryhmien arkeen sekä ottaa ohjatusti haltuun mediavaikuttamisen menetelmiä ja -tekniikkaa mediaklubissa (nonstop 12-16). Arkipaloja -näyttelyyn on koottu digitaalisia tuotoksia, joita on tehty hankkeen järjestämissä #koemunarki ja #kuulemunääni -mediavaikuttamistyöpajoissa. Kirjastolla palvelee myös Mamkin opiskelijoiden järjestämä pimeäkahvila, jossa näkeville tarjoutuu mahdollisuus kokea näkövammaisten maailmaa eri aisteja käyttäen.

Ma 12.12. Tietotunnilla kirjaston e-aineistot kello 10.30 ja 17 pääkirjaston atk-luokassa.

Ma 12.12. kello 14-18 non-stop Joulukorttityöpaja pääkirjastossa. Tule kirjastoon askartelemaan uudenlainen joulukortti. Kortin saat mukaasi paitsi perinteisenä myös animaationa!

Lukukoirat ensimmäistä kertaa pääkirjastolla! Tule lukemaan Pepille, Olgalle ja Carlolle to 15.12. kello 17.30-18.30. Koirakot ovat tavattavissa lastenosaston työhuonetilassa.

Otavan kirjastossa lauletaan joululauluja ti 20.12. klo 18 säestyksen kera.

Koodaritontut vauhdissa: Jenna Tuominen Helsingin yliopiston Luma-keskukselta johdattelee 8-12-vuotiaita Scratch-ohjelmoinnin pariin. Koodauspajat ke 21.12. kello 13 ja to 22.12. kello 17 pääkirjaston atk-luokassa, molemmilla kerroilla koodataan sama peli.

KIRJASTOLLA TAVATAAN!

SATUTUNNIT

Pääkirjastolla satuillaan joka keskiviikko klo 9.30.: 7.12. Piparipaja Marttojen kanssa ja 14.12. Jouluista askartelua. Satutunnit jatkuvat 4.1.2017

Rantakylän kirjastossa vietetään satutuokiota pe 9.12.klo 9.30.

Hirvensalmen kirjastossa Verson satutuokio ti 13.12. klo 9-10.

Ristiinassa satutunti perjantaina 16.12. klo 9.15.

Kalevankankaalla Joulusatutuokio pe 16.12 klo 9.00 alkaen.

AVOIN LAVA

Avoimelle lavalle otetaan esiintyjiä, ilmoittaudu verkkosivujen lomakkeen kautta tai käymällä musiikkikirjastopalveluissa paikan päällä!

LUKUPIIRIT

Pääkirjaston lukupiiri ti 13.12. klo 15.

Lukupiiri Suomenniemellä maanantaina 12.12. klo 12.30

TAIDEMUSIIKKIKLUBI

Jatkuu jälleen kevätkaudella 2017.

TIETOTUNNIT

Joulukuun tietotunnin aiheena kirjaston e-aineistot (ma 12.12 klo 10.30 ja klo 17

MIKKELI-SALI & ASUKASTUPA

Mikkeli-salissa

7.12. Kirjailijavieraana suurlähettiläs emeritus ja Tieto-Finlandialla palkittu Mikko Pyhälä, joka kertoo uudesta kirjastaan Valtaa ja vastarintaa klo 18-19.

Asukastuvalla

to 8.12. klo 18.00 Lauluja ja tarinoita - Jendrek Prusak

to 15.12. klo 18.00 Jouluisia yhteislauluja - Arto Kivekäs

NÄYTTELYT JA VINKIT

Ristiinan kirjastossa Ristiinan taajametsät -näyttely 9.12. saakka

Otavan kirjastossa Patalaput kuin muinoin mummolassa -Otavan seudun eläkkeensaajien käsityökerholaisten syyskauden töiden näyttely 14.12. saakka.

Kuukausinäyttelyissä:  1. kerroksessa  Elämäntarinoita ja 2. kerroksen musiikkipalveluissa: Musiikin parantava voima. Aineistonäyttelyihin voi tutustua ja niistä lainata aineistoa : ma-to klo 10-20, pe klo 9-17, la vain alakerran näyttelyyn klo  9-15,  lauantaisin musiikkipalvelut eivät ole avoinna. Poikkeus: kirjasto on  avoinna ma 5.12. klo 10-16 ja kiinni ti 6.12. itsenäisyyspäivänä.

Seuraa meitä: Twitterissä Facebookissa Instagramissa Blogia