Huhtikuun kirjastoterveiset

KIRJASTO TIEDOTTAA

Pääsiäisaika muuttaa aukioloaikojamme

Pääsiäisviikolla kirjastomme palvelevat ma-ke normaalisti, mutta to 13.4. pääkirjasto suljetaan klo 17 (Kirjastobluesin takia), muut kirjastot klo 16. Pääsiäisenä 14.-17.4. kirjastot ovat kiinni. Avaamme jälleen tiistaina 18.4. Rauhaisaa pääsiäistä!

Oliko sinulla myös naapurikunnan kirjastokortti?

Asiakkuudet käyty läpi 28.2. Jos korttisi ei kuitenkaan toimi, ota yhteyttä kirjastoosi. Lumme-kirjastojen asiakkailla on voinut vuoden alusta lähtien olla voimassa vain yksi kirjastokortti. Jos kirjastokortteja oli useampaan kirjastoon (esim. Mikkelin ja Juvan kortti), asiakkaalla oli kaksi eri asiakastietuetta. Asiakkuudet yhdistettiin ohjelmallisesti 28.2.2017, jonka jälkeen tietokannassa on vain yksi kirjastokortti/asiakas.

 

KIRJASTOSSA TAPAHTUU

Kirjastoviikko Haukivuorella- Kansalaisopisto esittäytyy 4.4.-7.4.2017

Haukivuorelaiset Mikkelin kansalaisopiston harrastajat tuovat kansalaisopiston kurssitarjontaa esille näyttelyiden ja kurssilaisten esitysten muodossa. Lämpimästi tervetuloa Haukivuoren kirjastoon!

Sanataidepajat 3-6 -vuotialle jatkuvat la 8.4. klo 10

Sanataidepajat  3-6 -vuotiaille  klo  10  pääkirjaston maakuntakokoelmahuoneessa 2.krs.  Vapaa pääsy. Ohjaajana sanataideohjaaja Noora Tähtinen. Ikäraja ohjeellinen. Sanataidepajat koostuvat satutuokioista ja luovasta ilmaisusta eri taiteenlajien keinoin. Toiminnassa korostuvat elämyksellisyys ja vuorovaikutus - ilo ja leikkivä mieli. Kesto n. 45 minuuttia.

Sanataidepajat  7-12 -vuotiaille la 8.4. klo 12 

pääkirjaston maakuntakokoelmahuoneessa 2.krs.  Vapaa pääsy. Ohjaajana sanataideohjaaja Noora Tähtinen. Ikäraja ohjeellinen. Sanataidepajoissa kurkataan kirjoihin, etsitään johtolankoja luovaan kirjoittamiseen ja kokeillaan erilaisia sanataiteen tuottamisen tapoja rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä. Kesto n. 1 1/2 tuntia

Kirjastossa soi blues kiirastorstaina 13.4. klo 15

Saimaa Blues saapuu taas pääkirjastoon ja tuo kuultavaksemme "Idle Wolfin" eli Antti Kajanderin.Tuttuun tapaan mukana on myös kirjastonhoitaja Jukka Huhtiniemi. Idle Wolf on helsinkiläislähtöinen bluesista ja jazzista ammentava kitaristi-laulaja jonka voimakas tulkinta aaltoilee shamanistisesta voodoosta aina hartaaseen tunnelmaan sekä villimies-boogieen. Kirjastossa tältä viime vuosina ahkerasti Suomea, Iso-Britanniaa ja Espanjaa kiertäneeltä artistilta kuultaneenkin mm. blues-versioita vuoden 2013 Idle Wolf -LP:ltä sekä Kajanderin tuoreelta Kitara Soi -albumilta. Kirjastonhoitaja Jukka Huhtiniemen aiheen Jazz n blues - blues jazz-musiikissa innoittajana on vuosipäivä: ensimmäisestä kaupallisesta jazz-levytyksestä on kulunut 100 vuotta. Tervetuloa pääkirjaston toiseen kerrokseen - uudistuneelle musiikki ja nuoret -osastolle!

Keskiviikkona 19.4.2017 klo 9-10 Suomen Suurin Satutunti

Tule mukaan Suomen Suurimmalle Satutunnille Lukuviikon (17.-23.4.) keskiviikkona kello 9-10! Lisätietoja tapahtumasta lähempänä kirjaston verkkosivuilla ja muilla viestintäkanavilla.

Peli-ilta Hengarissa pe 21.4.

Pääkirjaston nuorten nurkkauksessa Hengarissa järjestetään peli-ilta pe 21.4. klo 15-17. Tule pelaamaan ja askartelemaan yhdessä!

Mikkeli Maker Day II la 22.4. klo 10-13

Toisen kerran pääkirjastolla järjestettävä Mikkeli Maker Day kokoaa yhteen maker-kulttuurista ja värkkäilystä kiinnostuneet. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Mikkelin kaupunginkirjasto ja Hacklab Mikkeli. Tule tutustumaan mm.

