Hyvää kesäkuun alkua kirjastosta

Lähikirjastomme ovat siirtyneet 1.6. alkaen kesäaukioloaikoihin ja pääkirjastossa jatkamme talviaukioloajan mukaisesti remontin alkuun asti:

Mikkelin kaupungin pääkirjasto on suljettu remontin takia 11.6.2012 alkaen koko kesäkauden.

Siihen saakka pääkirjasto palvelee ma-to klo 10-20, pe klo 10-17 ja la 9-15. Viimeinen aukiolopäivä on lauantaina 9.6.2012.  Ja näillä näkymin avaamme remontin jälkeen maanantaina 3.9.2012.

Nyt on siis vielä viikko aikaa hakea pääkirjastosta runsaasti kesälukemista ja kesämusaa. Tarjoamme reilun laina-ajan pääkirjaston aineistolle yli remontin eli syyskuulle portaittain.  Nyt viimeisellä aukioloviikolla lainatut tai uusitut uutuuskirjatkin sekä DVD- elokuvat saa pitkällä laina-ajalla syyskuulle. Yhdellä lainaajalla voi olla 50 lainaa, joista 5 dvd:tä.

Pääkirjaston aineistoa ei voi varata kirjaston sulkuaikana 8.6.-26.8. Jo saapumisilmoituksen saaneet ja tllä viikolla saavat asiakkaamme, voivat noutaa varauksensa pääkirjastosta viimeistään la 9.6. klo 15 mennessä.

Lainaamalla kesälukemista helpotat myös kirjaston aineiston siirtotyötä. Pääkirjaston alakerran aineisto joudutaan remontin ajaksi siirtämään kirjaston toiseen kerrokseen ja sieltä sitten elokuun lopulla uusiin hyllyihin alakertaan.

Toivomme, että asiakkaat pitäisivät lainatun aineiston syyskuulle asti hallussaan. Jos tämä on kuitenkin mahdotonta, esim. paikkakunnalta poismuuton takia, pyrimme pitämään pääkirjaston palautusluukun käytössä myös kesän ajan tai palautus avoinna oleviin lähikirjastoihin.

Meidän kauttamme tilatut kaukolainat, joita ei ole palautettu viimeistään 9.6., voi myös palauttaa pääkirjaston palautusluukkuun.

Toukokuisessa uutiskirjeessä jo ennakkomainostetun tilapäisen lehtisalin järjestelyt ovat vielä keskenja tilapäisen lehtisalin sijoituspaikkakin on vielä avoin. Kaupunginvaltuusto päättää kirjaston aukioloajoista ja tilapäisestä lehtisalista  kokouksessaan 11.6.2012.

Lainassa olevan aineiston (myös kaukolainat) voi palauttaa koko kesän pääkirjaston ovessa olevaan palautusluukkuun tai avoinna oleviin kirjastoihimme. Tilapäinen lehtisali ei ota vastaan palautuksia.

Lainat voi uusia Web-Origon kautta normaalisti tai lainat voi myös uusia soittamalla numeroon 050 311 7480 ennen tilapäisen lehtisalin avautumista klo 9-15.

Kaukolainat voi uusia soittamalla numeroon 044 794 2462 (ma-pe klo 9-15) tai sähköpostilla tietopalvelu@mikkeli.fi  Uusia kaukolainapyyntöjä ei oteta vastaan pääkirjaston sulkuaikana.

Jos kesän aikana tarvitset kaukolainauspalveluja, kannattaa tutustua Mikkelin ammattikorkeakoulun Kampuskirjaston palveluihin.

Lähikirjastot:

Rantakylän kirjasto on suljettu muutonvuoksi 18.6.-15.7. Kirjasto avataan uusissa toimitiloissa  16.7.2012 osoitteessa Kunnanmäki 7 (Rantakylätalo)
Kesän aukioloajat.  1.-17.6. ja 16.7.-31.8. ovat: ma, ti, to 12–19, ke, pe 10–16, la suljettu.

Lähemäen kirjasto palvelee koko kesän:ma, ti, to 13–19, ke ja pe 10–16

Kalevankankaan kirjasto4.6.-29.6. ja 1.8.-13.8. ma, to 13-18, ti, ke ja pe 10-16.
Kirjasto on suljettu 1-31.7.

Otavan kirjastoma, ti, to 13–19, ke, pe 10–16. Kirjasto on suljettu 1–31.7.

Pahoittelemme kirjastojemme remonteista mahdollisesti koituvaa harmia, mutta toimitiloja ja kalusteita on aika ajoin uusittava ja ajanmukaistettava. Esim. pääkirjaston kirjahyllyt ja valaistus, jotka nyt uusitaan, ovat alkuperäisiä kirjastotalon rakentamisvuodelta 1976. Toisaalta voi nyt rauhassa syventyä myös ns. tiiliskiviromaaneihin reilun laina-ajan puolesta ja toisaalta tutustua myös toiseen /toisiin kirjastoihimme kuin missä tavallisimmin asioi.

Kotisivuiltamme http://kirjasto.mikkeli.fi/voi tarkistaa uudet tiedot remonteista tai menettelytavoista. Tilanteet vaihtuvat osin meistä riippumattomista seikoista johtuen.

Hyvää kesää toivoo kirjastonväki