Huhtikuun kirjastoterveiset

Uutiskirje pdf-muodossa tästä.

KIRJASTO TIEDOTTAA

Puumalan kirjasto avoinna 1.4.-31.12.2016 myös arkilauantaisin klo 9-14

Puumalan kirjasto on auki myös lauantaisin 1.4.2016 alkaen. Lauantain aukioloa kokeillaan vuoden loppuun asti. Kirjasto on avoinna joka lauantai klo 9-14, pois lukien pyhäpäivät.

Aukioloaikakokeilu lähti liikkeelle Puumalan kunnan toivomuksesta. Kokeilun avulla halutaan parantaa kirjastopalvelun saavutettavuutta ja selvittää, onko kunnassa tarvetta kirjaston laajemmille aukioloille

Liikuntavälineitä on nyt lainattavissa pääkirjastosta.  Lainattavissa on 2 kpl kolmen frisbeegolfkiekon settiä, lumikengät (aikuisten, 1 pari), kaksi mölkkypeliä, yksi petankkipeli.

Laina-aika on kaksi viikkoa. Välineet on saatu lahjoituksena.

KIRJASTOSSA TAPAHTUU

Novellikoukku keväällä 2016

Novellikoukku kokoontuu Mikkelin pääkirjaston 1. kerroksessa keväällä 2016 klo 18 - 19.30 torstaisin 31.3., 21.4. ja 12.5.

Novellikoukussa luetaan ääneen lyhyitä tarinoita ja muuta kirjallisuutta. Samaan aikaan voi tehdä omaa käsityötä tai keskittyä vain kuuntelemiseen.

Kulttuuria Haukivuoren kirjastossa - Kansalaisopisto esittäytyy 5.4.-8.4.2016

Haukivuoren kirjasto täyttyy huhtikuun ensimmäisellä viikolla paikallisesta kulttuuritarjonnasta. Haukivuorelaiset kansalaisopiston harrastajat tuovat kurssitarjontaa esille näyttelyiden, esitysten ja kulttuurikahviloiden muodossa.

Avoimelle lavalle nyt kevään viimeiset ajat varattavissa! Kirjaston avoimella lavalla sinun on mahdollista toteuttaa, kuulla ja nähdä erilaisia esityksiä (musiikkia, runoutta, tanssia ym. kulttuuria)  keskiviikkoisin klo 18.00. Piipahda siis kirjaston 2. kerrokseen ja anna musiikin virrata tai runon pulputa. Esiintyjät varaavat aikansa itse verkossa ilmoittautumislomakkeella viimeistään edellisen viikon torstaina. Kirjasto vahvistaa esiintyjälle, onnistuuko varaus toivottuun aikaan.

TAVATAAN KIRJASTOSSA!

SATUTUNNIT

Pääkirjastolla keskiviikkoisin 9.30, Ristiinassa pe 8.4. klo 9.15, Hirvensalmella ti 5.4. klo 9.30.

AVOIN LAVA

Ke 27.4. klo 18 Avoimella lavalla Duo Käpy (Pertti Ruotsalainen, mandoliini ja Jouni Kettunen, kitara). Kansanmusiikkia eri maista reippaassa pelimannihengessä ja vuosien kokemuksella.

LUKUPIIRIT

Pääkirjaston lukupiirit kokoontuvat ti 19.4. klo 15.00–16.30 ja iltapiiri klo 17.00-18.30 maakuntakokoelmahuoneessa. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Tarkista lukupiirikirjat kirjaston verkkosivuilta.Suomenniemen kirjaston lukupiiri maanantaisin klo 12.30 11.4. ja 16.5.

TIETOTUNNIT

6.4. Facebook tutuksi klo 13-14, Silmäillään somesovelluksia 14.30-15.30

12.4. Pilvipalveluiden hyötykäyttö klo 10.30.-11.30 sekä 14.30-15.30 (HUOM, muuttunut aika!)

TAIDEMUSIIKKIKLUBI

Taidemusiikkiklubi kokoontuu pääkirjastossa tänä keväänä vielä to 28.4. klo 16.30-n. 18.00 maakuntakokoelmassa 2. kerroksessa.Tällöin kuunnellaan oopperoiden alkusoittoja Sirkka-Liisa Huuhtasen valitsemilta levyiltä. Tervetuloa kaikki, vaki-ihmiset ja uudet kiinnostuneet!

MIKKELI-SALI & ASUKASTUPA

Mikkeli-salissa huhtikuussa:

21.3.-16.4.16 Mäntyharjun kuvataideyhdistys ry:n näyttely Rakkaudesta taiteeseen

5.4.  17-19 Muuttajatapahtuma uusille mikkeliläisille.

18.4.-30.4. Mikkelin Lyseon koulun kuvataideryhmän näyttely

Asukastuvalla pääkirjaston yläaulassa:

7.4 Klo 18.00 Veikko Happonen esittää: Konstailemattomat (Sen minä opin ja oivalsin).

14.4 Klo 18.00 Ihanat Arabian astiat. Tehtaan historiasta ja tuotannosta kertoo Elvi Silvennoinen. Voit ottaa yhden Arabian astian tunnistettavaksi.

21.4 Klo 18.00 Istumatanssia. Ohjaajana Tarja Iivanainen

28.4 Klo 18.00 Keväisiä lauluja vapun edellä Laulattajana Jenrek Prusak

NÄYTTELYT JA VINKIT

Anttolan kirjastossa huhtikuun ajan näyttely vanhoista kirjoista tehdyistä kehyksistä

Ristiinan kirjastossa huhtikuun ajan Perinnelaivat-näyttely, esillä muun muassa Kauko Tukiaisen tekemä pienoismalli Warkaus-höyrylaivasta yms. materiaalia.

Kuukausinäyttelyissä pääkirjaston aikuistenosastolla Kaikenlaisia kulkuneuvojaja musiikkikirjastopalveluissa Klassisen musiikin merkkipäiviä: Busoni, Prokofjev ja Satie. Tule löytämään uutta luettavaa ja kuunneltavaa!

Tiedon pisara: varatuin kirjamme maaliskuussa oli  Tommi Kinnusen Lopotti.Top 5:een kipusivat myös Jojo Moyesin Jos olisit tässä sekä Samuel Bjørkin Minä matkustan yksin.

Seuraa meitä: Twitterissä Facebookissa Instagramissa Blogia