3D-tulostamiseen, erilaisiin elektroniikkaprojekteihin ja rakentelunurkkaan.  Vapaa pääsy, tervetuloa!

Haukivuoren kirjastolla  Ma 24.4. klo 17.30-19.00 Suomen menestystarina haukivuorelaisittain!

Heikki Koljonen, alustus; Markku Liukkonen, lukeva näkökulma; Veijo Kohvakka, vastailemassa paikallishistoriaan liittyviin kysymyksiin. Järjestäjinä kirjasto, kotiseutuyhdistys ja Haukivuoren alueseurakunta.

 

KIRJASTOLLA TAVATAAN

SATUTUNNIT

Pääkirjastolla satuillaan joka keskiviikko klo 9.30.

Satutunti Lähemäen kirjastossa pe 7.4. klo 9.30-10

Satutunnit Otavan kirjastossa 7.4. ja 21.4.

Rantakylän kirjastossa satutuokio pe 7.4 klo 9.30.Tervetuloa mukaan!

Hirvensalmen kirjastossa kokoonnutaan satujen parissa kerran kuussa tiistaisin klo 9.10  Satutuokioissa tutustutaan tarinoihin luovan toiminnan siivittämänä taidekasvattaja Salla Sillanpään ohjauksessa. Suositusikä 3 - 6v. Vapaa pääsy. Tuokiot tuottaa Lastenkulttuurikeskus Verso. ti 7.3. Olipa kerran kevät/ ti 4.4. Pääsiäisjuttu/ti 2.5.Vihreää ja vehreää

Ristiinan kirjastossa satutuokio pe 28.4. klo 9.15

LUKUKOIRAT

Haukivuoren kirjastossa lukukoira Aada tiistaisin klo 9-10

Kalevankankaan kirjastossa lukukoira Olga ke 12.4. klo 9-10

Lukukoira Aatu vierailee Otavan kirjastossa keskiviikkoisin klo 11.30-12.30

Lukukoira Olgalle voi tulla lukemaan Rantakylän kirjastoon to 20.4. klo 17.30-18.30.

Pääkirjastossa lukukoira tavattavana jälleen to 27.4. klo 17.30-18.30

AVOIN LAVA

Avoimelle lavalle otetaan esiintyjiä, ilmoittaudu verkkosivujen lomakkeen kautta tai käymällä musiikkikirjastopalveluissa paikan päällä!

LUKUPIIRIT

Pääkirjaston lukupiiri kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 18.4. maakuntakokoelmahuoneessa (2. krs) kello 15:00-16:30.

Suomenniemen lukupiiri kokoontuu maanantaina 24.4. klo 12.30.

SHAKKIKERHO
Mikkelin shakkikerho ry:n opastajat tutustuttavat kaiken ikäisiä shakista kiinnostuneita pelin saloihin pääkirjaston maakuntakokoelmahuoneessa joka keskiviikko klo 16:00-18:00.

TAIDEMUSIIKKIKLUBI

Taidemusiikkiklubi to 6.4. klo 16.30: Pääsiäisen musiikillista äänimaisemaa: J.S.Bachin, G.Faurén, G.P.Pergolesin ja H.Schützin sävellyksistä löytyy hiljentymisen sävyjä: murhetta ja tuskaa mutta myös toivoa, valoa ja iloa.

Kokoonnumme tuttuun tapaan maakuntakirjastohuoneessa (2. krs) klo 16.30-18. Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat musiikin ystävät! 

TIETOTUNNIT

Huhtikuun Tietotunnilla pureudutaan paljon kysyttyyn aiheeseen: miten käytät oman pankkisi palveluita verkossa; maksat laskuja ja seuraat tilitietojasi? Paikalla opastamassa edustajat Danskesta, Nordeasta ja Suur-Savon Osuuspankista. Ilmoittauduthan etukäteen, koska paikkoja on rajoitetusti. Klo 10.30 Danske Bank / Teemu Pulkkinen. Klo 11.30 Nordea / Ossi Pulliainen. Klo 12.30 Suur-Savon Osuuspankki / Mari Liimatainen ja Tarja Wasenius. Klo 13.30 Päätös Tapaamme pääkirjaston 2. kerroksen atk-luokassa, jonne mahtuu 16 osallistujaa. Ilmoittautuminen etukäteen joko pääkirjaston palvelupisteessä tai verkkolomakkeella. Mukaan omat verkkopankkitunnukset, jos sinulla on sellaiset. Tervetuloa! 

MIKKELI-SALI & ASUKASTUPA

Mikkeli-salissa

KOTI - Mikkelin lasten ja nuorten kuvataidekoulun kevätnäyttely 3.4.-21.4.

MIELIKUVIA -Mikkelin kansalaisopiston kuvataidealojen opiskelijatöitä 24.4.-6.5.